Najava i analiza: Bundesliga, 28. kolo: Šampanjac se hladi u Leverkuzenu, zakuvalo se u borbi za opstanak i Ligu šampiona!

Ovog vikenda je pred nama 28. kolo najjače fudbalske lige u Njemačkoj. Moglo bi se reći da je trka za titulu šampiona okončana i da je šampionski šampanjac u Leverkuzenu stavljen na hlađenje. Ostali klubovi nastavljaju svoju borbu kako za Evropu, tako i za opstanak. Borusija iz Dortmunda će peti uzastopni trijumf tražiti protiv trećeplasiranog Štutgarta, kom bi tako prišli na samo bod zaostatka. Lajpcig vreba poziciju broj 4 ali im gostovanje u Frajburgu ne garantuje lako bodove. Majnc i Darmštadt u međusobnom duelu odlučuju o sudbini makar jednog putnika u Cvajtu, dok će Keln na domaćem terenu tražiti povoljan rezultat i bijeg iz opasne zone protiv Bohuma, koji je u katastrofalnoj formi. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Ajntraht Frankfurt – Verder Bremen – 1 @ 1.80 u SuperBet

Konstantan je tim Ajntrahta godinama unazad u gornjem dijelu tabele i gotovo svake godine završe u nekom od evropskih takmičenja. Sve su prilike da će tako biti i naredne sezone pošto se trenutno nalaze na 6. mjestu na tabeli sa 41. osvojenim bodom. Nakon poraza od Borusije iz Dortmunda, upisali su remi protiv Union Berlina u prethodnom kolu (0:0), pa će današnji meč biti značajan u toj trci za što bolju poziciju. Verder je u katastrofalnoj seriji, koja je prouzrokovana manjkom motiva ovog tima, koji je odavno obezbijedio opstanak i čini se zadovoljio time. U seriji su od 4 uzastopna poraza, a poslednji je bio protiv Volfsburga sa 0:2. Mišljenja smo da će Ajntraht iskoristi bolji formu i prednost domaćeg terena, pa vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.80 u SuperBet kladionici.

Keln – Bohum – 1X&2+ @ 1.63 u MozzartBet

Vodiće Keln veliku borbu za opstanak do kraja sezone, pošto su trenutno na pretposlednjem 17. mjestu na tabeli sa 19 osvojenih bodova. U veoma su lošoj formi i velikoj seriji bez trijumfa, a ove sezone su ostvarili svega 3 trijumfa. U poslednjem kolu su remizirali protiv zahuktalog Augzburga, što može samo da sugeriše njihov izlazak iz sivila. Bohum još uvijek nije siguran u borbi za opstanak, iako se trenutno nalaze na 15. mjestu na tabeli sa 6 bodova više od mjesta u opasnoj zoni. Međutim Bohum je u još slabijoj formi od Kelna i prosto ne igraju dobar fudbal. Seriju od 4 uzastopna poraza su prekinuli u prethodnom kolu, kada si remizirali protiv poslednjeplasiranog Darmštadta (2:2). Bodovi su neophodniji Kelnu, a mišljenja smo da će danas doći do njih. Prema tome naš prijedlog za ovu igru je 1X&2+ po kvoti 1.63 u MozzartBet kladionici.

Hajdenhajm – Bajern – GG3+ @ 1.71 u MeridianBet

Novajlija u elitnom rangu je ove sezone pokazao sve svoje kvalitete i već na polusezoni je bilo jasno da će opstati u veoma jakoj konkurenciji. Trenutno se nalaze na 11. mjestu na tabeli sa 30 osvojenih bodova, ali već dugo ne znaju za trijumf. U poslednjem kolu su remizirali protiv veoma dobrog Štutgarta (3:3), iako su sve do samog kraja vodili sa 2:3. Bajern je porazom od Dortmunda u prošlom kolu i definitivno prepustio šampionski trofej ekipi Leverkuzena, pošto su trenutno na čak 13 poena zaostatka. Njihova igra je veoma blijeda tokom čitave sezone i sigurno je da će se sada apsolutno fokusirati na mečeve u Ligi šampiona. Domaći tim igra veoma ofanzivan fudbal, pa smo mišljenja da će i protiv velikana odigrati na isti način. Prema tome predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.71 u MeridianBet kladionici.

Majnc – Darmštadt – GG @ 1.91 u MaxBet

I Majnc je jedan od timova koji će do kraja sezone muku mučiti u borbi za opstanak, a trenutno ih čak 6 bodova dijeli od sigurne zone. Iako im 16. mjesto, koje sada zauzimaju, garantuje baraž i doigravanje za opstanak u elitnom rangu, sigurno je da će pokušati da se dokopaju pozicije broj 15. Za tako nešto im je potrebna pobjeda protiv poslednjeplasiranog Darmštadta, koji je u prethodnom kolu odigrao veoma dobru utakmicu na gostovanju kod Bohuma. Majnc je samo 3 puta slavio ove sezone i teško je za očekivati da upišu lako bodove protiv Darmštadta koji je na poslednja 2 meča postigao čak 4 gola. U prethodnom kolu je domaća ekipa remizirala u gostima protiv Lajpciga u meču bez golova, a za ovaj duel preporučujemo vam igru GG po kvoti 1.91 u MaxBet kladionici.

