Tiket dana (subota, 16.03.2024)

Tiket dana

Ova subota je prepuna zanimljivih utakmica iako nekog izrazitog derbija nema. Posle ovog vikenda u prvenstvima, barem onim elitnim, sledi dvosedmična pauza. Predložene kvote bile su važeće u vreme sastavljanja tiketa.

Majorka – Granada – 1 @ 1.85 u Primobet

Majorka još nije obezbedila opstanak, ali ako to bude učinila ova sezona mogla bi da bude upisana zlatnim slovima u istoriju kluba sa Balearskih Ostrva. Glavni razlog za to je plasman ostrvskog kluba u finale Kupa Kralja u kome će igrati protiv Atletik Bilbaoa i uopšte ima šanse nisu male da prigrabe pobednički pehar. Do tog duela ima vremena i sada je najvažnije pobeći iz opasne zone. Majorka jeste iznad crte, ima 5 bodova više od prvog tima ispod nje pred ovo kolo, ali sve to se lako može promeniti. U solidnoj su formi, u poslednja dva meča igrali su sa katalonskim klubovima, Đironu su pobedili sa 1:0 a od Barselone izgubili istim rezultatom. Za njihovog rivala Granadu nade se polako gase, a na Balearima bi mogao da bude ugašen i poslednji plamičak. U osam poslednjih utakmica Granada nema pobedu i lako se može dogoditi da opet promene rang u kome igraju. Pre dve godine su ispali iz elite, onda se odmah vratili prošlog proleća a sada su ponovo na putu ka Segundi. Naš predlog je jedinica, Majorka je neugodan domaćin, a za trijumf se dobija koeficijent koji iznosi 1.85 u kladionici Primobet.

Majnc – Bohum – 1 @ 1.83 u Primobet

Još jedan meč direktnih konkurenata u borbi za opstanak igra se u nemačkoj Bundesligi. Pretposlednji Majnc više nema prostora za bilo kakav kiks, a čak ni sve pobede na domaćem terenu ne garantuju im opstanak. Prvi tim iznad crte, a to je baš Bohum, udaljen je devet bodova i pitanje je da li moći da ih stignu ukoliko ne dobiju ovaj duel. Pored toga Majnc je doživeo katastrofu na Alinajc areni protiv Bajerna. Bilo je vreme da Bavarci nekome naplate sve svoje promašđaje i to su uradili protiv Majnca koga su pobedili sa 8:1. Za Majnc je mnogo realanije da napadne 16. mesto i da onda kroz baraž pokuša da dođe do spasa. Ispred njih je sada Keln koji ima samo dva boda više i on je već realna meta. Za Bohum ovo može biti ključni meč u borbi za opstanak, eventualnom pobedom stekli bi ogromnih 12 bodova više od Majnca i jednom nogom bi već bili u Bundesligi i za sledećeu sezonu. Nije ni Bohum u dobroj formi, imaju tri vezana poraza, od koga su dva na svom terenu. Primili su čak 11 golova u ta tri meča i biće na velikom iskušenju i u Majncu, mada domaći tim retko daje više od gola po utakmici. U Bohumu je bilo 2:2 jesenas a sada hrabro predlažemo ”keca” sa koeficijentom 1.83 u kladionici Primobet.

Ipsvič – Šefild Venzdej – 1,2+ @ 1.78 u Primobet

Propustio je Ipsvič veliku šansu da pobedi u Kardifu i ostane na mestu koje direktno vodi u Premijer ligu. Ovako su porazom u Velsu prepustili drugo mesto Lidsu i sada Jorkširci, uz Lester, imaju poziciju koja vodi u elitu. Vremena za neku novu rokadu ima, bitno je da Traktor Bojsi nastave sa dobrim igrama i pobedama, a njih su pre Kardifa imali šest vezanih. Kako god se sve završilo posle 46 kola Ipsvič će napraviti veliki uspeh. Oni su se proletos iz Lige 1 preselili u Čempionšip i još uvek su jedan od najozbiljnijih kandidata da odu još jedan rang više. Na Portman Roud dolazi Šefild Venzdej. Sove su bile skoro u izgubljenoj situaciji ali sada, iako su i dalje u zoni ispadanja, imaju sasvim relane izglede za spas. Šefild je izgubio jorkširski derbi od Lidsa u prošlom kolu ali je pre toga imao četiri vezana trijumfa, što se dogodilo prvi put ove sezone. Zanimljivo je da su prošle sezone i Šefild Venzdej i Ipsvič igrali u Ligi 1 a sada se jedni bore za Premijer ligu a drugi za opstanak. U prvom delu sezone Ipsvič je slavio u Šefildu minimalnim rezultatom dok je prošle sezone, u dva međusobna meča, oba puta bilo 2:2. Ipsvič je kvalitetniji a i pred svojim navijačima igra odlično. Uz jedinicu dodajemo i dva gola na domaćina, pa tako dobijamo kvotu 1.78 u kladionici Primobet.

FeralpiSalo – Parma – 2 @ 1.86 u Primobet

Parma je na putu povratka u Seriju A i verujemo da se svi pravi ljubitelji fudbala raduju tome. Naravno da je sadašnja Parma daleko od kvaliteta nekadašnje ali ovaj klub ima neki poseban šmek i mesto mu je među najboljima. Trenutno su lideri Serije B ali ima još mnogo posla da završe pre nego što proslave ulazak u elitu. U Seriju A direktno idu dve prvoplasirane ekipe, uz Parmu sada je to i Kremoneze, ali prete Venecija i Komo, a možda i Palermo i Katancaro. Tu se završava spisak klubova koji konkurišu za prva dva mesta, a svi ispod njih mogu da računaju samo na igranje u plej-ofu. Parma, po prvi put u svojoj istoriji igra prvenstveni meč u gradu Salo, u pokrajini Lombardija. Klub iz ovog mesta formiran je tek 2009. godine spajanjem dva tima iz Serije D. Prošle sezone napravili su istorijski uspeh i plasirali se u Seriju B, ali ako ne odigraju dobro u finišu sezone brzo će se vratiti jedan rang nazad. FeralpiSalo u poslednje vreme igra bolje na strani, dobili su dva poslednja gostovanja protiv Specije i Modene, ali su zato izgubili prethodna tri duela na svom terenu. Očekujemo da izgube i četvrti u nizu, Parma je bolji tim, a za dvojku se u kladionici Primobet dobija kvota 1.86.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Primobet iznosi 11.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.