Najava i analiza: Serija A, 31. kolo: Derbi dela Kapitale i još mnogo zanimljivih mečeva!

Od petka su na programu mečevi 31. kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih susreta a svakako da se najzanimljiviji duel igra u Rimu, gde će snage odmeriti gradski rivali Roma i Lacio. Pored toga izdvajamo duele i između Udinezea i Intera, ali i Milana i Lećea.
Premijerni susret se igra u Salentu, gde će Salernitna ugostiti Sasuolo, dok nas potencijalno dosta zanimljiv meč čeka u Monci gde će istoimena ekipa ugostiti Napoli. Videćemo da li će Bolonja moći da upiše nova tri boda u borbi za Ligu šampiona, a šansu iz prikrajka vreba Atalanta, koja u ovom kolu putuje na teško gostovanje kod Kaljarija.
Sve u svemu, na programu je dosta zanimljivih mečeva, uz konstataciju da se Inter nalazi nadomak Skudeta, pošto trenutno ova ekipa ima čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan
.


Salernitana – Sasuolo – 2 @ 2.30 u Mozzartbet

Prvi duel ovog kola se igra u Salernu gde će fudbaleri Salernitane ugostiti Sasuolo. Nažalost, Očou i drugare ćemo po svemu sudeći naredne sezone gledati u Seriji B, pošto se trenutno ova simpatična ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka od timova koji su stacionirani u bezbednoj zoni.
Ako selidba Salernitane možda i ne predstavlja veliko iznenađenje, onda je sigurno da je malo ko očekivao da će se fudbaleri Sasuola ove sezone boriti za opstanak. Trenutno se tim iz Ređo Emilije nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, ruku na srce uz samo bod manjka u odnosu na timove iz bezbedne zone. U prošlom kolu su Neroverdi remizirali na svom stadionu protiv Udinezea, a taj meč na Mapeiju je završen rezultatom 1:1.
Izgovora više nema, gosti moraju da slave na ovom duelu ukoliko žele da i naredne sezone igraju u društvu najboljih, a deluje da će se to i desiti zbog čega vam savetujemo da pokušate sa 2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.30.

Milan – Leće – 3+ @ 1.76 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra na San Siru gde će Milan ugostiti Leće. Po svemu sudeći Rosoneri će završiti sezonu na drugom mestu na tabeli, čime će ova ekipa obezbediti svoj primarni cilj a to je naravno plasman u Ligu šampiona. U prošlom kolu su Rosoneri ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Fiorentine, a taj meč u Firenci je završen rezultatom 1:2.
U goste im stiže ekipa Lećea, koja je u prošlom kolu uspela da odoli Romi na svom stadionu, a taj duel je završen bez pogodaka, iako smo po broju šansi i sa jedne i druge strane mogli da ih vidimo nekoliko.
Bilo kako bilo trenutno se tim sa juga Italije nalazi na trinaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje biće iznenađenje ako ovaj tim naredne sezone ne budemo gledali u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Pre svega, miriše na dosta pogodaka, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.76, uz podatak da je Milan veliki favorit na ovom duelu.

Roma – Lacio – GG @ 1.98 u Maxbet

Derbi kola se igra u Rimu, gde će snage na Olimpiku odmeriti gradski rivali Roma i Lacio. Pre svega, utisak je da su i jedni i drugi započeli sa nešto boljim partijama odmah nakon smena trenera.
Nažalost, Roma je u prošlom kolu samo remzirali na nimalo prijatnom gostovanju kod Lećea, a taj duel na jugu Italije je završen bez pogodaka, nakon čega se Rimljani nalaze na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju i deluje da će ova dva tima uz Atalantu voditi veliku borbu za to četvrto mesto koje je poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Lacio je u prošlom kolu golom Marušića u poslednjim sekundama uspeo da savlada Juventus na svom stadionu, pa se trenutno Lacijali nalaze na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu.
Veoma težak meč za prognoziranje je Derbi dela Kapitale kao i uvek, ali nam nešto govori da se ni jedna ni druga ekipa neće previše zatvoriti pa bi mogli videti makar po jedan pogodak na obe strane i zato savetujemo igru GG uz kvotu 1.98 u Maxbetu.

