Najava i analiza: Serija A, 29. kolo: Ko će do trijumfa u duelu budućeg i aktuelnog šampiona Serije A?

Od petka su na programu mečevi 29. kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi pregršt uzbuđenja. Najzanimljivije će svakako biti na Meaci gde će Inter ugostiti ekipu Napolija, što će ujedno biti i susret između budućeg i još uvek aktuelnog šampiona Italije.
Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Atalante i Fiorentine, koji bi potencijalno mogao da nam donose dosta pogodaka, a na prvi pogled deluje da ništa manje interesantno neće biti ni u Torinu gde će Juventus ugostiti neugodnu Đenovu.

Empoli – Bolonja – 2 @ 2.05 u Mozzartbet

Prvi duel 29. kola italijanske Serije A se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Bolonju. Plavci su trenutno stacionirani na sedamnaestom mestu na tabeil uz samo bod viška u odnosu na timove koji se za sada nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu je Empoli odigrao solidan meč na gostovanju kod Milana ali je uprkos tome ova ekipa poražena rezultatom 1:0.
Ovog puta im u goste dolazi Bolonja koja generalno igra sjajno ove sezone o čemu najbolje govori činjenica da se izabranici Tijaga Mote trenutno nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Serije A poraženo na domaćem terenu od Intera, koji je ipak bio preveliki zalogaj za Bolonju, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Ipak, i pored toga prednost na ovom duelu dajemo gostima i hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.05.

Monca – Kaljari – 3+ @ 1.97 u Meridianbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra u Monci gde će istoimena ekipa ugostiti Kaljari. Monca i ove sezone igra na veoma visokom nivou, opstanak se naravno neće ni dovesti u pitanje, a trenutno se klub koji je u vlasništvu Adrijana Galijanija nalazi na desetom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su Paladinovi puleni odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Đenove, a taj susret na Marsiju je završen rezultatom 2:3.
Kaljariju po svemu sudeći predstoji velika borba za opstanak, pošto je tim sa Sardinije trenutno stacioniran na petnaestom mestu na tabeli, a ono što je jako važno je da su izabranici Klaudija Ranijerija na dva poslednja susreta u prvenstvu ostvarili isto toliko trijumfa, i malo pobegli svojim konkurentima u borbi za opstanak. U prošlom kolu su Sardi slavili na svom terenu protiv Salernitane, kada je bilo 4:2.
Deluje da bi ovaj duel mogao da nam donese dosta pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da se opredelite za igru 3+ uz kvotu 1.97 u Meridianu.

Udineze – Torino – 1 @ 2.80 u Superbet

Udineze u drugom delu sezone igra dosta bolje nego što je to bio slučaj u prvom delu šampionata koji je ova ekipa završila u zoni ispadanja.
Ovog puta je situacija dosta drugačija pošto su Zebre na pet poslednjih mečeva ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, uz konstataciju da je tim iz Udina u prošlom kolu bio bolji od favorizovanog Lacija i to rezultatom 1:2, što je veoma važna pobeda u borbi za opstanak.
Torino sa druge strane nikako da se umeša u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, a trenutno se popularni Bikovi nalaze na sredini tabele, odnosno na jedanaestoj poziciji.
U prošlom kolu su Duvan Zapata i drugari remizirali na veoma teškom gostovanju kod Napolija, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Prednost na ovom meču ipak dajemo domaćinu, kome je ovo jedan od ključnih mečeva u borbi za opstanak, pa toplo preporučujemo jedinicu, za koju je kladionica Superbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.80.

Salernitana – Leće – GG @ 1.90 u Maxbet

Nažalost, sva je prilika da ćemo Salernitanu naredne sezone gledati u Seriji B. Trenutno se tim iz Salerna nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo četrnaest osvojenih bodova, što je za čak jedanest poena manje od timova koji se nalaze u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je tim sa juga Italije odigrao ne toliko loš meč na Sardiniji, ali je Kaljari ipak slavio na tom duelu rezultatom 4:2 i praktično zapečatio sudbinu Salernitani.
Leće sa druge strane ima ogromnih problema u drugom delu šampionata i ovaj tim je doveo u pitanje svoj opstanak u društvu najboljih, što je u jednom trenutku bilo baš izvesno. U prošlom kolu je Leće poražen na svom terenu od Verone, a taj duel na stadionu Via del Mare je završen pobedom gostiju od 0:1, mada Leće priliku za popravni ima već u subotu protiv “fenjeraša”.
Iako su gosti favoriti, smatramo da je dosta realnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.90 u Maxbetu.

Frosinone – Lacio – 3+ @ 1.87 u Meridianbet

Pamtimo svi blistave partije Frosinonea u prvom delu šampionata, međutim, to je nažalost sve što smo od ekipe iz prestonice videli u dosadašnjem toku šampionata.
Od tima koji je u jednom trenutku čak konkurisao i za mesto koje na kraju vodi u neko od evropskih takmičenja, došli smo do toga da se Frosinone trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli koja na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je ovaj tim poražen na gostovanju kod Sasuola, a taj susret u Ređo Emiliji je završen pobedom domaćina od 1:0.
Lacio je nažalost eliminisan od Bajerna u okviru osmine finala elitnog klupskog takmičenja, a u međuvremenu je na klupu ovog tima seo Igor Tudor, koji je ne tako davno imao sjajnu sezonu sa Veronom. Videćemo se li će smena trenera izazvati pozitivan šok kod Rimljana, uglavnom, smatramo da nas ovde očekuje duel sa dosta pogodaka pa savetujemo igru 1.87 u Meridianu.

