Tiket dana Evroliga (četvrtak, 28.03.2024)

Samo tri kola ostala su do kraja ligaškog dela Evrolige. Sada je svaka pobeda zlata vredna i svaki poraz može biti koban, posebno za timove koji se i dalje bore za plej-of ili plej-in. Kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Žalgiris – Milano – UP+ (granica 157,5) @ 1.88 u MaxBet

Jedna od ove dve ekipe će posle ovog kola ostati bez šansi za doigravanje. To se posebno odnosi na Litvance koji imaju 13 pobeda do sada, dok Milano ima jednu više i stoga malo veće šanse da se nađe među 10 najboljih. U jednom momentu je tim Etorea Mesine bio otpisan. Ne samo da su igrali loše već su bili i desetkovani povredama najboljih igrača. Od kada su se kompletirali sve je krenulo onako kako treba i u poslednja četiri meča pobedili su tri puta. Žalgiris je takođe pronašao formu u finišu sezone. Ekipa Andree Trinkijerija igra sjajno na svom parketu gde je dobila 6 od poslednjih sedam utakmica u Evroligi. U prošlom kolu su srušili i Baskoniju, koju su dobili sa 18 poena razlike. Uspešna je bila i Olimpija pre sedam dana, tim iz grada mode je slavio u meču sa Fenerbahčeom u svojoj dvorani. U prvom delu sezone Žalgiris je slavio u Milanu ali tada je Olimpija bila baš u kanalu. Žalgiris ima paklen raspored do kraja, posle Milana gostuju Monaku i dočekuju Real. Olimpija igra sa Virtusom kao domaćin i Makabijem kao gost. Žalgiris će opet biti bez Rolandsa Šmitsa, dok su gosti odavno bez Berona i Ričija. Očekujemo efikasan duel i više poena od ponuđene granice. Ona je na 157,5 ukupno, a za (+) poene kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Baskonija – Anadolu Efes – UP+ (granica 171,5) @ 1.85 u MaxBet

Košarkaši Baskonije su u jako lošoj formi u bitnom momentu sezone. Tim Duška Ivanovića vezao je tri poraza, dva u Evroligi i jedan u Endesi. Sva tri puta su poraženi kao gosti, od Partizana i Žalgirisa u Evroligi i u derbiju Baskije protiv Bilbaoa. Da bi osigurali doigravanje treba im još jedna pobeda ali raspored nije lak. Posle Efesa dva puta gostuju, kod Reala u Madridu i Virtusa u Bolonji. Moglo bi da se dogodi da na kraju uprskaju sve ono dobro što su radili tokom većeg dela sezone. U Kaunasu su baš podbacili, Ivanović je posebno bio ljut na Sederkerskisa , ali ni ostali nisu zaslužili prelaznu ocenu. Skor ima je 16-15 i u nekim kombinacijama i ovaj broj pobeda mogao bi da bude dovoljan za deseto mesto. Ipak, njihov cilj je bio plej-of, ali to više nije izvodljivo jer zaostaju tri pobede za šestoplasiranim Fenerom. Efes je skoro digao ruke od doigravanja ali se šansa na kraju pojavila. Pivari su u društvu još tri tima sa skorom 14-17 i imaju realne izglede ako dobiju preostala tri meča. posle Baskonije gostuju Fenerbahčeu u gradskom derbiju i na kraju dočekuju Crvenu zvezdu. Ovo će biti festival koševa, znaju to i kladionice, pa je granica za ukupan broj poena čak 171,5. Verujemo da će i ona biti prebačena i za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Bajern – Barselona – 2,UP+ (granica 157,5) @ 2.75 u MaxBet

I Bavarci i Katalonci imaju za šta da se bore u finišu ligaškog dela sezone. Bajern se i dalje nada plasmanu u plej-in, za sada imaju 13 pobeda a lako su mogli da imaju i svih 15 pred ovo kolo. Ipak, prvo je Lučić promašio šut za pobedu u Valenisji a onda je bodove iz Minhena odneo Makabi. Pablo Laso ne odustaje ali sada više ne zavisi sve od njegovog tima. Problem je i raspored, u poslednja tri kola igraju protiv timova koji se bore za mesto u prva četiri, Barselone, Panatinakosa i Monaka. Izostanak Bukera je veliki hendikep a pitanje je da li se oporavio reprezentativac Obst. Barselona ne bi smela da ispusti šansu iako je izgubila dva prethodna meča u Evroligi. Katalonci su poklekli kod Fenerbahčea i Panatinaikosa a taj meč u Atini izazvao je buru protesta u stručnom štabu Barse, pre svega zbog suđenja. Barselona je imala 15 poena viška i na kraju izgubila u AOKA areni. Očekujemo pobedu gostiju jer Bajern je svoje šanse ispustio, a uz dvojku očekujemo i više poena od ponuđene granice. Ona je na 157,5, a za kombinaciju 2,UP+ kvota je 2.75 u kladionici MaxBet.

Asvel – Monako – D+ (granica 77,5) @ 1.85 u MaxBet

Francuski okršaj u Evroligi igra se u predgrađu Liona. Asvel u Vilerbanu dočekuje Monako a bodovi su mnogo važniji gostima koji se bore za četvrto mesto posle ligaškog dela i prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. Nije Monako u najboljoj formi u poslednje vreme, Kneževi su u dva prethodna meča na svom parketu ostavrili pobedu i poraz. Od Milana su ubedljivo izgubili a Valensiju su dobili sa poenom razlike. U tom meču Saša Obradović nije mogao da računa na Džordana Lojda i Terija Tarpija, a za ovog drugog je sezona već završena. Asvel igra mnogo bolje od kada je jasno da ne mogu ni u plej-in, a još bolje od kada je tim preuzeo Pjerik Pupe. Asvel i dalje gubi utakmice u Evroligi, samo je jednu dobio u poslednjih osam mečeva i to protiv Milana, ali su namučili svakog rivala. Gotovo izvesno su izbegli poslednju poziciju, imaju 7 pobeda, dve više od poslednje Albe, i trudiće se da ostvare još neku do kraja takmičenja. Sigurno je da neće pokloniti bodove velikom rivalu i moraće Kneževi i Majk Džejms da pruže maksimum ako hoće pobedu. Ove sezone je Monako dobio sva četiri međusobna duela sa Asvelom, dva u prvenstvu i po jedan u Kupu francuske i Evroligi. Možda će peti priipasti timu iz Vilerbana, a naš predlog je domaćin daje više poena od ponuđene granice. Ona je u kladionici MaxBet na 77,5 koševa a za (+) kvota je 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 17.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.