DERBI DANA: Roma – Lacio: Za produžetak nade za plasman u Ligu šampiona!

U subotu nas očekuje dosta veoma interesantnih mečeva, a utisak je da se derbi dana igra na Olimpiku gde će snage odmeriti gradski rivali Roma i Lacio.
Početak susreta između dva tima iz Rima je zakazan za 18 časova.

Roma: Može li Vučica do Lige šampiona?

Odmah na startu moramo reći da je veliko pitanje na kom bi se mestu trenutno nalazila Roma da je trener ovog tima od prvog dana šampionata bio Danijele De Rosi.
Naime, bivši kapiten Rome je za veoma kratko vreme preporodio rimsku ekipu i od tima sa Olimpika napravio legitimnog kandidata za plasman u Ligu šampiona, iako je jasno da to neće biti nimalo lak zadatak. Treba podsetiti i da je do dolaska ovog čoveka došlo nakon što je Roma pružala katastrofalne partije na startu šampionata, a deluje da je stvar koja je bila ključna poraz u gradskom derbiju od Lacija u četvrtfinalu italijanskog Kupa, nakon čega se čelni ljudi Rome izgubili strpljenje sa jednim od najboljih trenera svih vremena.
Trenutno se popularna Vučica nalazi na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na Bolonju koja igra nestvarno dobro od početka šampionata, međutim svi ljubite italijanskog fudbala su mišljenja da puleni Tijaga Mote kad tad moraju posustati, i samo se postavlja pitanje da li će neko od kandidata za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje to moći da iskoristi.
Taman kada smo pomislili da Roma konačno počinje da podseća na onu ekipu koja se do pre nekoliko godina borila i za naslov prvaka Italije, desio se kiks u prošlom kolu na gostovanju kod Lećea, kada nije bilo pogodaka, iako je bilo pregršt nestvarnih prilika i za jednu i za drugu ekipu i na kraju je potpuno nestvarno kako je taj duel završen bez pogodaka, uz konstataciju da je ipak domaćin bio bliži trijumfu.
Pre toga je četa De Rosija ostvarila veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv Sasuola, a taj susret je završen minimalnom pobedom domaćina.
Inače, na domaćem terenu je Roma do sada odigrala petnaest deula i trenutno su RImljani treća najbolja domaća ekipa u Seriji A, a u tom periodu je klub iz prestonice ostvario deset trijumfa, dva remija ali i tri poraza.
Poppularna Vučica dosta dobro gura i u Ligi Evrope, gde je ovaj tim stigao do plasmana u četvrtfinale, a tamo će tim sa Olimpika odmeriti snage sa Milanom, što će naravno biti prava poslastica za sve neutralne ljubitelje italijanskog fudbala, uz napomenu da je prošle sezone tim sa Olimpika stigao do velikog finala drugog po kvalitetu evropskog kluoskog takmičenja, gde je ova ekipa poražena od Sevilje nakon slabijeg izvođenja jedanaeteraca.

Lacio: Da li će Tudor uspeti da prodrma Lacijale?

Lacio je prošle sezone igrao možda i najlepši fudbal u celoj Italiji, a na kraju je ova ekipa sezonu završila na drugom mestu na tabeli iza Napolija, koji je potpuno neočekivano stigao do šampionske titule, iako je malo ko to mogao da pretpostavi.
Naravno, druga pozicija u prvenstvu je Lacijalima donela i plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, gde je ovaj tim u konkurenciji Atletiko Madrida, Fejnorda i Seltika zauzeo drugo mesto na tabeli i stigao do plasmana u osminu finala elitnog takmičenja, što i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za ovu sezonu.
Tamo je italijanski predstavnik naišao na Bajern, i na samom žrebu niko u klubu nije krio zadovoljstvo, a posle prvog meča koji su Rimljani na svom terenu rešili u svoju korist rezultatom 1:0, nastala je ogromna euforija u klubu. Nažalost, revanš je pripao ove sezone veoma bledom Bajernu, ali i pored te eliminacije iz elitnog takmičenja, niko u klubu nema šta da ospori Lacijalima za nastupe u Ligi šampiona.
Daleko veći problem je italijansko prvenstvo, gde ima dosta prostora za kritiku, a cenu loših rezultata je nedavno platio Maurisio Sari koji je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Igor Tudor.
Inače, trenutno se tim iz prestonice Italije nalazi na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu. Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbalaova ekipa je ostvarila dva trijumfa, ali i tri poraza, uz napoemnu da je poslednje dve pobede u Seriji A, ovaj tim ostvario u prethodna dva kola, kada je prvo savladan Frosinone na strani, a potom i u prošlom kolu Juventus, a taj duel na Olimpiku je završen rezultatom 1:0, uz podsećanje da je pobedonsni pogodak delo Marušića u bukvalno poslednjim trenucima susreta, a sve to je bio povod za veliko slavlje na tribinama Olimpika.
Nažalost, sredinom nedelje je Lacio od istog rivala poražen u okviru prvog polufinalnog susreta italijanskog Kupa, i to pošto je taj duel završen rezultatom 2:0, pa je evidentno da je pred Rimljanima pakleno težak posao.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima u prvenstvu, do sada je aktuelni vicešampion Italije odigrao petnaest mečeva na strani i upisao sedam trijumfa, doživeo isto toliko poraza, uz samo jedan remi, ali i uz napomenu da je Lacio dobio tri od poslednja četiri meča u gostima.

Naš predlog

Naravno, uvek je dosta teško prognozirati popularni “Derbi dela Kapitale”, a dosta puta se međusobni mečevi između Rome i Lacija završavaju bez pobednika, ali i sa malo golova.
Kako i jedan i drugi tim od skoro ima novog trenera, za očekivati je da će upravo De Rosi i Tudor dati sve od sebe da njihova omiljena ekipa ostvari trijumf u derbiju Rima, pa nije isključeno da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane zbog čega vam savetujemo da odigrate igru GG uz kvotu 1.94
.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se fokusirate i na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 2.20.

Za kraj, zanimljivo je da i jedan i drugi trener neguju ofanzivan stil fudbala, a tu pre svega mislimo na Romu, i deluje da bi Vučica na ovom duelu protiv svog gradskog rivala mogla da postigne makar dva pogotka, pa savetujemo da odigrate igru D2+ uz kvotu 2.37 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.