TIP DANA: Fiorentina – Atalanta: Viola želi u novo finale Kupa, ali pita se tu nešto i Atalanta!

U sredu je takođe odlična ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili prvi polufinalni duel italijanskog Kupa u kom će fudbaleri Fiorentine ugostiti Atalantu na svom stadionu u Firenci.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Fiorentina: Mogu li Ljubičasti u novo finale Kupa?

Prošle sezone je Fiorentina uspela da izbori dva finala, i to u Ligi konferencija i italijanskom Kupu, a na veliku žalost svih navijača ovog tima, Viola je oba finala izgubila.
U trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je italijanski predstavnik poražen od Vest Hema, dok je u Kupu Inter bio bolji i zasluženo stigao do trofeja.
Na kraju prošlog izdanja Serije A, izabranici Vinčenca Italijana koji generalno radi dobar posao u ovom klubu su zauzeli osmo mesto na tabeli, koje nažalost ne donosi plasman u Evropu, međutim, kako je Juventus zbog finansijskih malverzacija izbačen iz evropskih takmičenja na godinu dana, njegovo mesto u Ligi konferencije zauzela je ponovo Fiorentina.
Neće biti nikakvo iznenađenje ako tim iz Firence ponovo stigne do same završnice trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto je Viola bez većih problema stigla do plasmana u četvrtfinale, gde će ovaj tim odmeriti snage protiv grčkog Olimpijakosa, i utisak je da italijanski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču.
Što se tiče Serije A, postavlja se pitanje da li je Fiorentina mogla više u dosadašnjem toku šampionata, pošto se ovaj klub trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli, i trenutno je Viola daleko od pozicije koja vodi u plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Italijanovi puleni su ostvarili samo jedan trijumf i to na domaćem terenu protiv Lacija, uz čak tri remija, ali i jednog poraza, i to baš u prošlom kolu kada je tim iz Firence na svom stadionu poražen od Milana rezultatom 1:2.
Prvi deo igre je završen bez pogodaka, iako smo videli pregršt izglednih prilika za postizanje gola na obe strane, a u drugom delu igre je već nakon deset minuta na semaforu stajalo 1:2, što se ispostavilo i kao konačan rezultat tog duela.
Na domaćem terenu u italijanskom šampionatu su Ljubičasti do sada odigrali petnaest mečeva i ostvarili osam trijumfa, tri remija ali i četiri poraza, a na putu do plasmana u polufinale italijanskog Kupa, Viola je eliminisala Bolonju, koja igra nestvarno dobro ove sezone o čemu najbolje svedoči i trenutno četvrto mesto na tabeli i sve izgledniji plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Atalanta: Odlične partije u poslednje vreme!

Od tima koji je sezonu uglavnom završavao ili na sredini, ili u donjem delu tabele, Đanpjero Gasperini je za relativno kratko vreme napravio ekipu koje se svi u Italiji pribojavaju.
Generalno, Atalanta je tim koji može apsolutno svakoga da pobedi, ali nažalost i od svakog da izgubi, a upravo ta nekonstantnost je glavni problem tima iz Bergama i uzrok zašto ovu ekipu nismo u kontinuitetu gledali u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Prošlu sezonu je Atalanta završila na šestoj poziciji na tabeli a sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope, i moramo napomenuti da upravo to i jeste bio primarni cilj popularne Boginje.
Kada smo se dotakli ovog takmičenja, italijanski predstavnik je prvo bez većih problema stigao do prvog mesta u grupi, a potom je ovaj tim u osmini finala eliminisao nimalo naivnu ekipu Sportinga, koja je na pragu nove šampionske titule u Portugalu.
Nažalost, protivnik u četvrtfinalu biće Liverpul, koji naravno slovi za glavnog favorita za osvajanje ovog takmičenja, a donekle olakšavajuća okolnost bi za Atalantu moglo da bude i to što se Redsi bore za naslov prvaka Engleske, što je naravno prioritet.
I ovog puta izabranici Đanpjera Gasperinija igraju izuzetno promenljivo u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, a na osam kola pre kraja šampionata, Atalanta se nalazi na šestom mestu na tabeli, uz konstataciju da ovaj tim ima i meč manjka, pa bi se eventualnim trijumfom Boginja probila na peto mesto na tabeli i prišla četvrtoplairanoj Bolonji na četiri boda zaostatka, pa je sigurno da bi tim iz Bergama imao šta da poruči i kada je u pitanju borba za plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Gasperinijevi puleni su ostvarili samo jedan trijumf, uz dva remija i isto toliko poraza, ali treba pomenuti da je iza Atalante izuzetno težak raspored.
Ipak, u prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan od svojih najboljih mečeva u dosadašnjem toku šampionata, pošto je tim iz Bergama slavio na gostovanju kod aktuelnog šampiona Italije, a taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 0:3.
Kada se radi o partijama na gostovanjima, do sada je popularna Boginja odigrala petnaest mečeva na strani i ostvarila pet trijumfa, četiri remija ali i šest poraza, ali bez obzira na to sigurno je da Atalanta ima velike ambicije na ovom duelu protiv prošlosezonskog finaliste italijanskog Kupa.

Naš predlog

Pre svega moramo napomenuti da nam međusobni mečevi između ova dva tima donose veliki broj pogodaka, i nema nikakvog razloga da tako ne bude i večeras, bez obzira što se radi o prvom polufinalnom duelu, mada je ruku na srce moguće da u revanšu bude nešto manje golova. Toplo vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Ako obratimo pažnju na formu jedne i druge ekipe, deluje da Atalanta igra dosta bolje u odnosu na svog večerašnjeg rivala u poslednje vreme, a zajedničko i za jednu i za drugu ekipu je izuzetno težak raspored u prvenstvu. Smatramo da popularna Boginja neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.50.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da Atalanta nakon čak tri postignuta pogotka na gostovanju kod aktuelnog šampiona Napolija i u ovom polufinalu Kupa bude posebno inspirirana, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom G2+ uz kvotu 2.36 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.