Juventus – Đenova – 1 @ 1.53 u Primobet

Dosta problema prati Juventus od samog starta šampionata i svakako da će svi u klubu biti prezadovoljni ako ova ekipa uspe na kraju da dođe do plasmana u Ligu šampiona, a kako sada stvari stoje to je i više nego izvesno. Naime, trenutno se Stara dama nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, ali i deset poena više od petoplasirane Atalante.
U prošlom kolu je klub iz Torina remizirao na svom stadionu protiv Atalante, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Đenova generalno igra sjajno čitavim tokom prvenstva, a ono što je bez ikakve sumnje najbitnije je da se opstanak u Seriji A neće dovesti u pitanje.
Popularni Grifoni se trenutno nalaze na dvanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je tim sa Marasija doživeo tesan poraz na svom terenu od Monce, kada je bilo 2:3.
Smatramo da je Stara dama veliki favorit na ovom duelu pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu, a sve to uz kvotu 1.53 u Primobetu.

Verona – Milan – GG @ 1.98 u Maxbet

Pre svega, utisak je da je Verona u najboljem mogućem trenutku ubacila u petu brzinu, pošto je tim iz grada ljubavi vezao dva trijumfa u šampionatu i trenutno se nalazi izvan zone ispadanja, preciznije na četrnaestom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu je tim sa Bentegodija ostvario veoma važan trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Lećea, a taj duel na jugu Italije je završen minimalnom pobedom gostiju.
Milan sa druge strane trenutno drži drugo mesto na tabeli i kako sada stvari stoje neće biti iznenađenje ni ako tako ostane do kraja. Ono što je jako važno je da je italijanski predstavnik u četvrtak eliminisao Slaviju iz Praga iz daljeg toka Liga Evrope i zakazao sebi duel sa Romom u četvrtfinalu, pa nema sumnje da nas očekuje pravi spetakl.
Što se ovo meča tiče, pomenuli smo već da Verona igra sjajno u poslednje vreme, ali će i gosti ići na sva tri boda pa je idealno da probate sa igrom GG uz kvotu 1.98 u Maxbetu.

Roma – Sasuolo – 1 @ 1.40 u Mozzartbet

Roma je prodisala dolaskom Danijelea De Rosija u klub i veliko je pitanje šta bi bilo sa Vučicom da je bivši kapiten ove ekipe od prvog dana bio na klupi Rimljana. Međutim, i ovako situacija nije loša pošto se Roma trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju pa se vrlo lako može dogoditi da Vučicu nakon višegodišnjeg posta, ponovo naredne sezone gledamo u Ligi šampiona, što je primarni cilj godinama unazad.
Sasuolo vodi jednu od najtežih bitaka za opstanak u poslednjih desetak godina, a trenutno su Neroverdi stacionirani na pretposlednjem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni. U prošlom kolu je tim iz Ređo Emilije konačno ostvario jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Frosinonea kada je bilo 1:0.
Jasno je da su gostima preko potrebni bodovi, ali isto važi i za Romu, koja je ipak ovde veliki favorit i zato i savetujemo jedinicu uz kvotu 1.40 u Mozzartu.

Atalanta – Fiorentina – 3+ @ 1.77 u Meridianbet

Jedan od dva derbija kola se igra u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Fiorentinu. Dobre vesti su da je tim iz Bergama uspeo da dođe do plasmana u četvrtfinale Liga Evrope nakon eliminacije engleskog Brajtona, međutim, italijanski predstavnik nije imao sreće na žrebu pošto je za protivnika dobio Liverpul, koji svakako slovi za glavnog favorita za naslov prvaka u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju. Inače, u Seriji A popularna Boginja ima dosta problema u poslednje vreme, ali treba pohvaliti odličnu igru pulena Đanpjera Gasperinija u prošlom kolu, kada je Atalanta uspela da odoli na gostovanju kod Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
I Fiorentina je izborila plasman u četvrtfinale, ali Lige konferencija, a što se tiče Serije A, Ljubičasti se trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasirani Napoli, i deluje da će se ova dva tima do kraja šampionata boriti za poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Evropu – konkretno u Ligu konferencija.
Savetujemo vam da ovde okušate sreću sa golovima i pokušate sa igrom 3+ za šta je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.77.

Inter – Napoli – 1 @ 1.60 u Superbet

Poslednji duel 29. kola italijanske Serije A se igra na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu gde će Inter ugostiti ekipu Napolija, što će bez mnogo dileme biti derbi ovog kola.
I pored fenomenalnih rezultata u Seriji A, Inter nažalost nije uspeo da dođe do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su Neroazuri poraženi od Atletiko Madrida nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, pa tako italijanski predstavnik nije uspeo da sačuva prednost iz prvog meča (1:0).
Za partije u Seriji A se nema šta zameriti i izabranici Simonea Inzagija su nadomak naslova prvaka, što naravno i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu.
Poput Intera i Napoli je eliminisan iz daljeg toga Lige šampiona i to pošto je italijanski predstavnik doživeo ubedljiv poraz na gostovanju kod Barselone, ali mora se priznati da su Napolitanci propustili veliki broj odličnih prilika za postizanje pogotka, što ih je na kraju i koštalo eliminacije.
U prošlom kolu Serije A je tim sa “Maradone” samo remizirao na svom terenu protiv Torina, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Veliku prednost na ovom meču dajemo domaćoj ekipi i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Superbet pripremila sjajnu kvotu 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.