Tip dana košarka: Burg – Bešiktaš: Alimpijević na utakmicu od istorijskog finala!

Burg i Bešiktaš će, kako se i očekivalo, u majstorici odlučiti drugog finalistu Evrokupa. Francuski tim je u prvom meču slavio i uspio da povede sa 1-0 u seriji, da bi tim iz Istanbula potom slavio u drugom meču i tako zakazao večerašnju majstoricu. Utakmica je na programu od 19 časova i 30 minuta.

Burg: Korak bliže Evroligi!

Od samog starta istanbulskog meča, najefikasniji igrač prve utakmice Ajzea Majk nastavio je tamo gdje je stao. Deset poena dao je 27-godišnji Kanađanin u prvom poluvremenu i još jednom bio glavni pokretač Burgovog uzleta do četiri poena prednosti na poluvremenu. Bijelorusko krilo Maksim Salaš bio je od velike pomoći momku iz Toronta, a najviše su zahvaljujući Marku Simonoviću crno-bijeli održavali dostižan zaostatak. Reprezentativac Crne Gore bio je najefikasniji igrač Bešiktaša u prvom poluvremenu sa sedam poena, Metju Mičel imao je pet, a Anhel Delgado i Jigit Arslan po četiri.
Kada je Burg vodio 39:32 u prvom minutu drugog poluvremena, činilo se da gost ima šansu, ali je od tog trenutka krenuo vulkan domaćina. Vezao je Bešiktaš 11 poena između drugog i petog minuta treće četvrtine i tako u potpunosti okrenuo tok utakmice. Od sredine tog dela igre crno-bijeli Orlovi nisu ispuštali vođstvo, a posle tridesetog minuta naziralo se da Burg neće imati šansu.
Prišli su gosti u jednom momentu na minus pet, ali je Bešiktaš sve držao pod kontrolom. Najefikasniji igrači među Orlovima bili su Džona Metjuz i Metju Mičel sa po 17 poena, dok je dvocifren učinak imao i Marko Simonović (11 poena). Najupečatljiviji je podatak da je 25-godišnjak iz Kolašina odigrao bez promašaja. Šutirao je 1/1 za tri poena, 2/2 za dva i 4/4 slobodna bacanja.
Poput prvog duela, ponovo je Ajzea Majk bio najefikasniji igrač Burga – pošto je dao 19 poena. Samo se on dobro snašao u grotlu Sinan Erdem Doma, pošto se među gostima koliko-toliko istakao još samo Džekvan Luis sa 11 poena.
Na Burgu je večeras da ponovi sjajnu partiju iz prvog duela i tako napravi ogroman korak ka potencijalnom plasmanu u Evroligu, pošto će u potencijalnom finalu igrati sa dobro poznatim timom iz njihove lige – Parizom.

Bešiktaš: Ulog je ogroman!

Bešiktaš ove sezone ima možda i najjači domaći teren među klubovima koji učestvuju u evropskim takmičenjima. Dva sata konstantnog pritiska, bez predaha i trenutaka stišavanja atmosfere. Pravi pakao preživjeli su košarkaši Burga u drugoj utakmici finalne serije Evrokupa. Da, preživjeli su u smislu izvlačenja žive glave iz krcate Sinan Erdem dvorane, ali su na tome morali da se zadovolje.
Većina evroligaša može samo da zavidi Bešiktašu na nevjerovatnoj fanatičnosti njegovih navijača, a Burg koliko god da je dobar tim, nije bio kadar da napravi brejk u turskoj metropoli i plasira se u finale. Bešiktaš je trijumfovao 82:71 i izborio majstoricu, koja će se igrati večeras u Francuskoj. Sada je na Dušanu Alimpijeviću da pokaže novi iskorak u trenerskom umjeću i pripemi tim za prvi plasman kluba u istoriji u finale Evrokupa.
Osvojio je Bešiktaš Evročelendž kup 2012. godine, ali je trofej u sad već pokojnom takmičenju daleko od vrhunskog dostignuća. Istina, nije ni Evrokup ono što je bio do prije šest, sedam godina i početka rastakanja kvaliteta zbog osnivanja FIBA Lige šampiona, ali je to i dalje defakto drugo evropsko takmičenje. Bivši strateg Crvene zvezde pokazao je kao trener Burse da je i te kako specijalizovan za rad u vrelim atmosferama, poput duela sa Partizanom i Cedevita Olimpijom prije dve godine. Za razliku od mečeva u Beogradu i Ljubljani, sada je vrelina dvorane bila na njegovoj strani, a to je za goste iz Francuske bila nemoguća misija.
Majstorica je večeras i sigurno je da nas očekuje jedan veoma neizvjestan meč, pun naboja i emocija, a na 38-godišnjem srpskom strategu sada je da pokaže da je dodatno sazreo u profesionalnom smislu i napravi novi podvig.

Naš prijedlog:

Domaći tim očekivano kao favorit ulazi u ovaj meč, a njihova pobjeda plaća se kvotom 1.60 u MeridianBet kladionici. Trijumf gostiju iz Istanbula plaća se kvotom 2.75.

Iako su oba tima tokom regularnog dijela igrala veoma ofanzivnu košarku na veliki broj poena, njihovi dueli u ovoj seriji su pokazali da ove ekipe znaju itekako da odigraju i u odbrani. Mišljenja smo da će i večeras biti isti slučaj, pa vam shodno važnosti ovog meča za obje ekipe, predlažemo igru UP- (granica 159.5) po kvoti 1.70 u MeridianBet kladionici. Vjerujemo da će meč biti pun neizvjesnosti i da nijedna ekipa neće slaviti velikom razlikom, pa prema tome predlažemo igru H2 (granica 7.5) po kvoti 1.60. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate se pobjedom Bešiktaša po kvoti 2.75, jer će istanbulski tim svakako imati svoje šanse u ovom meču.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.