Tip dana košarka: Virtus – Real Madrid: Kralju se ozbiljno uzdrmala kruna!

Virtus će u okviru 29. kola Evrolige na svom parketu dočekati aktuelnog prvaka Evrope i trenutnog lidera na tabeli – ekipu Real Madrida. Kraljevski klub je upisao 3 uzastopna poraza u Evroligi, te će izlazak iz krize tražiti na nimalo lakom gostovanju u Bolonji. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Virtus: Samo dva poraza na domaćem terenu ove sezone!

Imao je tim iz Bolonje veoma težak meč za vikend u okviru domaćem šampionata, ali još jednom su pokazali da su veoma kvalitetan sastav. Veliki derbi italijanske košarke pripao je Virtusu, koji je u Bolonji savladao Olimpiju iz Milana i osamostalio se na drugoj poziciji domaćeg prvenstva, rezultat je na kraju bio 84:75.
Gostima nije bilo dovoljno ni to što su u svojim redovima imali izuzetno raspoloženog Šabaza Nejpira, kojem je nedostajala samo jedna aistencija za dabl-dabl učinak u Segafredo Areni. Bivši plejmejker Crvene zvezde bio je gotovo perfektan, ubacio je 24 poena i gađao 3/4 za dva, odnosno 3/6 za tri poena. Međutim, imao je podršku samo u Nikoli Mirotiću (14 poena) i Johanesa Vojtmana (13), dok je domaćin u svojim redovima imao znatno više raspoloženih igrača i raznovrsnijih napadačkih riješenja.
Marko Belineli je bio najefikasniji kod domaćina sa 17 postignutih poena, dok je Gabrijel Lundberg ubacio poen manje, a dvocifreni su bili i Abas (11), Šengelija (11) i Heket (10).
Domaćin je već tokom druge dionice stigao do dvocifrene prednosti, koju je održavao sve do sredine poslednje dionice. Gosti su u jednom trenutku uspijeli da svedu zaostatak na šest poena (69:75), ali ne i ozbiljnije da ugrože slavlje ekipe Luke Bankija.
Ovo je bio četvrti međusobni okršaj dva tima u sezoni i čak treće slavlje Virtusa. A naredni derbi se igra 5. aprila u Evroligi, kada je domaćin biti Olimpija. Što se tiče Evrolige tu ekipa iz Bolonje stoji sasvim dobro, pošto nakon 28 odigranih kola imaju skor od 17 trijumfa i 11 poraza, te se trenutno nalaze na 7. mjestu na tabeli, a eventualnim trijumfom u večerašnjem meču bi mogli da skoče i na poziciju broj 5! U poslednjem kolu su poraženi na gostovanju u Pireju protive ekipe Olimpijakosa, ali treba napomenuti da Virtus ima jedan od najboljih domaćih terena, te da su do sada samo 2 puta poraženi pred svojim navijačima.

Real Madrid: Novi poraz bi baš stvorio probleme!

Očigledno umije i to da se dogodi. Da Real Madrid padne u formi i krene da gubi u serijama. Nešto što je do skora bila nezamislivo je sada realnost. Madriđani su izgubili tri meča u nizu u elitnom takmičenju, a već drugi zaredom na svom parketu. Posle Panatinaikosa, ubjedljivu pobedu u glavnom gradu Španije zabilježio je i Fenerbahče koji je slavio rezultatom 89:79 u prethodnom kolu.
Bilo je i znatno ubjedljivije. Čak i preko 20 poena prednosti je klub iz Istanbula imao, ali je Real u samom finišu drastično ublažio poraz, ali ni jednog momenta nije bila ugrožena pobjeda Fenera.
Najupečatljivija scena je viđena u finišu treće dionice kada su se sukobili Fakundo Kampaco sa jedne i Nik Kalates sa druge strane.
Dvojica igrača žestoko su se sukobili, a tek intervencijom ostalih košarkaša, prije svega Marija Hezonje, spriječena je ozbiljnija tuča.
Pet igrača u timu trenera Šarunasa Jasikevičijusa je bilo sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, a prednjačio je Najdžel Hejs Dejvis sa 17 poena. Po 12 su imali Nik Kalates i Skoti Vilbekin, dok su po 10 imali Motli i Biberović. Marko Gudurić je stao na brojici od osam, ali je promašio svih šest šuteva za tri.
U poraženom sastavu, Serhio Ljulj je imao 17 poena, Edi tavares 14, a Džanan Musa 13. Slabu partiju pružio je Kampaco koji je meč okončao sa samo šest poena. Real i dalje suvereno vlada sa 22 pobjede i pet poraza.
Košarkaši madridskog Reala su upali u krizu to je očigledno. Ne igraju više tako ubjedljivo i atraktivno kao u prvom dijelu sezone, ali u Španiji pobjeđuju. Vezali su četvrti trijumf u ACB ligi, pošto su u 24. kolu savladali Tenerife 80:78 i udarili 21. recku (suvišno je konstatovati da su prvi na tabeli).
Sam rezultat jasno ukazuje da su Kraljevići morali dobro da se oznoje kako bi savladali iskusnu i borbenu ekipu Ćusa Vidorete. Najtrofejniji klub u istoriji Evrolige ukrstio je koplja sa najuspiješnijim timom FIBA Lige šampiona, a na kraju su presudili detalji.

Naš prijedlog:

Gostujući tim očekivano u ovaj meč ulazi kao favorit, a kvota na njihovu pobjedu je 1.52 u SuperBet kladionici. Trijumf domaće ekipe plaća se kvotom 2.50.

Efikasan meč je nešto što svakako trebamo očekivati u okršaju ove dvije ekipe, te prema tome predlažemo igru UP+ (granica 162.5) po kvoti 1.77 u SuperBet kladionici. Virtus je zaista sjajan tim ali Real je ove sezone prosto pokazao da ima kvalitet za odbranu šampionskog trona, a prekid serije od 3 uzastopna poraza bi mora doći na ovom meču. Pored dvojke po kvoti 1.52 predlažemo i kombinaciju 2&UP+ (granica 162.5) po kvoti 2.90 takođe u SuperBet kladionici, za vas koji jurite nešto veće kvote.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.