Najava i analiza: La Liga, 31. kolo: Velikanima teške noge posle Lige šampiona!

Ovog vikenda je pred nama 31. kolo La Lige, a čini se da je već sada dosta toga poznato u borbi za plasman u Evropu, dok se par klubovi bori za opstanak u eliti i naredne sezone. Real, Barsa i Atletiko su ove sedmice igrali svoje četvrtfinalne utakmice u Ligi šampiona i sigurno je da će se čuvati za revanš mečeve koji se igraju za svega par dana. Atletik Bilbao će imati priliku da na svom terenu proslavi osvajanje nacionalnog kupa, što je prvi trofej nakon 40 godina za baskijski klub. Drugi baskijski klub – Real Sosijedad – imaće lagan posao protiv otpisane Almerije, pa će sve sem trijumfa biti veliko iznenađenje. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Betis – Selta Vigo – 1X&2+ @ 1.63 u MozzartBet

Imao je Betis namjeru da ove sezone što prije obezbijedi izlazak u Evropu, pošto je njihov ovogodišnji izlet završen na neočekivan način u šesnaestini finala protiv Dinama iz Zagreba. U tom dvomeču su pokazali sve svoje slabosti i bilo je jasno da nemaju dovoljan broj igrača za igru na 2 fronta. Trenutno se nalaze u veoma lošoj formi, pošto su u nizu od 4 uzastopna poraza. Na svakom od ta četiri meča su primili makar 2 gola, što je zaista iznenađujuće za ekipu koja i dalje ima jednu od najboljih odbrana u ligi. U poslednjem kolu su poraženi na gostovanju protiv Đirone rezultatom 3:2, dok je Selta upisala remi protiv Valjekana u meču bez golova. Gosti se trenutno nalaze na 17. mjestu na tabeli sa samo 3 boda više od Kadiza koji je u opasnoj zoni. Mišljenja smo da će Betis danas izaći kao neporažen iz ove utakmice, te da će na meču biti viđena makar 2 gola, a kvota na igru 1X&2+ je 1.63 u MozzartBet kladionici.

Atletiko Madrid – Đirona – 3+ @ 1.64 u MeridianBet

Trijumfovao je Atletiko u četvrtfinalu na domaćem terenu prije svega par dana protiv Borusije iz Dortmunda, što je ogroman korak ka plasmanu u polufinale. Jasno je da su sve karte bacili na “ušati” trofej, ali i dalje nisu osigurali plasman u elitno takmičenje naredne sezone. Trenutno se nalaze na 4. mjestu na tabeli sa 58 osvojenih bodova, što je svega 2 boda više od petoplasiranog Bilbaa. Na domaćem terenu su ove sezone samo jednom poraženi, što dovoljno govori o neosvojivosti Metropolitana. Đirona je sa 65 osvojenih bodova trenutno iznad Atletiko i to na čak +7 bodova. Igraju veoma promjenljivo u poslednje vrijeme, pa tako iza svakog poraza dolazi i novi trijumf. U poslednjem kolu su slavili protiv Betisa sa 3:2, čime su prekinuli niz od 3 meča u kojima nije palo makar 3 gola na njihovim duelima. I jedna i druga ekipa igraju veoma ofanzivan fudbal ove sezone, pa je za očekivati utakmicu sa dosta golova. Prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.64 u MeridianBet kladionici.

