Najava i analiza: Premijer liga, 31. kolo: Lideru lako u vanrednom kolu, ni Tobdžije ne bi smele da imaju problema, ali Sitiju neće biti lako

premijer liga

Uzbuđenje je dostiglo vrhunac. Ulazimo u sam finiš Premijer lige a nema ni nagoveštaja gde će šampionski pehar završiti. Posle redovnog kola na dobitku je Liverpul, Redsi su savladali Brajton dok su u derbiju prvenstva Siti i Arsenal igrali bez golova. Sada Liverpul ima dva boda više od Tobdžija i tri od aktuelnog šampiona Sitija. U vanrednom kolu sve tri ekipe su domaćini, Liverpul poslednjeplasiranom Šefildu, Arsenal Lutonu a Siti igra protiv odlične Aston Vile. Kvote iz najave bile su važeće u momentu sastavljanja predloga.

Njukasl – Everton – 3+ @ 1.60 u Meridianbet

Ako ništa drugo navijači Njukasla mogu da budu zadovoljni dramatičkom na utakmicama njihovog kluba. Svrake nisu ispunile takmičarska očekivanja, neće ponovo u Ligu šampiona u kojoj se nisu proslavili ove sezone, verovatno su im i Evropska vrata zatvorena za sledeću, a nisu uspeli ni da se probiju u završnicu dva domaća kupa. Trenutno je tim sa severa Engleske tek na 8. mestu i ima dvocifren zaostatak za timova koji su u zoni plasmana u evropske kupove. U subotu su zato oduševili upornošću i tako su minus od 1:3 protiv Vest Hema pretvorili u 4:3. Prisećamo se i onog minusa protiv Lutona kada su uspeli da stignu samo do boda i rezultata 4:4. Sada na Sent Džejms park dolazi Everton. Karamele imaju velike probleme ove sezone, što zbog svojih slabih igara, što zbog kazne Saveza. Ona je prvobitno bila 10 bodova ali je smanjena na 6. To je mnogo značilo timu iz Liverpula jer bi sada bili u zoni ispadanja da je ostala ista kazna. I ovako je opstanak daleko za tim Šona Dajša, u subotu su izgubili u Bornmutu i novi neuspeh bi dodatno zakomplikovao njihovu situaciju. Golova bi ponovo moralo da bude i za 3+ kvota je 1.60 u kladionici Meridianbet.

Notingem Forest – Fulam – T12+ @ 2.26 u Primobet

Svaka utakmica do kraja sezone je za Šumare malo finale. Ekipa iz Notingema nije pobedila na prethodnih 6 utakmica ali su u poslednje dve uzeli po bod. Posle remija sa Lutonom na strani u subotu su na svom Siti Graudu uspeli da spasu bod protiv odličnog Kristal Palasa. Mnogo je problema u ekipi Foresta, počevši od vrlo slabe forme do kazne Saveza od minsu 4 boda koja je ovaj tim, pred prethodno kolo, gurnula u zonu ispadanja. Bod protiv Orlova ih je izveo iz te zone ali bi svaki novi neuspeh mogao tamo da ih vrati. U Notingem dolazi Fulam, jedna od retkih ekipa koja nema nikakvih briga i igra samo za utisak i što bolji plasman na kraju sezone. Moguće je da će biti bolje plasirani nego prethodne, što na početku sezone nije izgledalo kao realna mogućnost. Kolibari su na tri od prethodne četiri utakmice dabvali po tri gola. Dok je to protiv Brajtona i Totenhema bilo više nego dovoljno za trijumf, slavili su oba puta sa po 3:0, u Šefildu ni tri gola nisu donela trijumf, pa je meč protiv ”fenjeraša” završen 3:3. treba reći da je Fulam uspeo da stigne dva gola minusa. Notingem nije preterano efikasan, na poslednjih 5 utakmica nisu uspeli da daju više od gola po meču, ali sada smatramo da bi mogli da daju dva protiv Fulama. Za T12+ kvota je 2.26 u kladionici Primobet.

