Tiket dana (utorak, 26.03.2024)

Tiket dana

Večeras ćemo saznati poslednja tri učesnika narednog EURA u Nemačkoj. Igraju se finala tri baraža a ostale reprezentacije iskoristiće termin za odigravanje prijateljskih i kontrolnih utakmica kojih će biti mnogo. Predložene kvote važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Nemačka – Holandija – GG3+ @ 1.83 u MaxBet

Panceri su najzad obradovali naciju. Mislimo na fudbalere jer su reprezentativci u ostalim sportovima to često činili u poslednje vreme. Fudbalska selekcija je već duže vreme van svetskog ali i evropskog vrha, a tokom kvalifikacija za EURO, čiji je Nemačka domaćin, dok su igrali prijateljske mečeve, porazi su se nizali kao na traci. U Francusku su otišli prežaljeni ali su na Sent Deniju zablistali u punom sjaju i pobedili aktuelen vicešampione sveta sa 2:0, a mogli su i ubedljivije. Sigurno je da će Dojče Bank arena u Frankfurtu biti tesna da primi sve oni koji bi da pogledaju duel sa Holandijom, epskim rivalom Nemačke. Lale su bile ubedljive pre par dana u duelu sa Škotima na svom terenu i slavile su sa 4:0. I Nemci i Holanđani će igrati na Evropskom prvenstvu, Panceri će biti u grupi sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom dok će Holandija podeliti megdan u prvoj fazi sa Francuskom i Austrijom i sačekaće trećeg rivala koji stiže iz baraža. Zanimljivo je da će Holandija i Nemačka biti u istoj grupi u novom izdanju Lige nacija, a prvi put će se sastati u septembru u Holandiji. Što se ove utakmice tiče, s obzirom da se radi o kontrolnom meču rtreba očekivati golove i to na obe strane. Za GG3+ kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Engleska – Belgija – 1 @ 1.75 u MaxBet

Gordi Albion je poražen od Brazila na Vembliju pre par dana i to je bio prvi poraz ove selekcije još od Mundijala u Kataru kada su u četvrtfinalu poraženi od Francuza. Bili su Englezi dosta oslabljeni u duelu sa Kariokama, Sautgejt je izveo jedan mlad sastav, ali i takva je Engleska je jedan od favorta na EURU ovog leta. Naravno, kada se doda Hari Kejn i još nekolicina igrača, svakako da aktuelni vicešampioni Evrope imaju čemu da se nadaju. Belgijanci su važili za favorite na dva prethodna velika takmičenja, na Evropskom prvenstvu i Mundijalu, ali nisu opravdali očekivanja. Crveni đavoli su u padu, i možda je EURO u Nemačkoj poslednja šansa ove generacije. Treba reći da su Belgijanci veliki dužnici Engelzima iz Rusije 2018. godine kada su ih savladali u bici za treće mesto, a i pre toga u grupi. Na EURU će Engleska biti u grupi sa Srbijom, Slovenijom i Danskom, dok će Belgija igrati protiv Slovačke, Rumunije i još jedne selekcije koja danas prođe baraž. Predlažemo pobedu Engleza, iako su poraženi od Brazila, ali ni Belgijanci nisu oduševili u Dablinu gde su igrali bez golova sa Republikom Irskom. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.75.

Slovenija – Portugalija – 2,2+ @ 1.80 u MaxBet

Još jedan kontrolni duel dve selekcije koje će igrati na EURU. Slovenci su dugo odsustvovali sa velike scene, poslednji put smo ih gledali na Mundijalu u Južnoj Africi, a prethodno su još igrali samo na Svetskom prvenstvu Japanu i Južnoj Koreji, kao i na Evropskom prvenstvu 2000. godine. Pre pet dana odigrali su prvu kontrolnu utakmicu i nisu oduševili na gostovanju na Malti. Na kraju su izvuklii remi ali sa takvom igrom nemaju šta da traže u Nemačkoj protiv Engleske, Danske i Srbije. Videćemo da li je na Malti bio samo slab dan već u meču sa sjajnim Portugalcima u ljubljanskim Stožicama. Portugalija je deklasirala Švedsku u prijateljskom meču sa 5:2, a ova reprezentacija je kvalifikacije za EURO okončala sa maksimalnim brojem bodova, sa 10 pobeda iz 10 utakmica. I na Evropskom će biti u najužem krugu favorita, za sad se zna da će im rivali biti Turska i Češka, a ubrzo će saznati i poslednji učesnik ove grupe. Zanimljivo je da je ovo prvi zvanični duel Slovenije i Portugalije, i kao takav izaziva veliku pažnju. Gosti su favoriti i uz njihovu pobedu dodajemo i barem dva gola, pošto su se pokazali kao mašina za golove. Za 2,2+ kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Škotska – Severna Irska – 0-2 @ 1.60 u MaxBet

Suknjice će igrati na drugom uzastopnom EURU dok ih na Mundijalima nije bilo u ovom veku. Navijači su zadovoljni i zbog samog učešća ali se potajno nadaju i prolasku u nokaut fazu. Rivali Škotske u Nemačkoj biće domaća selekcija, Švajcarska i Mađarska, pa svakako da imaju čemu da se nadaju. Naravno, preduslov je da ne igraju kao protiv Holandije pre nekoliko dana. Tada su u Amsterdamu poraženi sa čak 4:0 i to nije igra kakvu želi da vidi selektor Stiv Klark. Za brigu je i niz od 6 utakmice bez pobede, računajući i kvalifikacije i prijateljske mečeve i dolazak Severnih Iraca u Glazgov prava je prilika da se prekine crna serija bez pobede. U Nemačkoj neće biti Iraca, ni ovih severnih ni onih ”samostalnih” iz Republike Irske. Za Severnu Irsku nije ništa novo da neće igrati na Evropskom prvenstvu, oni su do sada samo jednom bili deo kontinentalnog šampionata i to u Francuskoj 2016. godine. Na Mundijalima su igrali tri puta, poslednji put u Meksiku 1986. godine. Kvalifikacije su Severni Irci završili pobedom nad Danskom, a pre nekoliko dana odoleli su i Rumuniji u Bukureštu, što pokazuje da je možda i za njih bilo mesta u Nemačkoj. Predlog su golovi za koje ne verujemo da će ih biti više od dva. Za 0-2 gola kvota je 1.60 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 9.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.