Tiket dana Evroliga (četvrtak, 04.04.2024)

Samo dva kola i završiće se ligaški deo Evrolige za sezonu 2023/24. Trebaju da se reše još neke dileme oko plej-ofa i plej-auta, a onda kreće doigravanje. Predložene kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Crvena zvezda – Olimpijakos – 2,UP+ (granica 157,5) @ 2.60 u MaxBet

Zvezda je u Madridu pokazala da joj je mesto u doigravanju ali šta vredi kada su crveno-beli gubili od najslabijih ekipa u takmičenju, a to se u Madridu ne može nadoknaditi. Protiv Reala Zvezda je bila bez plejmejkera, sva trojica su bila van pogona, ali su se Teodosić i Jago vratili na parket u meču sa Studentskim Centrom u kome je beogradski tim overio prvu poziciju pred plej-of ABA lige. Pirejci su zabeležili kapitalno važnu pobedu protiv Partizana i na drugo uzastopno gostovanje u Arenu dolaze po novi trijumf. Olimpijakos i dalje veruje da može završiti regularni deo sezone među prve četiri ekipe i tako steći prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. S druge strane preti im i pad na 7. mesto i u plej-in, ukoliko ne budu uspešni u poslednja dva kola. S obzirom da u poslednjem kolu dočekuju Fener, jasno je da moraju da slave u Beogradu. Znamo da se radi o bratskim timovima ali sada se to ostavlja po strani. Uz dvojku dodajemo i ukupno plus poene, granica je na 157,5, a za kombinaciju 2,UP+ kvota je 2.60 u kladionici MaxBet.

Monako – Žalgiris – D+ (granica 84,5) @ 1.88 u MaxBet

Kneževi su doveli sebe u nezgodnu situaciju onim neplaniranim porazom od Milana na svom parketu. Ipak, kasnije su pobedili Valensiju i Asvel, ali ni u te dve utakmice nisu bili na vrhunskom nivou. S obzirom da u poslednjem kolu igraju s Bajernom, kome tada bodovi verovatno neće trebati, pobeda nad Žalgirisom donela bi im prednost domaćeg terena u plej-ofu. Međutim, svoju računicu ima i tim Andree Trinkijerija. Litvanci su pobedili na poslednje tri utakmice, sve tri su igrali pred svojim navijačima, i tako oživeli nade da mogu u plej-in. To se u jednom momentu činilo nedostižnim, a sada su na pobedu od te zone. Jeste da Žalgiris u polsednjem kolu dočekuje Real, ali će Madriđani biti potpuno bez motiva u tom meču. Da bi Litvanci završili među deset neophodno je da im se poklope još neki rezultati, pre svega da Efes izgubi barem meč, ali i da Partizan ne bude maksimalan. Dosta je kombinacija, a na trijumf u Monte Karlu ne može se računati unapred. Monako je mašina za koševe i naš predlog je domaćin daje više poena od ponuđene granice a ona je na 84,5 u kladionici MaxBet. Za (+) kvota je 1.88.

Barselona – Makabi – G+ (granica 82,5) @ 1.88 u MaxBet

Izraelci su u seriji od 6 pobeda u Evroligi i čak 17 ako računamo i domaći šampionat. Poslednji poraz doživeli su u Istanbulu od Efesa još početkom februara a od tada su pobedili Albu, Zvezdu i Bajern kao gosti, te Žalgiris, Asvel i Valensiju kao formalni domaćini u Beogradu. Jeste im u ovom periodu raspored bio nešto lakši, nisu igrali ni protiv jednog rivala iz vrha tabele, ali je bio primetan i uspon forme tima Odeda Kataša. U poslednjem kolu dočekuju Milano i sa dve pobede bi mogli da izbegnu plej-in, s obzirom da u poslednjem kolu međusobno igraju dva tima koja su ispred njih sa pobedom više, Olimpijakos i Fenerbaheče. Zadivljujuće je da Makabi ima u proseku preko 90 postignutih poena na ovih šest utakmica, a da su u napadu izuzetno potentni bilo je jasno još na početku takmičenja. Barselona se rrudi da ostane meču četiri, a to će sigurno i ostvariti ako pobedi Makabi jer u poslednjem kolu gostuje otpisanom Asvelu. Katalonci iza sebe imaju tri vezana gotovanja u Evroligi, protiv Fenera i Panatinaikosa su izgubili, ali su pobedili u Minhenu prošle sedmice. Biće ovo efikasan duel, Barsa se nije proslavila u ACB ligi za vikend, pa očekujemo da Makabi i ovog puta prebaci granicu. Ona je za goste na 82,5 poena, a za (+) kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Valensija – Asvel – 1,UP – (granica 158,5) @ 2.35 u MaxBet

Sve dobro što su tokom sezone uradili Slepi miševi iz Valensije pokvarili su u prethodnih sedam kola. Čak 6 poraza ima Valensija u tom periodu uz samo jedan trijumf. Nije ni čudo da su van plej-in zone, ali je čudo da još uvek imaju šansu da odu u doigravanje. Za to su im potrebne obe pobede do kraja, protiv Asvela u Valensiji i Partizana u Beogradu, ali i još par odgovarajućih rezultata, pre svega Efesa. Pitanje je koliko ekipa Aleksa Mumbrua sada veruje u sebe, ali je iz ovog španskog grada stigla vest da Valensija želi dugogodišnji ugovor sa Evroligom, što je velika promena u odnosu na prethodnu sezonu kada su u eliti ostali samo zahvaljujući odluci Gran Kanarije da ne igra ovo takmičenje. Asvel će igrati Evroligu i naredne sezone i pored još jednog očajnog izdanja u ovoj. Oni imaju A licencu i očekuje se da budu aktivni na tržišu u toku leta, ne bi li izbegli scenario iz prethodnih sezona. U prošlom kolu su odigrali tri odlične četvrtine protiv Monaka ali je Kneževima bila dovoljna samo jedna da ostvare pobedu. Velika je šansa da u sledećem izdanju Evroliga ima tri tima iz francuske lige, što bi doprinelo i kvalitetu tog takmičenja. Uz pobedu Valensije dodajemo i manje poena ukupno od ponuđene granice a ona je na 158,5. U kladionici MaxBet za 1,UP – kvota je 2.35.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 21.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.