Najava i analiza: Premijer liga, 32. kolo: Za lidera sa Enfilda možda i ključni meč u borbi za titulu, Arsenal i Siti čekaju kiks Liverpula

premijer liga

Vodeće trojka je, po očekivanju, bila uspešna u vanrednom kolu. Pobedili su i Liverpul i Arsenal i Mančester Siti, bez većih problema. U narednom kolu očekuju ih mnogo teži zadaci, pre svega Liverpul koji će gostovati u Mančesteru na Old Trafordu ali neće biti lako ni Arsenalu protiv Brajtona, kao ni Sitiju kod Palasa. Uporedo pravimo i rasplet na dnu tabele, otpisanom Šefildu treba da se pridruže još dve ekipe, a najbliži povratku u Čempionšip su Barnli i Luton. Predložene kvote su bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Kristal Palas – Mančester Siti – 2,0-3 @ 2.10 u MaxBet

Orlovi su ponovo u minus fazi, bez pobede su u poslednja četiri kola u kojima su zabeležili dva poraza i dva remija. I dalje nisu ugroženi ali glavni razlog za to su neuspesi timova koji su ispod njih na tabeli. Od prvog tima ispod crte imaju 8 bodova više i ne bi smelo da se dogodi da strahuju za svoj status. Međutim, ovaj tim ima kvalitet za mnogo više od toga. Palas je prepun odličnih fudbalera i pravo je pitanje zašto nijedna menadžer ne uspeva da stvori snažan kolektiv. Opet je bilo puno promena trenera ali se ništa ne menja nabolje. Na Selhurst park u subotu u rano popodne dolazi aktuleni šampion Evrope i Engleske Mančester Siti. Građani su malo strahovali od Aston Vile u vanrednom kolu ali Fil Foden het trikom rešio rebus ekipe iz Birmingema. Palas nije pobedio Siti na svom terenu skoro deset godina, ali je zato bio dosta uspešan na Etihadu, pa je tako i jesenas doneo bod iz Mančestera. Uz dvojku dodajemo i nešto manji broj golova, pa za 2,0-3 dobijamo koeficijent 2.10 u kladionici MaxBet.

Aston Vila – Brentford – GG3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Bodovi su neophodni i jednima i drugima ali iz različitih razloga. Domaći pokušava da ostane na 4. mestu i po prvi put zaigra u Ligi šampiona. Imaju dva boda više od jedinog konkurenta Totenhema ali i utakmicu više odigranu od Pevaca. Poraženi su od Sitija u vanrednom kolu ali im na ruku ide to što ni Totenhem nije pobedio. Vila je i dalje u Ligi konferencija, u četvrtfinalu će podeliti megdan sa francuskom Lilom, a prvi meč je već u četvrtak u Birmingemu. Pre toga igraju sa Brentfordom, ekiom koja je stigla u opasnu zonu i svaki bod može da im znači spas. U dva prethodna kola Pčelice su osvojile po bod, prvo u prošlu subotu protiv Junajteda, a onda i protiv Brajtona u vanrednom kolu. Oba meča igrali su na svom Komjunitiju. Ima Brentford odličan kontranapad i sjajnog Tonija ali je Aston Vila svakako favorit u ovom meču. Brentford nije pobedio već osam kola ali to ne znači da su bez izgleda na Vila parku. Pokušajte sa igrom GG3+ za koju u kladionici Mozzartbet dobijate koeficijent 1.85.

Everton – Barnli – GG @ 1.85 u Primobet

Na Gudisonu se igra direktan okršaj za opstanak. Ipak, nisu Barnli i Everton u istoj situaciji. Karamele su u znatno povoljnijoj poziciji, ne samo zato što imaju7 bodova više od Klaretsa, već i zato što su odigrali meč manje od rivala. Barnli nije uspeo da pobedi Vulverhempton na svom Turf Muru u vanrednom kolu ali je produžio niz bez poraza na četiri meča. Uspeli su Kompanijevi momci da donesu po bod sa gostovanja Vest Hemu i čelsiju, pa svakako mogu ostati neporaženi i na Gudisonu, samo je pitanje da li bi bili u potpunosti zadovoljni tim bodom. Vremena je sve manje a da bi ostao u Premijer ligi Barnli mora da pobeđuju. Od prvof tima iznad crte udaljeni su 6 bodova a to uopšte nije malo. Everton je nekako neutralisao onu kaznu koju im je izrekao Savez, doduše ona je kasnije malo ublažena, i sada je na timu Šona Dajša da mirno privede prvenstvo kraju. Uzeli su bitan bod u Njukaslu u prošlom kolu i sada bi im i remi sa Barnlijem bio po meri. Zanimljivo je da je Šon Dajš bio dugogodišnji menadžer Barnlija, ovaj tim je od četvrte lige doveo do elite, ali sada je u Liverpulu i vodi Everton. Probajte sa igrom gol-gol za koju u kladionici SuperBet dobija kvotu 1.85.