Rajo Valjekano – Hetafe – 1X&0-2 @ 1.77 u MaxBet

Tim iz Valjekasa je nakon 30 odigranih mečeva na skoru od 6 trijumfa i po 12 remija i poraza. Trenutno se nalaze na 16. mjestu na tabeli sa 30 osvojenih bodova, što je 5 bodova daleko od opasne zone, pa samim tim nisu sigurni u eliti za narednu sezonu. U poslednje vrijeme igraju u malo boljoj formi, pa tako nakon trijumfa u pretposlednjem kolu protiv Betisa, imaju remi na veoma nezgodnom gostovanju protiv Selte u prošlom kolu. Njihov protivnik u ovom kolu, ekipa Hetafea, je na 11. mjestu na tabeli sa 8 bodova više od Rajo Valjekana. U poslednjih 5 mečeva imaju samo jedan trijumf, a u tom periodu su upisali još 3 poraza i 1 remi. U poslednjem kolu su poraženi na domaćem terenu protiv Sevilje rezultatom 0:1, a ambicije za nešto više u ovom momentu su male. Domaćinu su bodovi neophodniji, pa smo mišljenja da će ovo biti jedan čvrst duel, sa malim brojem golova. Prema tome predlažemo igru 1X&0-2 po kvoti 1.77 u MaxBet kladionici.

Majorka – Real Madrid – 0-2 @ 1.71 u SuperBet

Veoma težak meč je iza ekipe Majorke, kako fizički tako i psihički. Nakon sjajne partije poraženi su u finalu nacionalnog kupa protiv Atletik Bilbaa, čime su okončali sjajno putovanje ove sezone. Trenutno se nalaze na 15. mjestu na tabeli sa 31. osvojenim bodom, a u La Ligi su poraženi samo jednom u poslednjih 5 mečeva. Zanimljivo je da imaju drugi najslabiji napad u čitavoj ligi sa svega 25 postignutih golova. Real je u utorak imao jedan veoma naporan i iscrpljujući duel protiv Mančester Sitija i sigurno je da će se čuvati za revanš meč u Engleskoj koji je na programu za svega par dana. Trenutno se nalaze na prvom mjestu na tabeli sa 75 osvojenih bodova, 8 bodova daleko od drugoplasirane Barselone. Mišljenja smo da će uslijed iscrpljenosti oba tima ovaj meč biti odigran na mali broj golova, pa vam predlažemo igru 0-2 po kvoti 1.71 u SuperBet kladionici.

Kadiz – Barselona – PIK 2 @ 1.60 u PrimoBet

Imaće ekipa Kadiza dosta posla u borbi za opstanak ove sezone i njihova forma u poslednje vrijeme veoma obećava. Sa 25 osvojenih bodova trenutno se nalaze na 18. mjestu na tabeli, što je 3 boda daleko od sigurne zone. Na poslednjih 5 mečeva su upisali 2 trijumfa, 2 remija i 1 poraz. U poslednjem kolu trijumfovali su protiv Granade sa 1:0, što je bio njihov tek 4. trijumf ove sezone. Barselona je slavila na Parku Prinčeva u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i sigurno je da ih očekuje još teži posao na domaćem terenu naredne sedmice. Trenutno su na drugom mjestu na tabeli sa 8 bodova manje od prvoplasiranog Reala i sigurno je da će u ovaj meč ući sa dosta manje motiva, pa se ne treba previše zaletati kada je ovaj meč u pitanju. Mi smo se odlučili za igru PIK 2 po kvoti 1.60 u PrimoBet kladionici.

Las Palmas – Sevilja – X2&0-3 @ 1.80 u MozzartBet

Sjajno je igrao Las Palmas u prvom dijelu sezone i činilo se da će imati dobru priliku da se na proljeće uključe u borbu za izlazak u Evropu. Međutim po obezbijeđivanju opstanka već na polusezoni, njihov motiv za nešto više je izostao. Trenutno se nalaze u veoma lošoj formi, te tako na poslednjih 5 mečeva ne znaju za trijumf, a u poslednja 3 meča su upisali sva 3 poraza. Čak su upisali i poraz od poslednjeplasirane Almerije i to na domaćem terenu, na kom su rijetko gubili ove sezone. Sevilja je sa druge strane uspijela malo da “ispliva” i ta uđe u mirnije vode, ali opstanak i dalje nije obezbijeđen. Trenutno su na 14. mjestu na tabeli sa 31. osvojenim bodom i sigurno je da će u ovom meču ići na pobjedu. U poslednjem kolu su slavili na teškom gostovanju protiv Hetafe sa 0:1, a sličan meč očekujemo i ovde. Prema tome predlažemo igru X2&0-3 po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici.

