Tiket dana (petak, 15.03.2024)

Tiket dana

Još ovaj vikend i onda nam sledi prvenstvena pauza zbog reprezentativnih ”prozora”. Zato treba iskoristiti naredne dane. Kvote su važile u vreme pisanja teksta.

Empoli – Bolonja – 2 @ 2.11 u Primobet

Nije Bolonja uspela da osatane barem neporažena u duelu sa liderom Interom na svom terenu i prekinula je niz od šest uzastopnih pobeda u Seriji A. Za njih je meč bio izuzetno važan jer je sada jasno da je krajnji cilj Hrtova, kako glasi njihov nadimak, plasman u Ligu šampiona. Posle 28 kola još uvek su na mestu na kome žele da budu i na kraju, četvrti su ali im se Roma primakla na tri boda zaostatka, a tu su i Atalanta, Napoli i Fiorentina. Uzbuđenje na Renato Dalari je veliko, Bolonja nije bila šampion tačno 60 godina, ali bi sada i 4 mesto bilo ravno osvajanju Skudeta nekad. Empoli čeka respektabilnog rivala posle dva minimalna poraza, od Kaljarija na domaćem terenu i Milana na strani. Još uvek su iznad crte ali sada samo sa bodom prednosti u odnosu na Frozinone koji je pao u zonu ispadanja. Svaki bod za Empoli je zlata vredan a ov ekipa je uspešnija kada igra na strani nego na svom stadionu. Doneli su 15 bodova sa gostovanja a samo su 10 osvojili na Karlu Kastelaniju. Jesenas je bilo 3:0 za Bolonju, ne očekujemo sada tako ubedljiv trijumf Bolonje ali verujemo u dvojku. Za nju se dobija kvota 2.11 u kladionici Primobet.

Osnabrik – Fortuna – 2 @ 1.92 u Primobet

Ljubičasti iz Osnabrika ne odustaju od bitke za opstanak i pred toga što su zakovani za dno tabele. U prethodna tri kola pokazali su više nego u prvih dvadesetak, pobedili su dva tima iz samog vrha tabele, Hanover na svom terenu i Hamburger u gostima, ali su prošle sedmice ispustitli dva puta vođstvo u Kajzerslauternu i ostali praznih šaka u duelu sa direktnim konkurentom. Sada su od tog Kajzerslauterna udaljeni 10 bodova a oni su prvi tim iznad crte. Meta Osnabrika zato treba da bude 16. mesto, ono koje vodi u baraž, a Hansa koga ga sad drži ima 7 bodova viška u odnosu na Ljubičaste. Problem je što ponovo igraju sa ekipom iz vrha koja pikira ulazak u elitu. Fortuna je 4. na tabeli Cvajte a bez poraza je u poslednjih pet kola. U tom intervalu su ostvarili dve pobede i tri remija. Treba reći da je ekipa iz Dizeldorfa izborila polufinale DFB kupa kome će igrati protiv lidera Bundeslige Bajera iz Leverkuzena i nemaju velike šanse da zaigraju u finalu. Predlažemo dvojku i pored odlične forme Osnabrika jer Fortuna mora da pobedi ako hoće u Bundesligu. U kladionici Primobet dvojka nosi kvotu 1.92.

Leh – Varta – 1 @ 1.54 u Primobet

Loša forma Leha mora jednom da se prekine a dolazak gradskog rivala Varte je prava prilika. Potpuno neočekivano ekipa Leha je bez pobede u poslednja četiri meča, tri u Ekstraklasi i jednog u Kupu Poljske. Da sve bude tragičnije na te četiri utakmice nisu uspeli da postignu ni gol. Sa Šljonskom i Gurnjikom igrali su bez golova a ubedljivo su poraženi od šampiona Rakova sa 4:0. Pored toga u kuu su posle produžetaka izgubili od Pogona. Na tabeli sada zaostaju četiri boda za vodećim dvojcem koji čine Jagjelonija i Šljonsk, što znači da mogu nadoknaditi sve propuste u preostalih desetak kola. Varta je u ponedeljak izgubila na svom terenu od LKS-a iz Lođa i tako ostala na 12. mestu sada sa samo 4 boda više od prvog tima ispod crte. Borba za opstanak je njihova sudbina i pored činjenice da im je neuspeh sa LKS-om bio prvi u drugom delu sezone. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.54.

Den Boš – Viljem II – 2,2+ @ 1.82 u Primobet

Holandska druga liga se igra baš u žestokom ritmu, razlog je skori početak plej-ofa, a imamo pravu dramu na vrhu tabele. Direktno će u elitu dve prvoplasirane ekipe dok će narednih šest imati priliku u doigravanju. Naravno da je plej-of beizvestan i da je mnogo bolje na vreme izboriti promociju a trenutno je njabliži tome Viljem II. Ekipa iz Tilburga je lider sa 5 bodova više od Rode i Den Haga, a vrlo blizu su i Gronigen, De Grafšap i Dordreht. Ekipa iz Tilburga je izgubila dve vezane utakmice, što im se nije dogodilo od starta sezone. Prvo ih je porazila Roda u Tiburgu, da bi onda izgubili i u Emenu. Taj mini niz prekinuli su pobedm nad Ajndhovenom u prethodnom kolu sa 3:0. Gostovanje Den Bošu je prilika da zabeleže novi trijumf, domaći tim igra bez ikakvih motiva ali je i pored toga u prošlom kolu slavio u Osu sa 2:1. Jesenas je u Tilburgu bilo 3:1 za Viljem II a nešto slično očekujemo da se dogodi i u Hertogenbošu, gradu poznatom po teniskom turniru na travi. Za dvojku uz dva gola gostiju dobija se koeficijent 1.82 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Primobet iznosi 11.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.