TIP DANA: Borusija Dortmund – Štutgart: Pobednik može da čekira kartu za Ligu šampiona!

U subotu nas širom Evrope očekuje nekoliko zaista vrhunskih mečeva, a ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na Signal Iduna Parku gde će fudbaleri Borusije iz Dortmunda, dočekati ekipu Štutgarta.
Početak susreta između trenutno četvrtoplasiranog i trećeplasiranog tima na tabeli je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Borusija Dortmund: Milioneri igraju na visokom nivou u poslednje vreme!

Dortmund je kao što smo to već dosta puta pomenuli prošle sezone ispustio naslov prvaka Nemačke u poslednjem kolu, kada je ova ekipa na svom stadionu samo remizirala protiv Majnca, što je naravno Bajern umeo da iskoristi i dođe do svoje jedanaeste uzastopne titule.
Dosta puta se polemisalo u nemačkim medijima, da klub koji jedini može da prekine višegodišnju dominaciju Bavaraca jeste tim sa Signal Iduna Parka, međutim, ova sezona nam je donela neverovatne partije Leverkuzena, koji je na pravom putu da dođe do svoje prve titule u istoriji, a samim tim i prekine nestvarnu dominaciju Bajerna.
Dortmund će se kako sada stvari stoje do kraja boriti za četvrtu poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona, a trenutno se popularni Milioneri nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Lajpcig, koji je u prošlom kolu samo remizirao na svom stadionu protiv Majnca, a taj susret je završen bez pogodaka.
Što se tiče Dortmunda, ovaj tim je u najboljem mogućem trenutku ušao u pravu formu, pošto je ova ekipa na četiri poslednja duela u prvenstvu ostvarila isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu je tim sa Signal Iduna Parka odigrao verovatno i svoju najbolju partiju ove sezone, pošto je Dortmund slavio na gostovanju kod Bajerna iz Minhena, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ne smemo a da ne pomenemo odlične partije nemačkog predstavnika i u Ligi šampiona, pošto je pre svega Borusija došla do prvog mesta u ubedljivo najtežoj grupi u kojoj su bili Njukasl, PSŽ i Milan, a u osmini finala je nekadašnji osvajač, ali i finalista ovog takmičenja bio bolji od PSV-a, i zakazao sebi duel protiv Atletiko Madrida, u kom nemačka ekipa ima realne šanse da dođe čak i do plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi za ovu sezonu.
Pomenimo još i da je Dortmund do sada u prvenstvu odigrao trinaest mečeva na svom stadionu i ostvario osam trijumfa, dva remija, ali i tri poraza, uz konstataciju da je Borusija poslednji poraz u šampionatu na svom stadionu doživela krajem oktobra od Hofenhajma, kada je bilo 2:3.

Štutgart: Fenomenalna sezona za Švabe!

Pre svega, treba reći da je prošle sezone Štutgart jedva opstao u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala, i to pošto je ova ekipa u baražu za ostanak u Bundesligi bila bolja od Hamburga, koji je završio na trećem mestu na tabeli Cvajte.
Sigurno je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će popularne Švabe igrati ovako dobro u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga nemačkog fudbala.
Naime, trenutno se Štutgart nalazi na trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona. U ovom trenutku izabranici Sebastijana Henesa, koji radi fenomenalan posao na klupi ovog tima imaju samo tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Bajern, i za očekivati je da Švabe napadnu i vicešampionsku titulu, pogotovo što Bavarci ove sezone igraju jednu od svojih najgorih sezona u Bundesligi u poslednjih dvadesetak godina.
Inače, na pet poslednjih mečeva u prvenstvu Henesovi puleni su bez poraza, a u tom periodu je najprijatnije iznenađenje šampionata ostvarilo tri trijumfa, uz dva remija.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli nažalost samo remizirao na svom stadionu protiv Hajdenhajma, a taj meč je završen rezultatom 3:3. Zanimljivo je da je domaća ekipa do izjednačenja stigla u osmom minutu sudijske nadoknade, nakon gola Undava.
Pre toga je nekadašnji šampion Nemačke slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod neugodnog Hofenhajma, ali je i tu najprijatnije iznenađenje prvenstva došlo do sva tri boda, pošto je na kraju bilo više nego ubedljivih 0:3.
Na gostovanjima je do sada tim koji sa klupe predvodi Sebastijan Henes odigrao trinaest mečeva i ostvario osam trijumfa i pet poraza, uz napomenu da su Švabe dobili pet vezanih mečeva na strani.
Ako se osvrnemo na međusobne mečeve između Borusije iz Dortmunda i Štutgarta, doći ćemo do zaključka da je na pet poslednjih susreta dva puta slavio Štutgart, dva puta su do tri boda stigli Milioneri, a jednom nije bilo pobednika, uz napomenu da su sve to bili mečevi sa velikim brojem pogodaka, i kako sada stvari stoje nešto slično nas očekuje i večeras na Signal Iduna Parku.

Naš predlog

Kao što smo već pomenuli, Dortmund igra sjajno u poslednje vreme, dok Štutgart čitavim tokom šampionata igra na veoma visokom nivou. Možda bi ipak bilo previše kada bi trećeplasirani tim na tabeli slavio i na ovom duelu pogotovu što su domaćinu preko potrebni bodovi u borbi za plasman u Ligu šampiona pa vam savetujemo da se opredelite za jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.25.

Golovi su naravno nešto što se niti jedne sekunde ne sme dovesti u pitanje na ovom derbi meču 28. kola nemačke Bundeslige, zbog čega vam savetujemo da pokušate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

Za kraj, mišljenja smo da će popularni Milioneri od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu popularnih Švaba kako bi što pre stekli prednost, pa vam za kraj hrabro preporučujemo da pokušate sa prelazom 1-1, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.40 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.