Tiket dana Evroliga (utorak, 19.03.2024)

Bliži se kraju ligaški deo takmičenja u Evroligi a u ovoj sedmici čekaju nas dva kola. Posle njih, verujemo, mnogo toga biće jasnije. Kvote i granice važile su u vreme sastavljanja tiketa.

Anadolu Efes – Olimpijakos – 1 @ 2.15 u MaxBet

Kada igra na svom parketu i kada gostuje, Anadolu Efes nije isti tim. Neverovatno je koliko su utakmica izgubili na strani i to protiv rivala od kojih su, po svemu, kvalitetniji. To se dogodilo i prošle sedmice u Vilerbanu gde ih je dobio Asvel, tim koji će i ovu sezonu završiti na samom dnu tabele. Pivari su igrali 15 utakmica u Evroligi kao gosti i dobili samo dve. Jedino je Alba slabija u tom segmentu sa jednim trijumfom do sada, ali iz 14 utakmica. U svom Sinan Erdem domu Efes ima 10 poeba i 4 poraza i više nema pravo ni na kakav kiks ako želi da bude makar u plej-inu. Pred trenerom Tomislavom Mijatovićem je težak zadatak protiv Olimpijakosa, grčki tim je vezao čak 15 pobeda, računajući sva takmičenja i još uvek ima odlične šanse da završi među četiri najbolja tima i tako stekne prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Nisu Pirejci na onom nivou kao prošle sezone ali su se, kako je vreme odmicalo, popravljali. Milutinov neće igrati ni u Istanbulu, ali je njegov povratak sve bliži. Ovde dajemo prednost domaćinu i predlažemo jedinicu sa kvotom 2.15 u kladionici MaxBet.

Žalgiris – Virtus – 1 @ 1.70 u MaxBet

Bolonjezi igraju sve slabije kako takmičenje odmiče i bliži se kraju. Tako je Virtus, koji je dugo bio drugoplasirani tim u Evroligi, sada ispao i iz zone plej-ofa i trenutno je na sedmom mestu u plej-inu. Šanse da se pomere makar jedno mesto napred postoje ali moraju da igraju mnogo bolje nego što su to činili u nekoliko prethodnih rundi. Šengelija se oporavio ali ne igra na svom prepoznatljivom nivou još od reprezentatvne pauze kada se nije proslavio u dresu Gruzije. Luka Banki je na početku proglašavan čudotvorcem a sada su sve češće kritike i na njegov račun. Gostovanje u Kaunasu je prilika da se vrate na pobednički put pošto domaćin gotovo da nema šanse ni za plej-in. Žalgiris je na skoru 11-18 i udaljen je dve pobede od poslednjeg tima u zoni plasmana u doigravanje. Zanimljivo je da su se ova dva tima sastala u prvom kolu nove sezone u Bolonji i da je tada pobedio Žalgiris. Malo ko je mogao da poveruje da će italijanski tim kasnije zaređati sa pobedama i biti dugo u samom vrhu. Da je Žalgiris dobio Olimpijakos na svom parketu i Bajern u Minhenu, imali bi odlične izglede za doigravanje a sada plasman više ne zavisi samo od njih. Milsimo da mogu dobiti Virtus, Trinkijeri je dobar trener i znaće da motiviše svoje igrače. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.70.

Alba – Real Madrid – G+ (granica 89,5) @ 1.88 u MaxBet

Jedna od utakmica u kojoj se pobednik ne dovodi u oitanje igra se u Berlinu. Sastaju se poslednji i prvi na tabeli, nekad to nije zahvalno za tipovanje ali sada bi pobeda Albatrosa stvarno bila čudo. Alba je izgubila poslednjih šest utakmica u Evroligi, poslednji trijumf ostavrili su protiv Zvezde na svom terenu još 25. januara. Na strani su pobedili samo jednom do sada i sa ukupno 5 poebda drže ubedljivo poslednje mesto pošto je Asvel već sakupio sedam. Real nije u formi u kakvoj je bio, ali kada su osetili da mogu ugroziti prvo mesto dodali su gas i pobedili lako u Bolonji u prošlom kolu. Posle Berlina Real dolazi u Beograd na megdan Partizanu i svakako da je meč u Nemačkoj lakši u ovom duplom kolu. Ćus Mateo ima na raspolaganju sve košarkaše ali je pred meč upozoravao na moguće opuštanje u svom timu koje ne bi smelo da se desi jer Alba ima svoje kvalitete. Domaćin nema šta da izgubi, pokušaće da se navijačima oduži jednom dobrom partijom a znajući Real biće to igra u kojoj će napadi biti u glavnim ulogama. Zato se i naš predlog odnosi na poene, očekujemo da ih Real postigne bar 90 i za predlog gost više od 89,5 poena kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.88.

Makabi – Asvel – 1,UP+ (granica 167,5) @ 2.05 u MaxBet

Svako ko je potcenio iskusni francuski tim grdno se pokajao. Jeste da je Asvel odigrao sezonu ispod svih očekivanja ali je imao i svojih dobrih momenata, poput prošlonedeljne pobede nad Anadolu Efesom. Tek dolaskom trećeg trenera ove sezone, Pjerika Pupea, videli smo pravi Asvel, što kod Poceka a posebno Parkera, nije bio slučaj. Imaju 7 pobeda, odavno su van igre kada je doigravanje u pitanju, a sva je prilika daće uspeti da izbegnu poslednje mesto. Protiv Efesa su imali i 18 poena razlike ali je pobedu doale trojka Parisa Lija u samom finišu. Francuzi će još jednom u Beograd gde su već dva puta poraženi ove sezone. Sada neće igrati pred prepunom Arenom već pred praznim tribinama hale Aleksandar Nikolić, a protivnik će biti Makabi iz Tel Aviva. Izraelci su se u prošlom kolu revanširali Zvezdi za poraz u prvom delu sezone a blistao je sjajni cenatr Džoš Nibo koji je u odličnoj formi, pa je proglašen i za igrača kola. I pored svih problema sa kojima su se sretali Izraelaci skoro sigurno u doigravanje, a sada će pokušati da izbore i plej-of. Dve pobede zaostaju i zato im je trijumf nad Asvelom neophodan. Verujemo da pobeđuju, a uz jedinicu ddajemo i više poena ukupno od ponuđene granice. Ona je na 167,5 koševa, a za kombinaciju 1,UP+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.05.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 14.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.