MEČ DANA: Mančester siti – Njukasl: Gvardiola ne da ništa, Svrake na nišanu!

U subotu nas širom Evrope očekuje pregršt interesantnih duela, a mišljenja smo da se meč dana igra na Etihadu gde će snage u okviru četvrtfinala engleskog FA Kupa odmeriti Mančester siti i Njukasl.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 18:30h
.

Mančester siti: Građani napadaju sva tri trofeja!

Pored trofeja u Ligi šampiona i Premijer ligi, Građani su prošle sezone stigli i do trofeja u FA Kupu, i to nakon pobede nad gradskim rivalom Mančester Junajtedom, što je svakako posebno obradovalo sve navijače Sitija, koji su prošle godine imali pregršt razloga za zadovoljstvo.
Pored ta tri trofeja tim sa Etihada je stigao i do Superkupa Evrope nakon trijumfa nad Seviljom, ali i do Svetskog klupskog prvenstva, posle pobede nad Fluminenseom, pa je teško zamisliti da je prošla sezona mogla da bude bolja za Mančester siti.
Naravno, i ovog puta puleni Pepa Gvardiole imaju najviše moguće ciljeve, a ako se po jutru dan mogla bi ovo da bude još jedna savršena sezona za popularne Građane.
Krenimo od Lige šampiona, gde je engleski predstavnik prvo bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu, a onda relativno lako eliminisao ekipu Kopenhagena i tako sebi zakazao duel u četvrtfinalu sa Realom iz Madrida, što je po mnogim mišljenjima i finale pre finala.
Podsećamo vas da je prošle sezone tim koji sa klupe predvodi verovatno i najbolji trener današnjice u polufinalu eliminisao Madriđane, i tako se ovoj ekipi eliminisao za poraz u prethodnom polufinalu elitnog takmičenja.
U engleskom prvenstvu nas očekuje nestvarna borba za naslov prvaka, pošto Arsenal i Liverpul trenutno dele prvo mesto na tabeli, dok Građani imaju bod manjka. U prošlom kolu najbolje lige na svetu Mančester siti je na gostovanju remizirao protiv upravo Liverpula (1:1) što je dosta dobar rezultat s obzirom na to na koji način Redsi igraju ove sezone.
Već u narednom kolu će Siti na svom stadionu ugostiti Arsenal, što bi potencijalno mogao da bude duel koji će nam dati odgovore na mnoga pitanja, i nema sumnje da nas očekuje jedan spektakularan meč.
Najzad, i u FA Kupu stvari za sada teku po planu, pošto aktuelni osvajač ovog takmičenja u četvrtfinalu čeka ekipu Njukasla, i sva je prilika da su Građani veliki favoriti na tom duelu.

Njukasl: Bilo je teško očekivati da se ponovi prošla sezona!

Prošla sezona će sasvim sigurno ostati dosta dugo u sećanjima svim navijačima Njukasla, pošto je njihova omiljena ekipa posle čak dvadeset godina posta uspela da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a svakako da je to i bio primarni cilj za ovu ekipu od kako su crno-beli dobili najbogatiji vlasnike u Premijer ligi.
Izabranici Edi Haua koji je prošle sezone na fenonomenalan način vodio ovu ekipu, su završili na četvrtom mestu na tabeli, ostavivivši iza sebe ekipe poput Liverpula i Mančester Junajteda.
Kada smo se već dotakli Lige šampiona, treba napomenuti da engleski predstavnik nije uspeo da se domogne plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja u “grupi smrti” u kojoj su pored crno-beih tu bili još i PSŽ, Dortmund i Milan.
Pomenimo još i to da su Svrake prošle sezone igrale u velikom finalu engleskog Liga Kupa, međutim, tamo je ova ekipa poražena od Mančester junajteda sa 2:0.
Što se tiče Premijer lige, utisak je da popularne Svrake ne igraju onako kao što je to bio slučaj prošle sezone, i slobodno možemo reći da je to donekeli očekivano jer je bilo zaista teško ponoviti onu vrhunusku sezonu u kojoj je Njukasl završio na visokom četvrtom mestu na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu tim sa Sent Džejms Parka je ostvario dva trijumfa, dva poraza uz jedan remi i to na domaćem terenu protiv Bornmauta kada je bilo 2:2.
U prošlom kolu su izabranici Edi Haua u jednom fantastičnom meču poraženi na gostovanju kod Čelsija na Stamford Bridžu, a taj duel je pripao Plavcima rezultatom 2:0.
Trenutno se Njukasl nalazi na katastrofalnom desetom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje sva je prilka da popularne Svrake sledeće sezone nećemo gledati ni u jednom evropskom klupskom takmičenju što je nešto što je malo ko mogao da očekuje nakon blistave prošle sezone.
Posebno loše crno-beli igraju ove sezone u gostima gde je Njukasl do sada odigrao četrnaest mečeva i ostvario tri trijumfa, dva remija i čak devet poraza što je svakako previše za tim koji je želeo da i ovog puta napadne plasman u Ligu šampiona, ali već sada slobodno možemo konstatovati da od toga neće biti ništa.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je ipak da su Građani veliki favoriti na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Pored toga, sva je prilika da će nam ovaj duel na Etihadu doneti dosta pogodaka zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ uz kvotu 1.94 u Meridianu.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da odigrate igru I2+, a sve to uz sjajnu kvotu 2.05 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.