Fulam – Njukasl – 4+ @ 2.21 u Primobet

Na Krejven Kotidžu se sastaju dva tima koja mogu igrati potpuno rasterećeno u finišu sezone. Fulam igra od sjaja do očaja u poslednje vreme, pobede Totenhem sa 3:0 a onda dožive ubedljiv poraz u Notingemu i prime tri gola od Šefilda. Kolibarima opstanak nije ugrožen ali bi dobrim rezultatima u poslednjim kolima mogli u gornju polovinu tabele. Njukasl je razočarao ove sezone, ne samo u prvenstvu već i u ostalim takmičenjima. Neće naredne sezone videti ni Ligu šampiona a ni Evropu i sigurno je da će se postaviti pitanje poverenja treneru Ediju Hauu. Međutim ima i on opravdanje u velikom broju povređenih fudbalera tokom cele sezone. Njukasl je odigrao dva meča na svom Sent Džejms parku u prethodnih sedam dana, prvo su napravili veliki preokret protiv Vest Hema i minus od dva gola pretvorili u trijumf od 4:3. Protiv Evertona nisu slavili već su osvojili samo bod. Svrake su trenutno na 8. mestu i eventualno bi mogle do šeste pozicije ali teško nešto bolje od toga. Očekujte goleadu u Londonu, a naš predlog je 4+ sa kvotom 2.21 u kladionici Primobet.

Luton – Bornmut – 1x,2+ @ 2.23 u Meridianbet

Šanse za Kolibare se polako gase. Ne može se reći da Luton igra loše ali jednostavno ne pobeđuje a tako se ne ostaje u eliti. Tačno deset kola tim iz londonskog predgrađa nije slavio u prvenstvu i to je predug niz da bi se izborio spas. Šanse postoje, pogotovo ako pobede Bornmut u ovom kolu a imaju tri boda manje od Notingema koji je prvi tim iznad crte. Šumari, uz Everton i Brentford moraju da budu njihove mete i trebaju da preskoče makar jednu da bi opstali, uz to da Barnli i Šefild ostanu iza njih. Trešnjice igraju iznad očeivanja, nalaze se na 11. mestu i mogli bi još par pozicija napred. Iraola radi odličan posao sa timom koji su mnogi na startu sezone preselili u Čempionšip. Uz trenera je najzaslužniji i odlični Dominik Solanke, najbolji strelac i igrač tima. Ove dve ekipe su se sastale pre manje od mesec dana u odloženom meču a to je bila jedna od najboljih utakmica sezone. Vodio je Luton sa 3:0 posle 45 minuta ali je na kraju slavio Bornmut sa 4:3. Luton nema izbora, pobeda je imperativ i kako znaju i umeju moraju da slave. Ipak uz jedinicu dodajemo i x a golova bi moralo da bude barem dva. Za 1x,2+ kvota je 2.23 u kladionici Meridianbet.

Vulverhempton – Vest Hem – 1x,2+ @ 1.78 u MaxBet

Oba tima su u vanrednom kolu osvojila po bod. Vulvsi su na gostovanju u Barnliju gbuli i na kraju izjednačili, dok je Vest Hem uspeo da ostane neporažen na svom terenu u gradskom derbiju sa Totenhemom. Čekićari se i dalje nadaju plasmanu u Evropu ali nam se čini da je njima sada najpreča Liga Evrope. Plasirali su se u četvrtfinale i već u četvrtak igraju prvi meč u Leverkuzenu protiv Bajera. U slučaju da i ove sezone stignu do titule u evropskom takmičenju Čekićari će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, a to jeste veliki motiv. Konkurencija u završnici Lige Evrope je paklena, pored Farmaceuta tu su još Liverpul, Milan, Roma, Benfika i do tog trofeja neće se lako stići. Na Molinjuu treba očekivati otvoren meč i dosta golova, ovi timovi nemaju pritisak, ne bore se za vrh tabele a neće završiti ni na dnu. S obzirom da je Vest Hem više zainteresovan za utakmicu u četvrtak, nešto veće šanse dajemo Vulverhemptonu za trijumf. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz bar dva gola ukupno. Za 1x,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.78.

Brajton – Arsenal – 2 @ 1.64 u Primobet

Prošle sezone je Arsenal pobedio u Brajtonu sa 4:2 ali su Galebovi uzvratili na Emitrejtsu na proleće. Prošle jeseni je u Londonu bilo 2:0 za Tobdžije a pred ovaj meč na jugu Engleske gosti iz Londona se nadaju novom trijumfu. Ove sezone je Brajton u sredini tabele, neće igrati u Evropi naredne jeseni a ovogodišnji put je okončan u osmini finala porazom od Rome. U vanrednom kolu Galebovi su odigrali bez golova sa Brentfordom mada su svi očekivali goeladu na Komjunitiju. Arsenal je imao lak posao sa Lutonom, nisu se preterano umorili, a malo su se i opustili posle napornog remija na Etihadu u duelu sa Sitijem. Liverpul im beži dva boda a od Sitija oni imaju jedan. Do kraja sezone će se ove tri ekipe boriti za titulu i svaki kiks mogao bi koban. Teško je proceniti čiji je raspored teži ali to ne mora ništa da znači. Arsenalu je gostovanje na Ameksu jedno od potencijalnih ”mina”, i ako ga prebrode uspešno mogu sa više optimizma čekati finiš sezone. Problem za Artetu je to što već u utorak igraju prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna, a i u tom takmičenju imaju velike ambicije. Dvojka je naš izbor a za nju s eu kladionici Primobet dobija kvota 1.64.