Bornmut – Kristal Palas – GG3+ @ 2.05 u Mozzartbet

Sve je ponovo na svom mestu kada je ekipa Bornmuta u pitanju. Imali su jednu krizu koja je trajala ceo februar i u tom mesecu Trešnjice nisu zabeležile nijedan trijumf, ni u prvenstvu ni u FA kupu. Mart je doneo preokret i Bornmut je u poslednje četiri utakmice osvojio 10 bodova, a jedini meč na kom nisu pobedili bio je onaj sa Šefilom i to na svom terenu. Protiv Evertona su u subotu do trijumfa stigli uz malo sreće i zahvaljujući autogolu gostiju, ali sa ta tri boda gotovo su rešile sve dileme oko svog statusa. Areola je imao podršku uprave u vreme kada je Bornmut gubio u nizu i to se pokazalo kao dobar potez. Ipak, svega toga ne bi bilo da nije sjajnog napadača Solankea koji je postigao već 16 golova. I Palas je u dobroj formi, Orlovi imaju samo jedan poraz u pet poslednjih kola i na tabeli su odmah ispod Bornmuta ali sa solidnih 8 bodova manje od Trešnjica. Samim tim Palas još nije matematički obezbedio opstanak, osam bodova imaju više od prvog tima ispod crte, ali njihov kvalitet ne bi smeo da ih dovede u problem oko statusa. U prvom delu sezone Bornmut je slavio u Londonu sa 2:0 a pred ovaj duel očekujemo rasterećenu igru i golove na obe strane. Za GG3+ kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 2.05.

Barnli – Vulverhempton – 1 @ 2.80 u SuperBet

Klaretsi su mali tim velikog srca. Iako su ih svi odavno otpisali i preselili u Čempionšip, oni se ne predaju i u prethodna tri kola nisu doživeli poraz i pored dva teška gostovanja. Uzeli su po bod protiv Vest Hema i Čelsija u Londonu, a na svom terenu su pobedili treći prestonički klub Brentford. Na sva tri meča davali su po dva gola, a na Stamford Bridžu su to uradili sa igračem manje i to posle vođstva Plavaca od 1:0. I dalje su u zoni ispadanja ali imaju samo 4 boda mnaje od dvas tima ispred sebe. To su Luton i Notingem Forest i da bi opstali moraće da prestignu oba do kraja prvenstva. Neće to biti nimalo lako, ne osvajaju klubovi sa dna tabele tako mnogo bodova ali bi trijumf protiv Vulverhemptona uneo novu dozu optimizma u povoljan ishod. Vukovi igraju bez mnogo motiva u finišu prvenstva. Za njih je meč sezone bio onaj u četvrtfinalu FA kupa koji su izgubili od Koventrija na svom terenu i posle koga su ostali bez prilike da se bore za trofej u najstarijem fudbalskog takmičenju na svetu. U subotu su poraženi od Aston Vile u Birminegmu ali uz dosta dopadljivu igru. Biće rasterećeni i na Turf Muru i to može biti najveća opasnost po tim Vensana Kompanija. S druge strane Barnli mora da pobedi po svaku cenu i mi predlažemo jedinicu na ovom meču. Za pobedu domaćina kvota je 2.80 u kladionici SuperBet.

Vest Hem – Totenhem – 2 @ 2.10 u MaxBet

Derbi prestonice igra se na Olimpijskom stadionu i sastaju se Čekićari iz istočnog dela protiv pevaca sa severa. Mada u nazivu ima ”zapad”, Vest Hem je iz istočnog dela Londona i od pre nekoliko godina, posle rušenja legendarnog Apton parka igra na stadionu građenom za Olimpijske igre u Londonu 2014. godine. Čekićari su na neverovatan način poraženi u Njukaslu u prošlom kolu i tako skoro ugasili svoje nade da mogu do plasmana u Ligu šampiona preko Premijer lige. Ostaje šansa da to ostvare osvajanjem Lige Evrope, ali je to takmičenje stiglo tek do četvrtfinala. Verovatno će im EVropa i biti prioritet do kraja sezone i kroz tu prizmu treba gledati i duel sa Totenhemom. I Pevci žele povratak u Ligu šampiona a da bi osvojili to 4. mesto moraće da igraju mnogo bolje nego što su to činili u dva prethodna kola. Posle poraza od Fulama sa 3:0 u subotu su na jedvite jade porazili Luton na svom Vajt hart lejnu i to golom u finišu meča. Zadržali su tri boda minusa u odnosu na Aston Vilu ali imaju i jedan meč manje od tima iz Birmingema. Vest Hem je odneo bodove sa Vajt hart lejna jesenas i mogao bi Postekogluov tim sada da uzvrati. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Arsenal – Luton – 1,GG @ 2.55 u Meridianbet

