TIP DANA: Keln – Lajpcig: Jarčevi protiv Bikova – čiji su rogovi jači?

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a ovog puta smo za vas pripremili premijerni meč 26. kola nemačke Bundeslige u okviru kog će Keln na svom stadionu ugostiti Lajpcig.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta
.

Keln: Primarni cilj će biti opstanak!

Keln je prošlu sezonu završio na jedanaestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niži rang, a sve to dalje znači da se opstanak ni u jednom trenutku i nije dovodio u pitanje, što je godinama unazad primarni cilj ovog simpatičnog tima.
Ipak, nije sve ove sezone započelo onako kako su to svi želeli, pa je na početku 2024. godine Baumgartner smenjen a na njegovo mesto je postavljen Timo Šulc, a sve u nastojanju da popularni Jarčevi šampionat završe u bezbednoj zoni, i već sada možemo konstataovati da to neće biti nimalo lak zadatak._
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji učesnik Liga Evrope nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, za koje je dobro poznato da na kraju sezone znači i baraž meč protiv trećeplasiranog tima iz Cvajte, a sigurno je da bi svi u klubu to da izbegnu.
Do sada su puleni Tima Šulca odigrali 25 mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i ostvarili samo tri trijumfa, devet remija i čak trinaest poraza što je svakako previše.
Inače, na poslednjih pet mečeva Jarčevi su bez trijumfa, a u tom periodu je ova ekipa doživela dva poraza, ali i tri remija. Poslednji trijumf u prvenstvu ekipa Kelna je ostvarila početkom februara na svom stadionu protiv Ajntrahta iz Frankfurta, kada je bilo 2:0.
U prošlom kolu je Keln odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Borusije Menhegladbah, na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3.
Gosti su u ranoj fazi meča stigli do prednosti, ali je domaćin do poluvrmena uspeo da dođe do izjednačenja. Ponovo je Keln poveo, međutim, onda je Hak stupio na scenu i relativno brzo postigao dva pogotka za 3:2, da bi konačan rezultat postavio Dauns, desetak minuta pred istek regularnog toka susreta.
Na domaćem terenu su popularni Jarčevi do sada odigrali dvanaest susreta i ostvarili tek dva trijumfa, tri remija i čak sedam poraza, i upravo u lošim partijama na domaćem terenu stoji i razlog zašto se Keln nalazi ovako nisko na tabeli.
Za kraj, u prvom delu sezone Keln je doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Lajpciga, pošto je taj meč završen rezultatom 6:0, pa će popularni Jarčevi dati sve od sebe da se ovog puta revanširaju Bikovima kojima je pobeda preko potrebna u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Lajpcig: Mogu li Bikovi i ovog puta do Lige šampiona?

Lajpcig je prošle sezone došao do novog trofeja u nemačkom Kupu, drugog u svojoj kratkoj istoroji, ali je možda i još važnije od toga da su popularni Bikovi došli do trećeg mesta na tabeli Bundeslige i obezbedili novi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod njega, grupnu fazu je ova ekipa završila na drugom mestu na tabeli, iza Mančester sitija, ali ispred Jang Bojsa i Crvene zvezde.
U prvom meču osmine finala elitnog takmičenja, Red Bul je na svom stadionu poražen od Reala sa 0:1, a nakon tog duela je bilo dosta pritužbi domaće ekipe na suđenje, pošto je po mnogim mišljenjima pri rezultatu 0:0 u drugom minutu nemačkog predstavniku poništen čist pogodak.
Ni u revanšu se popularni Bikovi nisu predavali, pošo je taj suret na Santajgo Bernabeu završen rezultatom 1:1, pa je tako nemački predstavnik završio svoju epizodu u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona i moramo reći da je primarni cilj ispunjen, a to je naravno plasman u nokaut fazu.
Što se tiče nemačkog šampionata, deluje da će izabranici Marka Rozea imati baš dosta problema da dođu do plasmasna u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto se trenutno Bikovi nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund.
Ipak, kako vreme prolazi deluje da se aktuelni osvajač nemačkog Kupa polako ali sigurno budi, pa je tako ova ekipa na poslednja dva susreta u prvenstvu ostvarila isto toliko trijumfa.
Prvo je Lajpcig bio bolji na gostovanju kod Bohuma kada je bilo 1:4, da bi nakon toga Bikovi slaivli i na svom stadionu u prošlom kolu protiv Darmštada, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je Red Bul odigrao dvanaest mečeva i upisao pet trijumfa, doživeo isto toliko poraza i dva puta remizirao, uz napomenu da Rozeovi puleni u poslednje vreme imaju dosta problema na strani, pošto je na poslednjih pet mečeva na strani ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf van svog terena, i to na pomenutom duelu protiv Bohuma.
Kao što smo već napomenuli, poslednji duel između Lajpciga i Kelna je završen rezultatom 6:0, a taj duel na Red Bul areni je sasvim sigurno i najbolji meč Bikova u ovogodišnjem izdanju nemačke Bundeslige, uz konstataciju da je ovaj tim oduševio sve i u Superkupu Nemačke, kada je Bajern iz Minhena demoliran sa 3:0, uz tri gola Dani Olma, što dalje znači da je Lajpcig do već osvojio jedan trofej ove sezone, ali će se tu nažalost ova ekipa i zaustaviti.

Naš predlog

I jednoj i drugoj ekipi su bodovi preko potrebni. Keln u poslednje vreme ima dosta problema na domaćem terenu gde ova ekipa po tradiciji igra dosta dobro, dok su gosti odigrali dva sjajna meča u nizu i sva je prilika da su Bikovi favoriti na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da se opredelite za dvojku koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Pored toga, ovaj duel bi vrlo lako mogao da nam donese i veliki broj pogodaka, pa je idealno da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 1.63 u Meridianu.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za klađenje kada je u pitanju ovaj susret između Kelna i Lajpciga je ta da će gosti postići makar dva pogotka, pa vam savetujemo da odigrate igru G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.