Mančester Junajted – Liverpul – 2 @ 1.70 u Mozzartbet

Najveći derbi engleskog fudbala je duel ova dva rivala. To što Liverpul nije bio konkurentan deceniju ranije a sada to Nije Junajed, ne menja ništa. Rivalitet je ogroman i sigurni smo da bi Crveni đavoli dali sve da mogu saplesti Redse na putu ka titulu, makar ona na kraju ostala u vitrinamagradskog rivala Sitija. Uradio je to Ten Hag sa Junajtedom pre tri sedmice kada je uspeo da izbaci Liverpul iz FA kupu u četvrtfinalu. Bio je to sjajan meč svih 120 minuta a Junajted je slavio sa 4:3 golom u poslednjim trenucima drugog produžetka i tako je publika uskraćena za dodatni stres zbog izvođenja penala. Preboleće Klop taj poraz ukoliko sada odnese ceo plen sa Old Traforda. Jeste ih Junajted onemogućio da osvoje četiri krune ove sezone, ali verujemo da bi na Enfildu bili zadovoljni i titulom prvaka Engleske, uz već osvojeni EFL kup. Nije Liverpul ni jesenas uspeo da pobedi Junajted, na Enfildu nije bilo golova, a dodatni problem za Redse je i to što ih u četvrtak očekuje evropski duel sa Atalantom, dok je Junajted odavno završio sa Evropom. U vanrednom kolu Mančester Junajted je na volšeban način ostao i bez pobede i bez boda na Stamford Bridžu, do 100. minuta su vodili a onda je Palmer dva puta pogodio za trijumf Čelsija. Treba se oporaviti od takvog epiloga i eto šanse da ih Liverpul gurne još dublje u provaliju. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.70.

Šefild Junajted – Čelsi – 4+ @ 2.00 u Primobet

Oraspoložili su Plavci svoje navijače pobedom nad Junajtedom u četvrtak. Da ne ponavljamo šta se dogodilo u desetom minutu sudijske nadoknade na Stamford Bridžu ali će takav epilog sigurno uticati na ekipu u finišu sezone. Čelsi je odavno bez šansi da se domogne Evrope preko Premijer lige ali ima priliku da to uradi preko FA kupa. U ovom takmičenju su u polufinalu ali ih čeka duel sa Mančester Sitijem. Kupovi su bili uspešniji deo sezone za Plavce jer su igrali i u finalu EFL kupa u kome su poklekli protiv Liverpula. Gostovanje u Šefildu može biti šansa da se dođe do nove pobede iako Oštrice umeju da ”poseku” kada se najmanje nadate. Mogli su Jorkširci da pobede Fulam, na kraju su morali da se zadovolje sa 3:3 prošle subote a u vanrednom kolu su dugo mučili Liverpul koji je tek u poslednjoj četvrti meča stigao do trijumfa. Svakako da će golova biti na Bramal Lejnu, a za 4+ kvota je 2.00 u kladionici Primobet.

Totenhem – Notingem Forest – 1x,GG @ 1.80 u SuperBet

Uradili su Šumari ono što su želeli protiv Fulama, ostvarili su trijumf koji ih i dalje drži iznad zone ispadanja. Međutim, od prvog tima ispod crte udaljeni su samo tri koraka i svaki naredni neuspeh mogao bi da ih pošalje u crvenu zonu. Na klupi Šumara je Nuno Espirito Santo, Portugalac koji se nije snašao u totenhemu iako je na Vajt hart lejn došao sa oreolom uspeha u ekipi Vulverhemptona. Ne mogu ni u Notingemu biti prezadovoljni rezultatima sa Portugalcem na klupi, ali je u ovom momentu najbitnije ostati u ligi a onda će se tokom leta sve analizirati. Pevci jure četvrtu pozicju, od nje su udaljeni dva boda ali imaju i jedan zaostali meč više od Aston Vile. U vanrednom kolu su osvojili samo bod protiv Vest Hema ali je Vila izgubila od Sitija i razlika je smanjena za bod. Jesenas je u Notingemu bilo 2:0 za Totenhem ali i pored toga smatramo da neće biti lako Pevcima sa Forestom. Predlažemo kombinaciju duple šanse na domaćina uz bar po gol na obe strane. Za 1x,GG kvota je 1.80 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.