Empoli – Torino – 1X @ 1.62 u Mozzartbet

Pred Empolijem je žestoka borba za opstanak u društvu najboljih, a čini se da je ova ekipa u najgorem mogućem trenutku zapala u krizu. Naime, na četiri poslednja meča u prvenstvu tim iz Toskane je doživeo isto toliko poraza i trenutno se Plavi nalaze na osamnaestoj poziciji na tabeli koja je ujedno i poslednja koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang. U prošlom kolu je Empoli na gostovanju kod Intera poražen, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Torino ponovo po svemu sudeći neće uspeti da se plasira u neko od evropskih takmičenja, a trenutno se popularni Bikovi nalaze na sredini tabele, odnosno na devetoj poziciji, uz bod manjka od osmoplasiranog Napolija. U prošlom kolu su puleni Ivana Jurića slavili na svom stadionu protiv Monce i to sa minimalnim rezultatom.
Ipak, ovo je duel koji domaćin zaista ne sme da izgubi pa savetujemo da se fokusirate na duplu šansu 1X uz kvotu 1.62 u Mozzartu.

Frosinone – Bolonja – 3+ @ 1.92 u Meridianbet

Iako je Frosinone fenomenalno startovao u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih, kako je prvenstvo teklo tako je i ova ekipa pružaa sve slabije partije, pa smo sada došli u situaciju da se tim iz prestonice Italije bori za opstanak.
Trenutno je Frosinone na sedamnaestom mestu na tabeli i ima isti broj bodova kao i osamnaestoplasirani Empoli, i to su za sada uz Sasuolo najozbiljniji kandidati za selidbu u niži rang. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na teškom gostovanju kod Đenove, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Bolonja igra nestvarno dobro ove sezone i neće biti nikakvo iznenađenje ako ovaj tim na kraju gledamo u Ligi šampiona, a najveće zasluge za to idu treneru, Tijagu Moti, za koga se otima čitava Evropa.
Trenutno je ovaj tim na četvrtom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Bolonja slavila na svom stadionu protiv Salernitane, kada je bilo 0:3.
Gosti su sigurno favoriti i na ovom duelu, ali deluje da bi ovaj meč mogao da donese i dosta pogodaka, pa predlažemo igru 3+ uz kvotu 1.92 u Meridianu.

Monca – Napoli – G2+ @ 1.90 u Superbet

Monca u ovom trenutku ima samo četiri boda manjka u odnosu na sedmoplasirani tim na tabeli, a poznato je da na kraju šampionata ta sedma pozicija donosi plasman u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje – Ligu konferencija.
U prošlom kolu je tim koji je u vlasništvu legendarnog Adrijana Galijanija poražen na teškom gostovanju kod Torina, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Napoli ni blizu ne liči na onaj tim koji se prošle sezone prošetao do Skudeta, a kako sada stvari stoje deluje da će se svi biti prezadovoljni ukoliko tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” uopšte i izbori plasman u Evropu. U prošlom kolu su Osimen i drugari doživeli težak poraz na svom stadionu od Atalante, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Monca igra sjajno na svom terenu, ali deluje pre svega da će Napolitanci dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za blamažu od Atalante u prošlom kolu, pa liči da bi gosti mogli do dva postignuta pogotka na ovom duelu, a sve to uz kvotu 1.90 u Superbetu.

