Najava i analiza: Serija A, 32. kolo: Ko će u Ligu šampiona?

Od petka su na programu mečevi 32. kola italijanske Serije A. Kako je već praktično poznato da će Inter, po svemu sudeći, postati novi šampion Italije, ostaje pitanje ko će izboriti plasman u Ligu šampiona, ali i u ostala dva evropska takmičenja, a ko će na kraju, nažalost, napustiti najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Kada je u pitanju borba za plasman u Ligu šampiona, to se najviše odnosi na to da li će Bolonja, koja trenutno drži sve u svojim rukama, moći u kontinuitetu da igra na ovako visokom nivou, a na sve to moramo pomenuti da trenutno petoplasirana Roma ima samo pet bodova manjka.
Što se tiče borbe za opstanak, Salernitana je praktično već prežaljena, a za preostala dva mesta bićemo svedoci ogromne borbe, pošto se u ovom trenutku skoro pola lige bori za opstanak u elitnom rangu italijanskog fudbala.
Za razliku od prošlog kola ovog puta nema nekog većeg derbija, a na prvi pogled će najzanimljivije biti u Torinu, gde će snage odmeriti gradski rivali, Torino i Juventus. Pored toga izdvajamo meč u Ređo Emiliji gde će Sasuolo kome gori pod nogama ugostiti Milan, ali i duel između Atalante i Verone, koji je takođe izuzetno bitan za obe ekipe i koji je, između ostalog, poslednji meč ovog kola
.

Lacio – Salernitana – 3+ @ 1.73 u Meridianbet

Premijerni duel 32. kola italijanske Serije A se igra u Rimu, gde će Lacio ugostiti Salernitanu. Nažalost, u prošlom kolu su Lacijali poraženi u gradskom derbiju od Rome, a taj duel je završen rezultatom 1:0, i bila je to jedna zaista slaba partija Imobilea i drugara.
Inače, bio je to drugi meč na klupi Rimljana za Igora Tudora, i sigurno je da je potrebno vreme da se kockice poklope, samo što ga Lacio nema previše, jer sezona polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu.
Salernitana praktično više nema nikakvih šansi da dođe do opstanka u Seriji A, i sigurno je da će do kraja ova simpatična ekipa odigrati pošteno sa svima. To se najbolje videlo u prošlom kolu kada je tim iz Salerna golom u nadoknadi remizirao na svom terenu protiv Sasuola, kome su bodovi bili preko potrebni, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Lacio je svakako veliki favorit, ali daleko bolja kvota je na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti na Olimpiku pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 1.73 u Meridianu.

Leće – Empoli – GG @ 2.00 u Maxbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra na stadionu Via del Mare gde će fudbaleri Lećea ugostiti Empoli. Nažalost, domaćin na ovom duelu neće moći da računa na Nikolu Krstovića koji je isključen u prošlom kolu na gostovanju kod Milana, koje su Rosoneri rešili u svoju korist rezultatom 3:0.
Inače, trenutno se Leće nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U goste im stiže Empoli koji je trenutno stacioniran na šesnaestoj poziciji na tabeli, a u prošlom kolu je tim iz Toskane ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Torina, u jednom fantastičnom duelu, na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju je bilo 3:2 za domaćina.
Težak duel za prognoziranje, međutim, deluje zaista da bi i jedni i drugi mogli da postignu makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Torino – Juventus – 1X @ 1.72 u Mozzartbet

Derbi ovog kola se igra u Torinu gde će snage odmeriti istoimena ekipa i Juventus. Torino se po starom običaju nalazi tu negde na sredini tabele, ovog puta na devetoj poziciji uz dva boda manjka u odnosu na osmoplasirani Lacio, pa deluje da popularni Bikovi još uvek imaju kakvu takvu šansu da se uključe u borbu za plasman u Ligu konferencije. Nažalost, u prošlom kolu je Torino poražen na gostovanju kod Empolija i to nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi.
Juve ima dosta problema u poslednje vreme, ali ono što je najvažnije je da je Stara dama u prošlom kolu nekako savladala Fiorentinu sa 1:0 i učvrstila se na trećem mestu na tabeli, pa skoro da nema sumnje da ćemo Juve naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što i jeste primarni cilj.
Derbi Torina je svakako uvek teško predvideti, međutim, deluje da su bodovi potrebniji Bikovima, pa vam zato hrabro savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.72 u Mozzartu.

Bolonja – Monca – 1 @ 1.60 u Primobet

Bolonja igra sezonu iz snova, i vrlo je moguće da ona na kraju bude krunisana sa učešćem ovog kluba u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. Naime, trenutno se puleni Tijaga Mote nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasiranu Romu. U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje šampionata samo remiziralo na gostovanju kod Frosinonea, a taj meč je završen bez pogodaka.
Monca ponovo neće imati problema oko opstanka u društvu najboljih, a sigurno da je to bio primarni cilj ekipe koju sa dosta uspeha predvodi Rafaele Paladino. U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na jedanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Monca poražena na svom stadionu od Napolija (2:4).
Bolonja bi morala da slavi ukoliko želi da ostane na četvrtoj poziciji, a deluje da će se to i desiti pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.60 u Primobetu.

Napoli – Frosinone – 4+ @ 2.29 u Meridianbet

Napoli igra promenljivo ove sezone, i vrlo lako se može desiti da ovaj tim ostane bez plasmana u evropska takmičenja. Ruku na srce, u prošlom kolu je tim sa “Maradone” odigrao jedan veoma dobar meč na gostovanju kod Monce i nakon preokreta slavio sa 2:4, pa se trenutno još uvek aktuelni šampion Italije nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu koja ima i meč manje.
Ovog puta Napoliju u goste stiže Frosinone, koji će sada već izvesno imati dosta problema da sačuva prvoligaški status. Tim iz prestonice se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli koja na kraju znači i selidbu u niži rang, a u prošlom kolu je Frosinone odigrao dobar meč na svom terenu protiv Bolonje, u kom na kraju nije bilo pobednika, ali ni golova.
Smatramo da je domaćin veliki favorit na ovom duelu, koji bi mogao da nam donese i dosta pogodaka, pa hrabro preporučujemo igru 4+ uz sjajnu kvotu 2.29 u Meridianu.

