TIP DANA: Lans – Nica: Aktuelni vicešampion Francuske koristi krizu tima sa Azurne obale!

U subotu nas širom Evrope očekuju nekoliko veoma zanimljivih susreta, a ovog puta smo za vas analizirali jedan od najinteresantnijih mečeva 26. kola francuske Lige 1, u okviru kog će Lans na svom stadionu ugostiti ekipu Nice.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Lans: Sjajne partije u poslednje vreme, ponovo se priča o Ligi šampiona!

Fudbaleri Lansa su prošle sezone igrali možda i najlepši fudbal u Francuskoj, a na kraju je ova ekipa mimo svih očekivanja završila na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, koji godinama unazad dominira francuskim fudbalom.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za vicešampionsku titulu bio je Luis Openda koji je u međuvremenu prešao u Lajpcig, i sigurno je da je bilo veoma teško nadomestiti učinak ovog fudbalera.
Naravno, drugo mesto je Lansu donelo i plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje i opšti utisak je da se tamo francuski predstavnik nije obrukao, bez obzira što grupa nije bila nimalo naivna, jer su u njoj pored ove ekipe tu bili još i Arsenal, Sevilja i PSV.
Na kraju je francuska ekipa završila na trećem mestu na tabeli, što je značilo i nastavak takmičenja u šesnaestini finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Tu je Lans naleteo na Frajburg, koji je u dvomeču bio bolji i potpuno zasluženo stigao do plasmana u osminu finala, gde je nemački predstavnik glatko eliminisan od Vest Hema.
Kada se radi o novom izdanju Lige 1, naravno, veoma teško je bilo očekivati da će Lans uspeti da ponovi prošlogodišnje partije, ali kada se podvuče crta, deluje zaista da navijači ovog tima ponovo imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, trenutno se aktuelni vicešampion Francuske nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Lil, uz konstataciju da to četvrto mesto od ove sezone donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pa je sigurno da će to i biti primarni cilj Lansa.
Na poslednjih pet mečeva ova simpatična ekipa je ostvarila tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to na domaćem terenu protiv Monaka u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Inače, u prošlom kolu je petoplasirani tim na tabeli ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv ove sezone sjajnog Bresta, koji se nalazi na drugoj poziciji, a taj duel je završen minimalnom pobedom domaće ekipe.
Za kraj, kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvarila sedam trijumfa, dva remija i tri poraza.

Nica: Tim sa Azurne obale ne liči na onu ekipu iz prvog dela sezone!

Nica je osnovana 1904. godine, a do sada je ovaj klub čak četiri puta dolazio do naslova prvaka Francuske, uz napomenu da se to poslednji put dogodilo još davne 1959. godine.
Pored četiri trofeja u prvenstvu, ovaj tim je tri puta osvajao i francuski Kup, a poslednji put je to bio slučaj 1994. godine godina, kada je ova ekipa savladala Gengan u velikom finalu i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Nažalost, prošle sezone se ova ekipa morala zadovoljiti sa devetim mestom na tabeli, što nije zadovoljilo čelnike ovog kluba, jer je godinama unazad primarni cilj plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja, uz napomenu da je ovaj tim prošle sezone nastupao u Ligi konferencija, gde je stigao čak do četvrtfinala, ali je tamo klub sa Azurne obale eliminisan od Bazela, što je bilo svakako iznenađenje.
Tokom prošlog leta je na klupu nekadašnjeg šampiona Francuske seo Frančesko Farioli, i deluje da je to bilo najbolje moguće rešenje.
Naime, u ovom trenutku se Nica nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu konferencije, međutim, ne treba zaboraviti da je tim sa Azurne obale na jedan fantastičan način započeo ovu sezonu i dugo su Fariolovi puleni držali prvo mesto na tabeli, sve do trenutka dok PSŽ nije ubacio u petu brzinu i napravio ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Nažalost u poslednje vreme prošlosezonski učesnik trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja ima ogromnih problema, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih duela u prvenstvu bez trijumfa, a u tom periodu je Nica doživela čak četiri poraza uz samo jedan remi i to na svom stadionu protiv Klermona kada nije bilo pogodaka.
U prošlom kolu je tim sa Azurne obale poražen na svom stadionu od Monpeljea, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je svakako teško palo svima u klubu, pošto su taj novi poraz ove ekipe iskoristili Lil i Lans i probili se na četvrtu, odnosno petu poziciju na tabeli.
Što se tiče partija na strani, do sada je nekadašnji šampion Francuske odigrao dvanaest mečeva na strani i ostvario četiri trijumfa, tri remija, i pet poraza, a poslednji trijumf na strani četa Frančeska Fariolija je ostvarila još krajem oktobra na gostovanju kod Klermona, kada je bilo 0:1.

Naš predlog

Pre svega, Lans godinama unazad igra dosta dobro na domaćem terenu, a ako na sve to kažemo i da se Nica nalazi u ogromnim problemima u poslednje vreme, slobodno možemo konstatovati da je domaćin veliki favorit na ovom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.05 u Meridianu.

Nije isključeno ni da nam ovaj duel između dva veoma kvalitetna tima donese dosta pogodaka, pa savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 2.17 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, Lans na svom terenu uglavnom lomi rivale u prvom delu igre, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.