Najava i analiza: La Liga, 30. kolo: Aktuelni šampion gosti Atalantu, Lacio čeka Juventus, težak posao za Rosonere u Firenci!

Od subote su na programu mečevi 30. kola italijanske Serije A. Ovog puta se mečevi igraju u subotu i ponedeljak, u nedelju nema duela iz italijanskog fudbala zbog katoličkog Uskrsa.
Najzanimljivije će biti na Olimpiku gde Lacio gosti Juventus, dok ne smemo zaboraviti ni premijerni meč ovog kola u okviru kog će Napoli na svom stadionu ugostiti Atalantu.
Milan putuje na teško gostovanje kod Fiorentine, dok Inter ne bi trebao da ima bilo kakvih problema na svom stadionu protiv Napolija. Roma koja u poslednje vreme igra sjajno, putuje na gostovanje kod Lećea, dok Bolonja koja je u ovom trenutku glavni favorit za poziciju broj četiri i plasman u Ligu šampiona na svom stadionu dočekuje Salernitanu.

Napoli – Atalanta – 3+ @ 1.80 u Meridianbet

Prvi duel 30. kola italijanske Serije A se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Atalantu.
Napoli ni blizu ne igra kao što je to bio slučaj prošle sezone, što naravno nije bilo ni realno, a trenutno se ova ekipa nalazi a sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu su Napolitanci odigrali solidan duel na gostovanju kod prvoplasiranog Intera, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Atalanta iza sebe ima zaista težak raspored, pošto je ovaj tim u četiri poslednja kola tri puta gostovao i to kod Intera, Milana i Juventusa, uz jedan meč na svom stadionu i to protiv ove sezone sjajne Bolonje.
U prošlom kolu je tim iz Bergama remizirao na veoma teškom gostovanju kod Juventusa, a taj duel u Torinu je završen rezultatom 2:2.
Deluje da će nam ovaj susret u Napulju doneti dosta golova, pa toplo preporučujemo igru 3+ uz kvotu 1.80 u Meridianu.

Đenova – Frosinone – 1 @ 1.95 u Superbet

Ako uzmemo u obzir da se Đenova prošle sezone vratila u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, onda je sigurno da svi navijači ove simpatične ekipe imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo.
Trenutno se popularni Grifoni nalaze na dvanaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje ovaj tim ćemo i naredne sezone gledati u Seriji A. U prošlom kolu su puleni Alberta Đilardina remizirali na gostovanju kod Juventua, a taj duel je završen bez pogodaka, što je svakako sjajan rezultat za tim sa Marasija.
Frosinone će imati dosta problema da sačuva prvoligaški status, pošto se tim iz prestonice nalazi na osamnaestoj poziciji i ovaj klub već dugo ne zna za trijumf u prvenstvu. U prošlom kolu je Frosinone poražen na svom stadionu od Lacija, kada je bilo 3:2.
Miriše na novi trijumf Đenove, pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.95 u Superbetu.

Torino – Monca – GG @ 2.12 u Maxbet

Nikako da fudbaleri Torina naprave iskorak i konačno dođu do plasmana u neko od evropskih takmičenja, a to po svemu sudeći neće biti slučaj ni ove sezone.
Naime, trenutno se popularni Bikovi nalaze na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji na tabeli, a u prošlom kolu je Torino slavio na veoma teškom gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 0:2.
Monca u poslednje vreme igra fenomenalno, pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz, i to je trenutno dovoljno za deseto mesto na tabeli, a najvažnije je da ćemo ovaj klub i naredne sezone sasvim sigurno gledati u italijanskom šampionatu.
Inače, radi se o jednom duelu koji nije baš lak za prognoziranje, međutim, deluje da su golovi neminovnost i za očekivati je da ih ima na obe strane, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 2.12.

Lacio – Juventus – 1 @ 3.10 u Mozzartbet

Derbi kola igra se na Olimpiku, gde će Lacio ugostiti Juventus. Lacijali su nedavno eliminisani iz Lige šampiona, gde je ovaj tim odigrao nekoliko zaista dobrih mečeva, ali na kraju italijanski predstavnik u osmini finala nije uspeo da eliminiše Bajern.
Što se prvenstva tiče, trenutno su Rimljani stacionirani na devetom mestu na tabeli i nažalost Laciju i te kako visi plasman u evropska takmičenja za narednu sezonu.
Juve igra jako loše u poslednje vreme, a ovaj tim je to najbolje potvrdio u prošlom kolu kada je tim iz Torina na svom stadionu samo remizirao protiv Đenove, pošto je taj meč završen bez pogodaka.
Trenutno se Stara dama nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na četvtoplasiranu Bolonju.
Lacio nema previše izbora i Rimljani moraju da idu na trijumf na ovom duelu, a kako Juve igra u poslednje vreme, to je najverovatnije i najrealniji scenario pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz fantastičnu kvotu 3.10 u Mozzartu.