Sasuolo – Milan – 1X @ 2.25 u Superbet

Jedan od najzanimljivijih duela 32. kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra u Ređo Emiliji gde će Sasuolo ugostiti Milan.
Odavno Sasuolo nije ovako loše izgledao, i sigurno je da će popularni Neroverdi imati ogromnih problema da sačuvaju prvoligaški status. U ovom trenutku se Domeniko Berardi i drugari nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni. U prošlom kolu je Sasuolo bez već viđena tri boda ostao u nadoknadi meča sa Salernitanom, koji je završen rezultatom 2:2, nakon gola domaćina u sudijskoj nadoknadi.
Milan igra sjajno u poslednje vreme, a ova ekipa je vezala čak osam trijumfa u svim takmičenjima. U prošlom kolu su Rosoneri lagano slavili na svom stadionu protiv Lećea, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Što se ovog duela tiče, Sasuolo ne sme da izgubi, pa vam hrabro savetujemo da pokušate sa duplom šansom 1X uz fantastičnu kvotu 2.25 u Superbetu.

Udineze – Roma – GG @ 1.85 u Maxbet

Udineze je u prošlom kolu nesrećno poražen od Intera na svom terenu sa 1:2, nakon čega je ova ekipa pala na petnaesto mesto na tabeli i trenutno ima samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa slobodno možemo reći da je situacija alarmantna.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu popularne Zebre su ostvarile samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza, i ukoliko želi da ostane u Seriji A, tim iz Udina mora da igra dosta bolje.
Roma je u prošlom kolu u velikom derbiju Rima savladala Lacio sa 1:0 i probila se na peto mesto na tabeli, a ujedno i prišla četvrtoplasiranoj Bolonji na samo tri boda zaostatka, što znači da su se Rimljani ponovo aktivno uključili u borbu za plasman u Ligu šampiona.
Oba tima idu na sva tri boda, pa u takvoj situaciji je za očekivati da i Udineze i Roma postignu makar po jedan pogodak, i savetujemo igru GG uz kvotu 1.85 u Maxbetu.

Inter – Kaljari – 4+ @ 2.11 u Meridianbet

Inter je praktično već obezbedio naslov prvaka Italije, pošto se u ovom trenutku Neroazuri nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, a ako uzmemo u obzir da je do kraja prvenstva ostalo da se odigra još sedam kola, deluje da Inter neće uspeti da prospe toliku bodovnu zalihu. U prošlom kolu su Neroazuri i pored jedne ne baš najbolje partije slavili na veoma teškom gostovanju kod Udinezea, a taj duel na Friuliju je završen pobedom gostiju od 1:2.
Kaljari je trenutno na trinaestom mestu na tabeli, a tim sa Sardinije igra sjajno u poslednje vreme, što smo možda i najbolje videli u prošlom kolu kada je ova ekipa savladala na svom terenu nimalo naivnu ekipu Atalante, rezultatom 2:1. Trenutno popularni Sardi imaju četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, međutim, Kaljariju predstoji dosta težak raspored počev od ovog gostovanja kod Intera.
Neminovno je da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, pa savetujemo igru 4+ uz kvotu 2.11 u Meridianu.

Fiorentina – Đenova – 1 @ 1.90 u Mozzartbet

Kako sada stvari stoje utisak je da ekipu Fiorentine naredne sezone nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja. I prošle sezone se to ne bi desilo, ali je Juventus izbačen iz evropskih takmičenja pa je njegovo mesto zauzela Viola, a u ovom trenutku se tim iz Firence nalazi na desetom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Napoli.
U prošlom kolu je Fiorentina poražena na teškom gostovanju kod Juventusa, a taj duel u Torinu je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Đenove, uz Bolonju je ovaj tim vrlo verovatno i najprijatnije iznenađenje prvenstva, a trenutno se puleni Alberta Đilardina nalaze na dvanestom mestu na tabeli. U prošlom kolu su Grifoni slavili na gostovanju kod Verone kojoj gori pod nogama, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Ovo je verovatno i poslednja prilika da se Viola uključi u borbu za Evropu, pa zato savetujemo jedinicu uz sjajnu kvotu 1.90 u Mozzartu.

Atalanta – Verona – 3+ @ 1.72 u Meridianbet

Poslednji meč 32. kola se igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalante ugostiti Veronu. Atalanta je u prošlom kolu doživela neugodan poraz na gostovanju kod Kaljarija, čime je ova ekipa i te kako zakomplikovala svoju borbu za plasman u Ligu Evrope, a praktično se oprostila od borbe za Ligu šampiona, iako ne smemo zaboraviti da Boginja ima meč manjka u odnosu na gotovo sve timove koji se bore za Evropu.
Verona je sa druge strane trenutno stacionirana na sedamnaestom mestu na tabeli za koje znamo da je poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u društvu najboljih, međutim, ono što nije dobro je da trenutno tim iz grada ljubavi ima samo bod viška u odnosu na Frosinone, koji se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji, a koja na kraju znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Verona doživela neugodan poraz na svom stadionu od Đenove, a taj susret na Bentegodiju je završen rezultatom 1:2.
I jednoj i drugoj ekipi su bodovi preko potrebni, pa je u takvoj situaciji najbolje da se opredelite za igru na golove, odnosno 3+ uz kvotu 1.72 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.