Tobdžije su ispunile cilj na Etihadu mada nisu oduševile. Na kraju se pamti samo rezultat a Arsenal je uspeo da osvoji bod na gostovanju kod aktuelnog engleskog i evropskog prvaka. Borba za titulu se nastavlja, neće više biti međusobnih duela vodeće trojke i o trofeju će se odlučivati u tkz ”malim” utakmicima. Jedna od njih za Arsenal je u ovom vanrednom kolu kada im u goste dolazi tim iz predgrađa prestonice Lutona. Ovo je prvi put u ovom veku da Luton gostuje Arsenalu a ako je suditi po jesenjem duelu ova dva tima treba očekivati još jedan spektakl. Tada su Tobdžije slavile sa 4:3 u Lutonu a do pobede su stigle bukvalno u poslednjoj sekundi sudijske nadoknade. Lutonu su bodovi takođe neophodni, oni pokušavaju da opstanu u eliti i svaka utakmica za njih ima ogroman značaj, nevezano za ime protivnika. U subotu su takođe imali mali gradski derbi sa Totenhemom u gostima, bili su nadimak boda ali su na kraju poraženi sa 2:1. To je bila deveta uzastopna prvenstvena utakmica na kojoj nisu pobedili i to je glavni razlog zbog koga su i dalje u zoni ispadanja. Kazne koje je Savez izrekao Evertonu i Notingemu pomogle su Lutonu da njihova situacija izgleda mnogo bolje ali moraju nešto i sami da doprinesu. Na Emirejtsu nemaju neke velike šanse, ali bi mogli da daju gol. Za kombinaciju 1,GG kvota je 2.60 u kladionici Meridianbet.

Brentford – Brajton – GG3+ @ 1.73 u MaxBet

Možda je Brentford protiv Mančester Junajteda odigrao najbolju utakmicu u ovoj sezoni ali je malo falilo da na kraju upiše još jedan poraz. Podsetimo da je JUnajted došao do prednosti u šestom minutu nadoknade ali su Pčelice ekspresno uzvratile i stige do izjednačenja. Bilo je to odlično izdanje londonskog tima, pogotovo posle serije od šest utakmica bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom u tom periodu. Brentford se spustio do 15. mesta na tabeli i moraće dosta da se potrudu da u sam finiš ne uđe sa velikim problemima oko opstanka. Sudeći po meču sa Junajtedom ne bi smeli da imaju problema, a povratak Tonija garant je mirnog završetka. Priliku da prekinu niz bez pobede imaju u duelu sa Brajtonom. Galebovi ne igraju ove sezone kao prethodni, ali su i dalje u gornjoj polovini tabele. U subotu su izgubili od Liverpula na Enfildu ali su skupo prodali kožu i naterali lidera da strepi do poslednjeg sudijskog zvižduka. Mnogo su im veće šanse na Komjunitiju ali to ništa ne mora da znači. Posle ispadanja iz Lige Evrope za Brajton je domaći šampiona ostao jedino takmičenje i pokušaće da ostvare što bolji plasman. Ovo je utakmica u kojoj mora biti golova, i to na obe strane. za GG3+ kvota je 1.73 u kladionici MaxBet.

