TIP DANA: Lacio – Juventus: Oba tima imaju ogromnih problema u poslednje vreme! Ko će do trijumfa?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva 30. kola italijanske Serije A u okviru kog će Lacio na svom Olimpiku ugostiti ekipu Juventusa.
Početak duela između ove ekipe je zakazan za 18 časova.

Lacio: Mogu li Rimljani i ove sezone do izlaska u Evropu?

Lacio je prošle sezone igrao veoma dobar fudbal, a u veoma jakoj konkurenciji, tim iz prestonice Italije je na kraju stigao do fantastičnog drugog mesta na tabeli i vicešampionske titule, i zaista je rimska ekipa uz naravno Napoli najviše i pokazala u prošlom izdanju najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala.
To drugo mesto je pre svega ovoj ekipi donelo plasman u Ligu šampiona, gde je kako sada stvari stoje italijanski predstavnik ostavio dosta dobar utisak.
Prvo je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to u veoma teškoj konkurenciji, s obzirom da su u toj grupi još bili i Atletiko Madrid, Fejnord i Seltik, a na kraju je Lacio zauzeo drugo mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirane Jorgandžije, ali i isto toliko boda viška od nimalo naivnog Fejnorda.
U prvom meču osmine finala je Bajern pao na Olimpiku, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0, međutim, u revanšu je Bajern odigrao svoj verovatno i najbolji meč ove sezone i dosta lakše nego što se očekivalo stigao do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa za ovu sezonu.
Bilo kako bilo, odmah nakon te eliminacije iz najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, svi u klubu su se okrenuli ka italijanskom prvenstvu, gde situacija za sada nije nimalo naivna, i kako sada stvari stoje Lacijalima visi plasman u Evropu.
Naime, u ovom trenutku se Rimljani nalaze na devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, pa je izvesno da Lacio naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona. Na poslednjih pet mečeva Rimljani su ostvarili dva trijumfa uz čak tri poraza, a cenu loših rezultata platio je Maurisio Sari koji je smenjen i na njegovo mesto je postavljen Igor Tudor.
U prošlom kolu italijanskog prvenstva Lacijali su slavili na teškom gostovanju kod Frosinonea, kom su bodovi bili preko potrebni u borbi za opstanak, a taj duel su gosti rešili u svoju korist rezultatom 2:3. Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Lacio odigrao četrnaest mečeva na Olimpiku i ostvario šest trijumfa, tri remija i čak pet poraza.

Juventus: Šta se dešava sa Starom damom?

Juventus je prošle sezone imao ogromnih problema, pre svega na finansijskom planu, a posledica svega toga je što je ova ekipa i pored osvajanja sedmog mesta na tabeli izbačea iz Evrope na jednu sezonu, pa je tako Juventusovo mesto u Ligi konferencije zauzela ekipa Fiorentine.
Odmah na početku prvenstva, novi skandali. Naime, prvo je Fađoli suspendovan zbog učestvovanja u klađenju, da bi nakon toga i prva zvezda tima Pol Pogba pao na doping testu, i po skorašnjim informacijama on je suspendovan na četiri godine.
Ipak, sve to nije pokolebalo izabranike Maurisija Sarija koji su prvi deo šampionata odigrali na jedan fenomenalan način i suvereno je ova ekipa držala poziciju broj dva, sve do pre nekoliko kola. Međutim, deluje da je u najgorem mogućem trenutku Stara dama upala u krizu, a epilog svega toga je i pad na treće mesto na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Milan.
Međutim i pored svih nedaća koja su zadesila Staru damu od početka sezone, deluje da Juve neće imati previše problema da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je naravno kada se sve sabere i oduzme i primarni cilj za ovu sezonu.
Nažalost, na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, izabranici Masimilijana Alegrija koji je u poslednje vreme na žestokim kritikama italijanske javnosti, ostvarili su samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija. U prošlom kolu su Bjankoneri odigrali jedan katastrofalan meč na svom stadionu protiv Đenove, na kom na kraju nije bilo pobednika ali ni pogodaka.
Da stvari budu još gore po Staru damu, najbolji fudbaler ove ekipe Dušan Vlahović je na tom susretu dobio crveni karton i on neće moći da pomogne svojim kolegama na veoma teškom gostovanju kod Lacija, kome su bodovi preko potrebni.
Pre tog remija u prošlom kolu protiv Đenove, Juve je remizirao i protiv Atalante, takođe na svom stadionu, u jednom zaista sjajnom duelu na kom smo videli četiri pogotka, a na kraju je bilo 2:2.
Za kraj, na gostovanjima je najtrofejniji italijanski klub do sada odigrao četrnaest mečeva i ostvario čak osam trijumfa, uz tri remija i isto toliko poraza, a poslednji trijumf nad ekipom Lacija na Olimpiku crno-beli su ostvarili pre tri godine.

Naš predlog

I jedni i drugi imaju dosta problema u poslednje vreme, međutim, ono što je veoma bitna stvar je da će gosti na ovom duelu nastupiti bez Dušana Vlahovića, a poznato je koliko Juventus ima problema u realizaciji kada nema u timu srpskog reprezentativca, i to je jedan od razloga zbog čega Lacijalima dajemo prednost i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.10.

I dupla šansa je svakako prihvatljiva, a igra 1X se u kladionici Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Za kraj, pored slabe realizacije, Juve u poslednje vreme ima i ogromnih problema u zadnjoj liniji tima i deluje da bi Lacio dosta lakše nego što se očekuje mogao do dva postignuta pogotka, pa predlažemo da usmerite fokus na igru D2+ uz kvotu 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.