Frajburg – Lajpcig – X2&GG @ 1.91 u SuperBet

Ispadanjem iz Evrope Frajburg je uspio da se konsoliduje i počne da igra dobro i u Bundesligi, pošto to jesenas i nije bio slučaj. Trenutno se nalaze na 8. mjestu na tabeli sa 36 osvojenih bodova, a u poslednjem kolu su trijumfovali protiv Gladbaha u gostima sa 0:3, čime su potvrdili dobru formu. Lajpcig je napravio kiks u prethodnom kolu na domaćem terenu, kada je remizirao protiv Majnca (0:0). Trenutno se nalaze na 5. mjestu na tabeli, sa 3 boda zaostatka za četvrtoplasiranog Borusijom, pa će svako naredno prosipanje bodova dodatno da ih udalji od zacrtanog cilja. Obje ekipe su sposobne da postignu makar po gol svakom protivniku, pa vam prema tome predlažemo igru X2&GG po kvoti 1.91 u SuperBet kladionici.

Union Berlin – Bajer Leverkuzen – 1X @ 2.35 u PrimoBet

Uspio je Union da prebrodi veliku krizu koja ih je drmala sve do Nove godine i sada su sigurni od ispadanja i borbe za izlazak iz opasne zone. Trenutno su na 12. mjestu na tabeli sa 29 osvojenih bodova, a u poslednjem kolu su remizirali protiv Ajntrahta u Frankfurtu (0:0). Na domaćem terenu u poslednjih 5 mečeva imaju samo jedan poraz i to od Borusije iz Dortmunda, a pored toga su upisali čak 3 trijumfa i 1 remi. Leverkuzen je neporažen ove sezone i izlišno je trošiti riječi na njih i njihovu igru ove sezone. Sa 13 bodova više su gotovo izvjesno novi šampioni Njemačke, a prije svega par dana su uspijeli da se plasiraju i u finale nacionalnog kupa. Shodno svemu mišljenja smo da će domaći tim pružiti jak otpor i prosto moramo da pokušamo sa igrom 1X po kvoti 2.35 u PrimoBet kladionici.

Dortmund – Štutgart – 1 @ 2.25 u MozzartBet

Moglo bi se reći da je posle Bajera iz Leverkuzena ekipa Edina Terzića u najboljoj formi u Bundesligi, što su potvrdili i u prethodnom kolu, kada su savladali ljutog rivala Bajern i to u Minhenu (0:2). Ta 3 boda im mnogo znače u borbi za poziciju koja vodi u Ligu šampiona, a meč protiv Štutgarta je možda i najvažniji u ovoj sezoni. Gosti sa 57 bodova imaju 4 boda više od domaćina u ovom susretu i neće im biti lako da do kraja održe tu prednost. U prethodnom kolu su remizirali sa Hajdenhajmom u uzbudljivom meču koji je na kraju završen 3:3. Štutgart igra veoma ofanzivan i brz fudbal tokom čitave sezone, pa na ovom meču treba očekivati veliki broj pogodaka. Mi smo se ipak opredijelili za pobjedu domaćina po kvoti 2.25 u MozzartBet kladionici.

Hofenhajm – Augzburg – GG3+ @ 1.63 u MeridianBet

Ne uspijeva Hofenhajm već sezonama da ponovi uspijeh koji je ostvario pod vođstvom Julijana Nagelsmana, kada su igrali u grupnoj fazi Lige šampiona. Trenutno se nalaze na 9. mjestu na tabeli sa 33 osvojena boda, a u nizu su od 3 uzastopna poraza. U poslednjem kolu poraženi su na gostovanju protiv Leverkuzena koji ih je nadigrao u poslednjih nekoliko minuta i tako anulirao njihovu dobru igru. Augzburg je na pozicij broj 7 i nalazi se u sjajnoj formi. Seriju pobjeda su prekinuli u prethodnom kolu, kada su remizirali protiv Kelna (1:1). Boriće se za izlazak u Evropu nakon dugo vremena i duel ove dvije ekipe bi svakako trebao obilovati golovima. Naš prijedlog je prema tome igra GG3+ po kvoti 1.63 u MeridianBet kladionici.

Volfsburg – Menhengladbah – GG @ 1.61 u PrimoBet

Uspio je Volfsburg u prethodnom kolu da prekine katastrofalnu seriju rezultata bez pobjede, a do trijumfa nad Verderom su stigli nakon 3 uzastopna poraza. Trenutno se nalaze na 14. mjestu na tabeli sa 28 osvojenih bodova, što je 8 više od mjesta u opasnoj zoni. Na poslednjih 5 mečeva samo jednom nisu uspijeli da daju gol. Menhengladbah je samo zahvaljujući boljoj gol razlici na poziciji iznad, pošto imaju isti broj bodova kao i Volfsburg. I oni igraju veoma promjenljivo, pa su u prethodnom kolu prekinuli seriju od 3 uzastopna remija, pošto su poraženi od Frajburga sa ubjedljivih 0:3. Oba tima nemaju šta da izgube, pa je za očekivati da od početka krenu rasterećeno. Mišljenja smo da će obje ekipe na ovom meču postići makar po gol, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.61 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.