Granada – Alaveš – PIK X @ 1.65 u MeridianBet

Činilo se da će Granada pružiti mnogo jači otpor u odlučujem dijelu sezone, ali njihova forma u poslednjih par mjeseci je zaista poražavajuća. Čak je i već ranije otpisana Almerija uspijela da ih sustigne, te su sada u samo bod razlike na samom dnu tabele. Granada je u poslednjih 5 kola upisala svih 5 poraza, a na poslednja 3 meča nisu postigli nijedan gol. Već sada su otpisani i viđeni su kao tim koji napušta elitu, dok je njihov naredni protivnik sa 32 osvojena boda uspio da se izvuče iz teške situacije. Iako je Alaveš poražen na poslednja 2 meča, 13. pozicija garantuje im nešto mirniju završnicu sezone. Gosti imaju jedan od najslabijih napada u čitavoj ligi, pošto su na 30 utakmica postigli samo 26 golova. Mišljenja smo da će ovo biti jedan nezanimljiv meč sa nešto manje takmičarskog nadahnuća, pa vam predlažemo igru PIK X po kvoti 1.65 u MeridianBet kladionici.

Atletik Bilbao – Viljareal – 1X&GG @ 2.05 u MaxBet

Istorijska sedmica za tim iz Baskije, osvojili su trofej nakon 40 godina i već sada mogu reći da je ova sezona izuzetno uspiješna za njih. Kruna svega bi bio plasman u Ligu šampiona naredne sezone, koji i nije tako daleko. Trenutno se nalaze na 5. mjestu na tabeli sa 56 osvojenih bodova, svega 2 boda manje od četvrtoplasiranog Atletiko Madrida. U poslednjem kolu su poraženi od Reala sa 2:0, ali ove sezone na domaćem terenu imaju samo 1 poraz. Viljareal je značajno podigao formu u drugom dijelu sezone i trenutno se nalaze na 10. mjestu na tabeli. Njihov ogroman nalet i mečeve u kojima su vezali trijumf za trijumfom, prekinuo je Atletiko Madrid u prethodnom kolu. Oba tima igraju u dobroj formi i mišljenja smo da će ovo biti jedan od najzanimljivijih mečeva u ovom kolu. Naš prijedlog za ovaj meč je igra 1X&GG koja se plaća kvotom 2.05 u MaxBet kladionici.

Real Sosijedad – Almerija – 1&3+ @ 2.02 u PrimoBet

Igrao je Sosijedad ove sezone Ligu šampiona i njihova kampanja u elitnom društvu ove sezone i bila izuzetno uspiješna. Uspijeli su da se plasiraju u šesnaestinu finala gdje su poraženi od jačeg PSŽ-a. U La Ligi su rezultati malo trpili i sigurno je da bi imali koji bod više da nije bilo igranja na više frontova. Trenutno se nalaze na 6. mjestu na tabeli odmah iza najvećeg rivala, sa 49 osvojenih bodova. Trenutno su u nizu od 3 uzastopna trijumfa i u ovom meču treba očekivati lagan trijumf domaćina. U prethodnom kolu su savladali Alaveš sa 0:1, što je bio njihov 13 trijumfa ove sezone. Almerija je po mnogim parametrima najgori tim u ovogodišnjem izdanju La Lige. Upisali su samo jedan trijumf i trenutno se nalaze na samom začelju sa 13 osvojenih bodova. Iako su u poslednje vrijeme znali da odigraju veoma konkurentno, mišljenja smo da u ovom meču nemaju šta da traže. Naš prijedlog je igra 1&3+ po kvoti 2.02 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.