TIP DANA: Andora – Amorebieta: Ko će do trijumfa u derbiju začelja?

U ponedeljak je veoma slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 31. kola španske Segunde, u kom će snage odmeriti Andora i Amorebieta.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta
.

Andora: Pobeda je imperativ!

Andora je osnovana 1942. godine, a verovatno veliki broj ljudi zna da je vlasnik ovog kluba legendarni Džerard Pike.
Prošlu sezonu je ova simpatična ekipa završila na sedmom mestu na tabeli pa je tako ovom timu plej-of izmakao za dlaku, pošto je poznato da šest prvoplasiranih ekipa na kraju regularnog dela šampionata stiče pravo da preko doigravanja dođe do plasmana u društvo najboljih.
Na kraju je Andora imala velikih osam bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Albasete, pa taj plasman u plej-of i nije izgledao tako blizu koliko se u prvi mah čini.
I pred početak ove sezone je primarni cilj ove ekipe bio plasman u doigravanje, međutim, već sada slobodno možemo reći da od toga neće biti ništa, i da će svi navijači Andore biti presrećni ukoliko njihova omiljena ekipa uspe da opstane u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala.
Naime, trenutno se izabranici Edera Sarabije nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, međutim, Andora ima i meč manje, pa ukoliko pobedi večeras, ova simpatična ekipa će se pomaći iz opasne zone.
Na poslednjih pet mečeva u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu je tim koji je u vlasništvu legendarnog Pikea remizirao na veoma teškom gostovanju kod Levantea, a taj meč je završen bez pogodaka, što je svakako dobar rezultat.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Andora odigrala četrnaest susreta na svom stadionu i ostvarila šest trijumfa, tri remija, ali i pet poraza.
Za kraj, u prvom delu sezone meč između Andore i Amorebiete je završen ubedljivim trijumfom Amorebiete i to rezultatom 3:0, pa je sigurno da će fudbaleri Andore dati sve od sebe da se revanširaju za taj nespeh u prvom delu šampionata.

Amorebieta: Ovaj tim je do sada ubedljivo najmanje pokazao!

Amorebieta je osnovana pre 99 godina, što znači da sledeće godine ovaj tim slavi stogodišnjicu postojanja, a kako sada stvari stoje, proslaviće ga u trećoj ligi.
Pre svega, treba reći da je Amorebieta prošle sezone igrala sjajan fudbal, došla do prvog mesta u trećoj ligi, i potpuno zasluženo stigla do plasmana u drugi po kvalitetu rang španskog fudbala.
Nije nikakva tajna da je primarni cilj ove simpatične ekipe bio opstanak u društvu najboljih, međutim, kako sada stvari stoje, vrlo verovatno da od toga neće biti ništa.
Naime, izabranici Žandra Kastra su bez ikakve sumnje tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju Segunde, a to nam najbolje pokazuje i tabela, pošto se u ovom trenutku Amorebieta nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, mada treba reći i da ova ekipa ima meč manje, pa bi eventualnim trijumfom na gostovanju kod Andore prišla bezbednim ekipama na samo četiri boda zaostatka, što je donekle i prihvatljiva bodovna prednost, pošto do kraja ima još dosta da se igra.
U poslednje vreme “fenjeraš” igra dosta dobro, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva u šampionatu ostvarila dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
U prošlom kolu je četa trenera Kastra poražena na svom stadionu od prvoplasiranog Leganesa, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz konstataciju da su gosti dobrih 60 minuta igrali sa igračem manje.
Pre toga je novajlija u Segundi odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Saragose i slavio rezultatom 0:1 što je bila tek prva pobeda na strani.
Pored tog trijumfa u gostima kod nekadašnjeg prvoligaša, Amorebieta je do sada na trinaest odigranih meečva doživela čak devet poraza i četiri remija, i ako na taj način posmatramo stvari deluje zaista da se ovoj ekipi crno piše u gostima kod Andore, koja je silno motivisana za ovaj duel.

Naš predlog

Ukoliko želi da i naredne sezone igra u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala, Andora za početak mora da slavi na ovom duelu, protiv tima koji je do sada ubedljivo najviše pokazao od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju Segunde, a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Za očekivati je da domaćin od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Amorebiete, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate i sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj susret između dva tima koja se nalaze na začelju tabele je da će domaćin postići dva ili više pogotka, a sve to uz kvotu 2.20 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.