Najava i analiza: Premijer liga, 29. kolo: Samo četiri prvenstvena meča se igraju, bitka za spas u Lutonu, Vila na iskušenju kod Čekićara

premijer liga

Zbog četvrtfinalinih mečeva FA kupa u Premijer ligi će se igrati samo 4 utakmice redovnog 29. kola. Sastaju se one ekipe koje nisu uspele da prođu u završnicu najstarijeg takmičenja na svetu ili čiji rival nije plasiran među osam najboljih. Najzanimljivije će biti u londonskom predgrađu Lutonu gde domaćin pokušava da se oporavi od šokantnog poraza u Bornmutu. Astonbrent Vila je bila na korak do Lige šampiona, ali ih je poraz od Totenehma dosta ukočio. Ne pobede li Vest Hem biće u još opasnijoj situaciji. Predložene kvote sa ovih mečeva važile su u momentu sastavljanja predloga.

Barnli – Brentford – 2 @ 2.18 u Primobet

Iako će Barnli, gotovo izvesno, završiti u Čempionšipu, tim Klaretsa će igrati časno i pošteno do samog kraja. Pokazali su to u prošlom kolu kada su osvojili bod na gostovanju kod Vest Hema i tako, ubeđeni smo u to, srušili milione tiketa. Barnli je tim remijem prekinuo niz od četiri uzastopna poraza, a da je sačuvao prednost od dva gola pobedio bi prvi put još od 23. decembra. Deset bodova imaju manje od prve ekipe iznad crte a to je u ovom momentu Notingem. Kada bi Šumari izgubili a Barnli pobedio, ta razlika bi iznosi 7 i pojavila vi se tanka nada u spas. Teško je računati na osvajanje velikog broja bodova u poslednjih deset kola za tim kao što je Barnli, ali vredi pokušati. Na Turf Mur dolazi Brentford, tim koji je prvoligaš tek tri godine. ta 2021. je po prv i put u klupskoj istoriji postao premijerligaš i sasvim se dobro snalazi već treću godinu. Ove sezone nešto su slabiji nego u prethodne dve, trenutno su tek na 15. mestu , ali ne smatramo da će imati problema oko opstanka. Pčelice su izgubile četiri od poslednjih pet mečeva i preko im je potrebna jedna pobeda za, pre svega, vraćanje samopouzdanja. Do nje bi mogli da stignu u Barnliju koga su jesenas lako pobedili sa 3:0. Za dvojku se u kladionici Primobet dobija kvota koja iznosi 2.18.

Luton – Notingem Forest – GG3+ @ 1.96 u Meridianbet

Centralni meč ovog ”krnjeg” kola svakako će se odigrati na Kenilvort Roudu u Lutonu. U londonsko predgrađe dolazi Notingem Forest, realno jedini rival koga bi Šeširdžije mogle da prestignu do kraja sezone i tako se spasu ispadanja. To je još izvesnije posle neverovatnog poraza Lutona u odlioženom meču u Bornmutu u sredu. Ko nije gledao mnogo je propustio. Luton je vodio sa 3:0 posle prvog poluvremena ali je na kraju ostao praznih šaka i izgubio sa 4:3. Nije to prvi put da Šeširdžije ispuštaju veliku prednost u gostima, slično je bilo i u Njukalsu ali su tada bar osvojili bod igrajući 4:4 sa Svraka. Pobeda bi mnogo značila Lutonu u teškoj bici za opstanak. Sada bi imali isti broj bodova kao i Šumari i direktan duel u kome bi mogli da ih ostave iza sebe. Ovako moraju da pobede da bi se izjednačili bodovno. I Notingem ima svojih briga, od dolaska Nuna Espirita Santa video se neki pomak ali su Šumari ponovo u krizi. Sada imaju 4 vezana poraza, tri u Premijer ligi i jedan u FA kupu i za njih je ovo gostovanje ključno. Smatramo da će ovo biti utakmica sa mnogo golova i pored činjenice da su bodovi toliko važni. Možda remi nije po meri ni jednih ni drugih, a kada je tako morate ići na pobedu. Odbrane su slabiji deo timova i predlog je igra GG3+ sa koeficijentom 1.96 u Meridianbet kladionici.

