Tiket dana (subota, 23.03.2024)

Tiket dana

Niže lige u Španiji, Engleskoj, Nemačkoj i Holandiji su, pored prijateljskih utakmica reprezentacija, u centru pažnje ove subote. Kvote su važile u vreme sastavljanja predloga.

Danska – Švajcarska – 3+ @ 2.00 u MaxBet

I Danci i ŠPvajcarci su se već etablirali kao stalni učesnici velikih takmičenja. Međutim, kada odu na Svetsko ili Evropsko prvensvto ostanu nekako nedorečeni, možda prođu u nokaut fazu ali se, po pravilu, tu i zadržavaju. Preko tri decenije je prošlo od danskog osvajanja Evropskog prvenstva u Švedskoj, na koje su otišli nezasluženo zamenivši tadašnju Jugoslaviju, i ispostavilo se da je to najveći uspeh reprezentacije ove zemlje koji će teško ikada ponoviti. Sajdžije uvek lako prolaze kvalifikacije, ali su ovog puta to uradili na nešto teži način osvojivši drugo mesto u grupi iza Rumunije a ispred Izraela, Kosova i Belorusije. Na poslednje četiri utakmice u grupi Švajcarci nisu pobedili. Danci su podelili prvo mesto sa Slovencima u svojoj kvalifikacionoj grupi a u Nemačkoj će igrati opet protiv Janeza, ali i Srbije i Engleske. Švajcarska je na žrebu dobila domaćina, Mađarsku i Škotsku i ima lepu šansu za još jednu nokaut fazu. Možda su Danci blagi favoriti na Parkenu ali nam golovi izgledaju kao realnija opcija. Za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.00.

Nortempton – Derbi Kaunti – 2 @ 1.70 u MaxBet

Engleske niže lige igraju se bez pauze mada se u Ligi 1 igra samo par utakmica pošto i tu igraju reprezentativci nekih zemalja. Zanimljivo će biti na severu Ostrva gde Nortempton dočekuje Derbi Kaunti. Ovnovi su naciljali povratak u Čempionšip, sigurno im je dosadilo u trećoj ligi i trenutno su na željenom drugom mestu, sedam kola pre kraja prvenstva. U viši rang idu samo dve prvoplasirane ekipe a Derbi je u prošlom kolu osvojio tri kapitalna boda u meču sa Boltonom, najvećim konkurentom u bici za to drugo mesto. Portsmut je za sada siguran na vrhu, mada ima svega 5 bodova više od Ovnova. Inače Derbi je vezao četiri pobede i mogao bi i petu s obzirom da ide na gostovanje Nortmeptnu, timu koji ne zna za trijumf punih pet rundi, a iza sebe ima dva vezana poraza bez postignutog gola. Nortempton je jesenas izgubio sa 4:0 u Derbiju i smatramo da će ostati praznih šaka i pred svojim navijačima, ali sigurno da razlika neće biti tolika. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.70.

Nots Kaunti – Salford – T12+ @ 1.65 u MaxBet

Najstariji klub na svetu se prošlog proleća vratio u profesionalni rang ali je na startu sezone pokazao da ga interesuje dalji napredak. Međutim, Nots Kaunti je popustio u drugom delu sezone i trenutno je na 13. mestu sa 51 osvojenim bodom. To je samo 6 manje od Vimbldoona koji je poslednji u zoni plej-ofa, s tim da Nots Kaunti ima i utakmicu manje odigranu. Dakle, šanse za plasman u doigravanje postoje, a one su povećane nakon sjajne pobede u Bredfordu prošlog vikenda sa 3:0. Taj trijumf je stigao posle remija u Akringtonu i pet vezanih poraza pre toga. Možda su ponovo uhvatitli formu, a to će se videti u duelu sa Salfordom, još jednom ekipom koja igra mnogo slabije u drugom delu sezone. Salford Siti nema ambiciju da ode u Ligu 1, i njima je glavno da što pre obezbede opstanak u ovom rangu. Sudeći po tome da imaju dvocifrenu prednost u odnosu na timove ispod crte, a ispadaju samo dva, gledaćemo ih i naredne sezone u ćetvrtoj ligi. Od Nots kauntija uvek možemo očekivati golove pa smo ubeđeni da će se mreža Salforda zatresti barem dva puta. Za T12+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.65.

Viljem II – Venlo – 1,2+ @ 1.70 u MaxBet

Bliži se kraju šampionat u holandskoj Erstediviziji a ekipa Viljema II se i dalje održava na vrhu. U prvu ligu ulaze dve prvoplasirane ekipe, a tim iz Tilburga trenutno ima 6 bodova više od trećeplasiranog Groningena i 5 od prvog pratioca Rode. S obzirom da su im za petama sve samo bivši prvoligaši, prostora za opuštanje nema i Viljem će morati da nastavi sa pobedama sve dok i matematički ne postane novi član Eredivizije. U prethodna dva kola su pobedili Ajndhven i Den Boš i to sa po tri gola razlike, a protiv Venloa ih sigurno čeka teži posao. I Venlo je bivši prvoligaš, s tim da ekipa sa granice sa Nemačkom u ovom momentu nije ni u zoni plej-ofa, tačnije nalaze se odmah ispod crte na 9. poziciji. Treba očekivati Venlo u doigravanju ali je veliko pitanje imaju li kvalitet za povratak u elitu. Venlo ima samo jednu pobedu u poslednjih šest kola i to je dovoljan podatak da nemaju šta da traže u Tilburgu. Uz jedinicu dodajemo i dva gola na domaćina, a za kombinaciju 1,2+ kvota iznosi 1.70 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici MaxBet iznosi 9.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.