Kaljari – Atalanta – GG @ 1.78 u Maxbet

Kaljari je u jednom trenutku bio u veoma teškom položaju, međutim, ovaj tim je u najboljem mogućem trenutku počeo da igra onako kako se to i očekuje. Na pet poslednjih mečeva u prvenstvu tim sa Sardinije je doživeo samo jedan poraz uz po dva trijumfa i remija. U prošlom kolu su popularni Sardi remizirali na svom stadionu protiv Verone u duelu koji je završen rezultatom 1:1, ali vrlo lako je meč mogao da ode na jednu ili na drugu stranu i deluje ipak da je remi najpravedniji ishod.
Atalanta je u prošlom kolu odigrala svoj verovatno i najbolji meč ove sezone, pošto su Gasperinijevi puleni slavili na gostovanju kod aktuelnog šampiona Napolija i to sa više nego ubedljivih 0:3. Ipak, sredinom nedelje je Boginja poražena od Fiorentine u prvom meču polufinala Kupa, ali predstoji i revanš u Bergamu, na kom je Atalanta naravno favorit.
Oba tima žele bodove, i vrlo je moguće da ćemo videti makar po jedan pogodak na ovom susretu, pa savetujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Verona – Đenova – 3+ @ 2.55 u Meridianbet

Generalni utisak je da Verona u poslednje vreme igra dosta bolje nego što je to bio slučaj u prvom delu šampionata, a na poslednja četiri susreta u prvenstvu ova ekipa je ostvarila dva trijumfa, uz po jedan poraz i remi. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Kaljarija, a taj meč na Sardiniji je završen rezultatom 1:1.
Đenova igra fenomenalnu sezonu i ono što je sigurno najbitnije je da ćemo popularne Grifone i naredne sezone gledati u elitnom rangu italijanskog fudbala. Trenutno je tim sa Marasija na dvanaestom mestu na tabeli i ima čak deset bodova viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
Najrealnije je da i jedni i drugi daju sve od sebe da slave na ovom duelu, a u takvoj situaciji nije isključeno ni da prisustvujemo velikom broju pogodaka, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+ uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Juventus – Fiorentina – 1 @ 1.86 u Primobet

Jedan od najzanimljivijih mečeva 31. kola elitnog ranga italijanskog fudbala se igra u Torinu gde će Juventus ugostiti Fiorentinu. Stara dama igra jako loše u poslednje vreme, iako je sredinom nedelje četa Masimlijana Alegrija savladala Lacio sa 2:0 u prvom polufinalnom susretu italijanskog Kupa i praktično se crno-beli nalaze nadomak finala. Ipak, od istog rivala je Juve izgubio u prvenstvu u prošlom kolu i to nakon primljenog gola u poslednjim sekundama utakmice. Trenutno se Stara dama nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na Bolonju, a kako puleni Tijaga Mote igraju u poslednje vreme samo je pitanje trenutka kada će napasti i tu treću poziciju.
Fiorentina je u prošlom kolu poražena od Milana na svom terenu, ali je Viola poput Juventusa slavila u prvom polufinalnom susret italijanskog Kupa na svom stadionu protiv Atalante, rezultatom 1:0.
Poznato je koliko rivalstvo vlada između navijača ova dva kluba, ali smatramo da je Juve i pored velike krize u kojoj se ova ekipa nalazi ipak favorit na ovom meču, pa vam predlažemo da odigrate 1 uz kvotu 1.86 u Primobetu.

Udineze – Inter – 3+ @ 1.77 u Meridianbet

Poslednji susret ovog kola se igra u Udinama gde će fudbaleri Udinezea ugostiti Inter. Sigurno je da smo daleko više od popularnih Zebri očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Serije A, a trenutno je sitaucija takva da se ova ekipa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje crno-beli će se do kraja grčevito boriti za opstanak.
U prošlom kolu je tim iz Udina remizirao na gostovanju kod Sasuola, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Inter je na pravom putu da ponovo dođe do Skudeta, a biće pravo čudo ako se to ne desi pošto Neroazuri trenutno imaju ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce. U prošlom kolu je ova ekipa bez većih problema savladala Empoli na svom stadionu, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Udineze ne igra na svom prepoznatljivom nivou ove sezone, pa deluje da je Inter favorit, ali ipak vam pre toga savetujemo da fokus prebacite na golove, odnosno na igru 3+, uz konstataciju da sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.