Mančester siti – Aston Vila – 1,4+ @ 2.40 u Mozzartbet

I derbi ovog kola igra se na istom mestu kao i prethodnog. Na mančesterskom Etihadu sastaju se domaći Siti i Aston Vila. Igraju treći protiv četvrtog, s tim da je bodovna razlika između ove dve pozicije pet bodova i uz jedan meč manje za Siti. Vila i ne pokušava da dođe do tog trećeg mesta, njima je prioritet da osta nu tu gde jesu, a u subotu su na svom terenu stigli do važne pobede nad Vulverhemptonom. Slavili su sa 2:0, i jako je bitno da im je mreža ostala netaknuta posle šest vezanih mečeva u Premijer ligi. Vila i dalje boravi u Evropi, čekaju ih mečevi četvrtfinala u Ligi konferencija, ali čak i da osvoje to takmičenje neće igrati u Ligi šampiona već samo u Ligi Evrope. Zato je prvenstvo prioritet i sve je uspemerno ka osvajanju četvrtog mesta u Premijer ligi. Siti nije slomio otpor Arsenala u nedelju i pored mnogo bolje igre od Tobdžija. Veoma retko se dešava da Gvardiolin tim ne postigne gol za 90 minuta, ali se i to dogodilo u poslednjoj utakmici u kojoj su se sastale dve od tri vodeće ekipe. Sada za LIverpulom zaostaju tri a za Arsenalom jedan bod. Nemaju prostora ni za kakav kiks ako žele da sami odlučuju o svojoj sudbini. Uskoro će igrati protiv Reala u Ligi šampiona, pa će i to izazvati dodani napor. Jesenas su šampioni poraženi u Birmingemu ali bi sada morali da pobede. Treba očekivati i golove, a za 1,4+ kvota je 2.40 u kladionici Mozzartbet.

Liverpul – Šefild Junajted – 1,0-4 @ 1.85 u SuperBet

Možda i poslednji meč do kraja sezone u kome Liverpul ne bi smeo da ima problema. U goste im dolazi poslednjeplasirani Šefild Junajted i možda bi Klop mogao ovaj duel iskoristiti i da nekim igračima da malu poštedu. To se retko dešava na Ostrvu, a svako opuštanje mogo bi lidera skupo da košta. Mnogo su znoja prolili da pobede Brajton u nedelju. Galebovi su poveli na samom početku meča i trebalo je preokrenuti rezultat a paziti da gosti još koji put ne pogode mrežu. Na kraju je bilo 2:1 za Redse ali su do poslednjeg trenutka strepeli za trijumf i pored velikog broja šansi koje su stvorili. Oštrice igraju hrabro, u subotu su dale tri gola Fulamu ali nisu pobedile. Ni 3:1 nije bilo dovoljno da Jorkširci ostvare trijumf i pšanse da se i naredne sezone na Bramal Lejnu igra Premijer liga su minimalne, skoro teoretske. To ne znači da će se Vajlerov tim unapred predati pred bilo koji meč, pa tako ni pred ovaj na Enfildu. Obično će vam iskusni kladioci savetovati da izbegnete direktne dule prvog protiv poslednjeg na tabeli ali je ovo Premijer liga i Liverpul nema drugog izbora nego da pobedi Jorkširce. Možda neće biti baš previše golova, nema razloga da domaćin preterano zapinej, pa predlažemo kombinaciju 1,0-4 sa kvotom 1.85 u kladionici SuperBet.

Čelsi – Mančester Junajted – 2 @ 3.29 u Primobet

Sigurno se u Mančester Junajtedu osećaju kontradiktorno posle meča sa Brentfordom. Igrali su slabo, bod je bio puna kapa, ali su poveli u 96. minutu i sada su nezadovoljni jer su ostali bez dva boda u 98. Sada je Liga šampiona dalja za dva boda, teško će nadoknaditi 11 bodova prednosti koliko ima Aston Vila koja je četvrta, iako Crveni đavoli imaju i jedan zaostali meč. Na Stamofrd Bridžu bi morali da pobede ako žele da ostanu u trci sa Totenhemom i Vilom. Čelsi je odavno digao ruke od prvenstva, ponovo su daleko od Evrope, ali su u polufinalu FA kupa i to im je sigurno najvažnije takmičenje do kraja sezone. Problem je što će u tom polufinalu igrati protiv Mančester Sitija i to na Etihadu, pa je veliko pitanje koliko je realno da se nadaju trofeju. U polufinalu će igrati i Mančester Junajted ali će njihov rival biti drugoligaš Koventri. Čelsi nije pobedio Junajted u Premijer ligi skoro sedam godina. poslednji put se to dogodilo još krajem 2017. godine i to na Stamford Bridžu. S obzirom da su bodovi važniji gostima, a da Čelsi nije oduševio protiv Barnlija, predlažemo dvojku na ovom meču. Za pobedu Junajteda u kladionici Primobet koeficijent iznosi 3.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.