Fiorentina – Milan – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Još jedan veoma interesantan duel nas u ovom kolu očekuje u Firenci, gde će koplja ukrstiti Fiorentina i Milan.
Tim iz Firence igra promenljivo u poslednje vreme, i vrlo lako se može dogoditi da ni Violu naredne sezone ne gledamo u društvu najboljih, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na osmom mestu na tabeli, uz dva boda manjka od sedmoplasiranog Napolija. U prošlom kolu su Ljubičasti remizirali na svom stadionu protiv Rome, kada je bilo 2:2.
U goste im stiže Milan koji drži drugo mesto na tabeli uz tri boda viška od Juventusa, a u prošlom kolu su Rosoneri slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Verone, kada je bilo 1:3, što je između ostalog bio i treći uzastopni trijumf za nekadašnjeg šampiona Evrope.
Fiorentina retko gubi na svom terenu, ali je Milan u sjajnom naletu i kada je takva situacija onda je najbolje da se posvetite golovima, odnosno igru 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Bolonja – Salernitana – 1-1 @ 1.85 u Superbet

Malo ko je mogao da pretpostavi pre početka šampionata da će Bolonja igrati ovako dobro ove sezone i kako sada stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da ovu ekipu naredne sezone gledamo u Ligi šampiona.
Puleni Tijaga Mote trenutno drže četvrtu poziciju na tabeli uz tri boda viška od petoplasirane Rome, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na gostovanju kod Empolija, kada je bilo 0:1.
Salernitana je odavno prežaljena, a trenutno tim sa juga Italije ima čak jedanaest bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni. Na poslednjih pet mečeva tim iz Salerna je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi, i deluje da Salernitana ne može u ovom trenutku da parira ovakvoj Bolonji.
Sve je to razlog da standardnu jedinicu pojačamo sa prelazom 1-1 koji kladionica Superbet plaća sa odličnom kvotom 1.85.

Kaljari – Verona – GG @ 1.90 u Maxbet

Sve ono dobro što su uradili u prethodnih mesec dana, kada su ostvarili dva trijumfa i isto toliko remija, fudbaleri Kaljarija su prosuli u prošlom kolu pošto su poraženi na gostovanju kod Monce sa 1:0.
Ipak, i dalje je tim sa Sardinije u bezbednoj zoni, konkretno na šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Sa druge strane, Verona je poražena u prošlom kolu na svom stadionu od Milana, što je donekle i bilo očekivano, međutim, pre toga je tim sa Bentegodija vezao dva trijumfa i takođe se pomakao iz zone ispadanja, pošto se tim iz grada ljubavi sada nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Kaljari, kod koga gostuje u ovom kolu.
Govorili smo već o tome da su i jedni i drugi u poslednje vreme odigrali nekoliko dosta dobrih partija, pa se čini da je najmanje što od ovog meča možemo očekivati da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, a sve to uz kvotu 1.90 u Maxbetu.

Sasuolo – Udineze – 1 @ 2.85 u Primobet

Sasuolo posle više od deset “mirnih” godina ove sezone ima dosta problema u italijanskom prvenstvu i nažalost, neće biti nikakvo iznenađenje ako tim iz Ređo Emilije naredne sezone gledamo u Seriji B.
Trenutno se Neroverdi nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli, a u prošlom kolu su Berardi i drugari poraženi na gostovanju kod Rome, kada je bilo 1:0. Na poslednjih pet duela u prvenstvu, ovaj tim je ostvario samo jedan trijumf uz čak četiri poraza, pa je situacija alarmantna.
Ni Udineze nije na svom prepoznatljivom nivou ove sezone, a trenutno se popularne Zebre nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli. U prošlom kolu je ovaj tim poražen na svom stadionu od Torina, kada je bilo 0:2.
Sasuolo ide na sve ili ništa, pošto je pobeda zaista moranje, a deluje da će Neroverdi i doći do tri boda, pa hrabro preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.85 u Primobetu.

Leće – Roma – 3+ @ 2.02 u Meridianbet

Leće je fenomenalno započeo sezonu, mada je i tada bilo jasno da ovaj tim nema kapacitet za više od borbe za opstanak. Trenutno se tim sa juga Italije nalazi na trinaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila možda i najvažniji trijumf u dosadašnjem toku šampionata pošto je savladana Salernitana u gostima sa 0:1.
Inače, na poslednjih pet mečeva Leće je ostvario samo taj jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
Roma igra fenomenalno od kako je na klupu ovog tima seo Danijele De Rosi, a u prošlom kolu je Vučica ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Sasuola, pošto je taj meč u prestonici Italije završen minimalnom pobedom domaće ekipe. Do kraja treba očekivati veliku borbu Rome i Bolonje za četvrtu poziciju koja donosi plasman u Ligu šampiona, a trenutno Rimljani imaju tri boda manjka u odnosu na Bolonju.
Gosti su favoriti, ali su golovi, odnosno igra 3+ realniji, i sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.

Inter – Empoli – I2+ @ 2.25 u Mozzartbet

Poslednji meč 30. kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra na Đuzepe Meaci gde će fudbaleri Intera ugostiti Empoli.
Praktično, Inter je na pragu novog Skudeta, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, što je ogromna bodovna prednost ako uzmemo u obzir da je do kraja prvenstva ostalo još samo osam kola. U prošlom kolu su Neroazuri remizirali na svom stadionu protiv Napolija, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Empoli je sa druge strane trenutno na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška od timova koji se nalaze u zoni ispadanja, pa je sigurno da je pred timom iz Toskane težak posao.
Ipak, za očekivati je da trener Empolija pokuša da iznenadi Inter, koji bi vrlo lako za ovaj meč mogao da izađe u nešto izmenjenom sastavu. Svakako, golovi su nešto što ne bi smelo da se dovede u pitanje pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom I2+ uz kvotu 2.25 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.