DERBI DANA: Atletiko Madrid – Barselona: Jorganžije žele povratak na četvrto mesto, Barsa bi da konačno pretekne Đironu!

U nedelju je veoma bogata ponuda za klađenje, pošto nas očekuje nekoliko veoma dobrih mečeva širom Evrope, a utisak je da se derbi dana igra na Vanda Metropolitanu gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Barselonu što će ujedno biti i meč između petoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Atletiko Madrid: Meč koji Jorgandžije ne smeju da izgube!

Kolćonerosi su pre samo nekoliko dana u meču sezone uspeli u Ligi šampiona da eliminišu Inter, i sigurno je da je to jedan od glavnih razloga zašto ova ekipa u veoma lepom raspoloženju dočekuje ovaj duel sa Barselonom, koji bi mogao da nam da odgovore na mnoga pitanja.
Krenimo redom. Prošle sezone je Atletiko Madrid ostvario svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, uz konstataciju da se ovaj klub blago rečeno nije proslavio u ovom takmičenju, jer je eliminisan iz grupne faze i to u ne previše kvalitetnoj grupi u kojoj su pored španskog predstavnika tu još bili i Klub Briž, Porto i Leverkuzen.
Bilo kako bilo, fokus nakon ispadanja iz elitnog takmičenja je prebačen na špansko prvenstvo, gde su Madriđani uspeli da dođu do trećeg mesta na tabeli, gde im je realno i mesto.
Kako sada stvari stoje, utisak je da će izabranici Čola Simeonea imati ogromnih problema da dođu do plasmana na jednu od prve četiri pozicije koje na kraju donoese plasman u elitno takmičenje, pošto se u ovom trenutku Jorgandžije nalaze na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletik Bilbao, koji ruku na srce ima i meč viška, pošto je sinoć tim iz Baskije bio bolji na svom stadionu od Alavesa, rezultatom 2:0.
Sa druge strane Atletiko Madrid je u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Kadiza, mada se mora istaći da je Simeone na tom duelu odmarao nekoliko standardnih prvotimaca, sve zbog činjenice da budu odmorni za meč protiv Intera u Ligi šampiona i čini se da je to bila prava odluka.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu tim iz prestonice Španije je ostvario dva trijumfa, isto toliko poraza, ali i jedan remi i to na gostovanju kod poslednjeplasirane Almerije kada je bilo 2:2.
Na domaćem terenu Atletiko zaista blista ove sezone i ubedljivo je najbolji domaćin u La Ligi, a popularne Jorgandžije su na četrnaest odigranih mečeva ostvarili trinaest trijumfa uz samo jedan remi, i ako se na taj način posmatraju stvari deluje da su Madriđani veliki favoriti na ovom duelu protiv Barselone, međutim, pitaju se tu nešto i Katalonci.

Barselona: Može li Barsa konačno da pretekne Đironu?

Barsa je prošle sezone nakon četiri godine posta stigla do naslova prvaka Španije, što je bio povod za veliko slavlje u Kataloniji, a sigurno je da jedan od najzaslužnijih ljudi za to trener Ćavi, koji je pored naslov prvaka Španije uspeo da afirmiše i nekoliko mladih fudbalera, na kojima bi Barsa u budućnosti mogla potencijalno dosta da zaradi, ali i da se osloni na njih sve do neminovne prodaje, pošto je poznato da se nekadašnji šampion Evrope nalazi u ogromnim finansijskim problemima.
I ovog puta je primarni cilj bio naslov prvaka Španije, međutim, kako se bliži kraj šampionata, deluje zaista da od toga neće biti ništa.
Naime, trenutno se Katalonci nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, koji ima i meč viška, pošto je kraljevski klub juče slavio na veoma teškom gostovanju kod Osasune, a taj duel je završen rezultatom 2:4.
Što se tiče Barse, Ćavijevi puleni su na pet poslednjih mečeva ostvarili tri trijumfa uz dva remija, i to na gostovanju kod Atletik Bilbaa kada nije bilo pogodaka, ali i na svom terenu protiv Granade kada je bilo 3:3, što je sasvim sigurno nešto što je malo ko mogao da pretpostavi.
U prošlom kolu je Barsa slavila na domaćem terenu protiv Majorke, i to uz dosta muke, pošto je taj duel na Monžuiku završen minimalnom pobedom domaćina.
Ako se osvrnemo na partije španskog predstavnika u Ligi šampiona, i ako vas podsetimo da pre ovog izdanja elitnog takmičenja tim iz Katalonije dva puta zaredom nije uspeo da prođe grupnu fazu, deluje da svi navijači jednog od najtrofejnijih španskih klubova imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Sa prvog mesta u grupi je Barsa prošla dalje, a tamo je u dvomeču uspela da eliminiše aktuelnog šampiona Italije, ekipu Napolija. Prvi susret na “Maradoni” je završen rezultatom 1:1, dok nam je revanš u Kataloniji doneo zrelu igru španske ekipe koja je na kraju slavila sa 3:1 i došla do plasmana u četvrtfinale, gde će Barsa odmeriti snage protiv ekipe PSŽ-a, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Inače, ono što je takođe veoma interesantno je da se pobednik tog susreta ukršta sa parom Atletiko Madrid – Borusija Dortmund, pa se vrlo lako može dogoditi da večerašnji rivali odmere ponovo snage i u polufinalu Lige šampiona, ali o tom potom.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da nam mečevi između Atletiko Madrida i Barselone u poslednje vreme ne donose previše pogodaka, pa je tako samo jednom u poslednjih sedam mečeva bilo više od dva pogotka, a mišljenja smo da se ta tradicija neće ni ovog puta promeniti, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola uz kvotu 2.27.

Iako su domaćinu preko potrebni bodovi na ovom duelu, deluje da Barsa neće doživeti poraz na ovom susretu pa hrabro preporučujemo duplu šansu X2 uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Za kraj, neće biti nikakvo iznenađenje ako ovaj duel na prelepom Vanda Metropolitanu bude završen bez pobednika, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.