DERBI DANA: Bajern – Dortmund: Mogu li Milioneri da najzad uzme titulu Bajernu i pošalju je u Leverkuzen?

Subota nam donosi nekoliko spektakularnih mečeva širom Evrope, a svakako se derbi dana igra u Minhenu gde će Bajern ugostiti Borusiju iz Dortmunda.
Poznato je koliko rivalstvo godinama unazad vlada između ove dve ekipe, a posle duže vremena i jedni i drugi nisu konkurentni u borbi za naslov prvaka Nemačke.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Sezona za zaborav!

Uz dosta sreće je Bajern prošle sezone i stigao do naslova prvaka i to pošto je ova ekipa iskoristila kiks Dortmunda u poslednjem kolu šampionata, koji je na svom stadionu samo remizirao protiv Majnca, što su Bavarci oberučke prihvatili i trijumfom u gostima protiv Kelna stigli do jedanaeste uzastopne titule šampiona Nemačke.
Kako svaka serija ima svoj kraj, tako će se najverovatnije ta dominacija nemačkog giganta prekinuti ove sezone, pošto se u ovom trenutku Bavarci nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, koji nema nijedan poraz na svom kontu ove sezone i nećemo preterati ako kažemo da popularni Farmaceuti trenutno igraju i najlepši fudbal u Evropi.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Bajern Minhen je ostvario tri trijumfa, uz jedan remi i jedan poraz i to na gostovanju kod Bohuma, kada je bilo 3:2. U prošlom kolu su Bavarci slavili na gostovanju kod Darmštada, a taj meč je završen rezultatom 2:5. Pre toga su puleni Tomasa Tuhela demolirali Majnc na svom stadionu sa 8:1, pa polako ali sigurno nemački velikan izlazi iz krize, međutim, kao što smo već napomenuli, po svemu sudeći to neće biti dovoljno za dvanaesti uzastopni naslov prvaka.
Na domaćem terenu u prvenstvu je ova ekipa do sada odigrala trinaest mečeva i ostvarila jedanaest trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to od Verder Bremena, kada je bilo 0:1. Ako se prisetimo i sramne eliminacije od Sarbrikena iz nemačkog Kupa, ali i teškog poraza u finalu Superkupa od Lajpciga (3:0), dolazimo do zaključka da je jedino takmičenje gde Bajern za sada nije podbacio Liga šampiona, pošto je ova ekipa prvo stigla bez većih problema do plasmana u osminu finala, a onda i uspela da eliminiše italijanski Lacio.
U prvom meču su Rimljani slavili sa 1:0, dok je nemački predstavnik odigrao fenomenalno revanš i na kraju potpuno zasluženo stigao do plasmana u četvrtfinale gde će Bajern odmeriti snage protiv Arsenala, koji ove sezone igra na veoma visokom nivou.

Borusija Dortmund: Primarni cilj je četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona!

I dalje je nejasno kako Borusija prošle sezone nije uspela da dođe do naslova prvaka Nemačke. Kao što smo već napomenuli, popularni Milioneri su imali sve u svojim rukama i za naslov prvaka Nemačke im je bio potreban trijumf u poslednjem kolu na svom stadionu protiv Majnca, koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta, ali je Dortmund samo odigrao 2:2, i titula je ponovo završila u Minhenu.
Za utehu, to drugo mesto je donelo plasman u Ligu šampiona, gde su izabranici Edina Terzića odigrali nekoliko veoma dobrih mečeva. Pre svega, treba podsetiti na to da je ova ekipa bila u grupi smrti, u kojoj su još pored nemačkog predstavnika tu bili i PSŽ, Milan i Njukasl, a na kraju je Borusija iz Dortmunda završila na prvom mestu na tabeli, i to pošto je u takvoj konkurenciji ova ekipa doživela samo jedan poraz u grupnoj fazi.
Mora se priznati da su Milioneri imali i sreće na žrebu, pošto su za protivnika dobili ekipu PSV-a, koju je tim sa Signal Iduna Parka uspeo da eliminiše i dođe do velikog uspeha, plasmana u četvrtfinale, a kako sada stvari stoje deluje da će Dortmund imati šta i tu da poruči, pošto je protivnik Atletiko Madrid, koji igra dosta promenljivo ove sezone. Kada se radi o ovogodišnjem izdanju nemačkog šampionata, sigurno je da su svi očekivali dosta više, međutim, Milioneri ovog puta nisu konkurentni u borbi za naslov prvaka, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na petoplasirani Lajpcig, i jasno je kao dan da će ova dva tima do kraja prvenstva voditi veliku borbu za poziciju broj četiri a samim tim i direktan plasman u Ligi šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, izabranici Edina Terzića su ostvarili tri trijumfa, uz jedan remi ali i jedan poraz i to na svom stadionu od Hofenhajma, kada je bilo 2:3. U prošlom kolu su Milioneri ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv nimalo naivnog Ajntrahta iz Frankfurta, a taj meč je završen rezultatom 3:1. Pre toga je četvrtoplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod Verdera, a taj duel je završen rezultatom 1:2. Inače kada se radi o gostovanjima koja su godinama unazad možda i glavni problem ove ekipe, do sada su Terzićevi puleni odigrali trinaest susreta na strani i ostvarili šest trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz.

Naš predlog

Po starom dobrom običaju nam međusobni mečevi između ova dva ljuta rivala donose pregršt pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i večeras pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.61.

Poznato je da Bavarci imaju dosta problema ove sezone, a Dortmundu je ovaj duel veoma važan zbog činjenice da petoplasirani Lajpcig ima samo bod manjka, što znači da četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona visi, pa deluje da će Terzićevi puleni dati sve od sebe da izbegnu poraz na ovom duelu, pa vam predlažemo da usmerite fokus na duplu šansu X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.85.

Za kraj, odbrana aktuelnog šampiona Nemačke ove sezone nije na zavidnom nivou, i to bi mogla i morala da iskoristi navala protivničkog tima, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru G2+, a sve to uz kvotu 2.48 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.