Fulam – Totenhem – 2 @ 2.10 u Mozzartbet

Mali londonski derbi igra se na Krejven Kotidžu. Fulam dočekuje Totenhem u trenutku kada su bodovi mnogo važniji gostima. Za Kolibare bi sezona polako mogla da se završava, oni su na 12. mestu i ne mogu se boriti za Evropu ali ni ne strahuju za opstanak. Možda je neko očekivao više od tima Marka Silve ali su oni, da podsetimo, dosta promenili ekipu od prošle sezone. Ostali su bez svog najboljeg igrača i strelca Aleksandra Mitrovića, pa je i sadašnji plasman sasvim zadovoljavajući. Pevci su krenuli furiozno u novom prvenstvu pod vođstvom trenera Postekoglua. Činilo se da odlazak Harija Kejna neće ostaviti posledice ali se na kraju pokazalo da jeste. I dalje Totenhem može do Lige šampiona, a u ovakvoj konstelaciji to bi bilo ravno osvajanju titule. U prošlom kolu su zabeležili kapitalnu pobedu nad glavnim konkurentom za 4. mesto ekipom Aston Vile, pa sada od tima iz Birmingema imaju samo dva boda manje i onaj zaostali meč sa Čelsijem. Veće šanse za četvto mesto sada su na strani Pevaca i na njima je da do kraja sezone budu na nivou utakmice sa Vila parka. Prednost im je i to što ne igraju Evropu dok je Vila u četvrtfinalu Lige konferencija. Ovo je treći okršaj u sezoni Fulama i Totenhema, onaj u EFL kupu dobili su Kolibari dok je Totenhem bio bolji u prvenstvenom na svom Vajt Hart Lejnu. Naš predlog je dvojka sa koeficijentom 2.10 u kladionici Mozzartbet.

Vest Hem – Aston Vila – T22+ @ 2.00 u MaxBet

Sa Čekićarima se nikad ne zna. Prvo ne mogu da pobede Barnli na svom terenu a onda, samo par dana kasnije, deklasiraju Frajburg u Ligi Evrope. Izgleda da se Vest hemu osladilo igranje u Evropi, prošle sezone su osvojili Ligu konferencija i zbog toga i igraju u Ligi Evrope ove sezone, a imaju priliku da stignu i do trofeja u ovom drugom po jačini kupu, pa da kasnije debitiju i u Ligi šampiona. To je scenario iz snova za ekipu iz Londona, ali će mnogo toga zavisiti i od rivala. U Evropi je ostala i Aston Vila. Oni su preko slavnog Ajaksa, koga su na Vila parku dobili sa 4:0, prošli među osam u Ligi konferencija, ali smo ubeđeni da je tza tim Unaji Emerija mnogo značajnije da zadrže 4. mesto u Premijer ligi nego da čak i osvoje Ligu konferencija. To i jeste logično, osvajanje trofeja u tom upu bi im omogućilo samo igra je u Ligi Evrope. Međutim, stvari se na Ostrvu ne odvijaju po planu. U prošlom kolu su imali sjajnu šansu da se učvrste na 4. mestu pobedom nad najozbiljnijim konkurentom Totenhemom. Ne da nisu pobedili već su ubedljivo poraženi i sada su im Pevci na samo dva boda minusa i to uz meč manje. Svaka utakmica do kraja biće malo finale za Vilu, a navijači se nadaju da će se Liga šampiona igrati u Birmingemu naredne jeseni. Zato je meč u Londonu jako važan, iako i Vest Hem ima svojih razloga za pobedu, motiv je u potpunosti na starni gostiju. Naš predlog je Vila daje dva gola sa kvotom 2.00 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.