Najava i analiza: Premijer liga, 33. kolo: Sitiju najlakše, Liverpul i Arsenal će morati da se pomuče, ključa i na dnu

premijer liga

Samo šest kola, uz nekoliko zaostalih mečeva, ostalo je do kraja ovogodišnje Premijer lige. Odavno nije bilo ovako uzbudljivo, posebno u borbi za titulu gde su tri ekipe smeštene u samo jedan bod razlike. Arsenal i Liverpul su sakupili po 71 bod a aktuelni prvak Mančester Siti prati ih sa 70. U ovom kolu sva tri tima igraju na svom terenu, Sitiju bi trebalo da bude najlakše sa Lutonom, Liverpul dočekuje čvrsti Kristal Palas a Arsenal odličnu Aston Vilu koja se bori za Ligu šampiona. Kvote iz naše najave bile su aktuelne u vreme sastavljana predloga.

Njukasl – Totenhem – GG4+ @ 1.99 u Meridianbet

Pevcima je utakmica mnogo važnija nego Svrakama, oni se bore za Ligu šampiona dok će Njukasl, najverovatnije, propustiti putovanja kontinentom naredne sezone. Mnogo se više oočekivalo od tima sa severa Engleske u ovoj sezoni. Sve je krenulo dobro, kako u prvenstvu tako i u Ligi šampiona. Pobeđivali su i jedan Pari Sen Žermen ali su ih porazi od Dortmunda koštali skupo i oni su takmičenje završili već u grupi. Nije bolje bilo ni u Premijer ligi, tim Edija Haua gubio je mnogo bodova neplanirano i sada je na 8. mesta sa čak 13 bodova manje od Aston Vile koja je peta. U prošlom kolu su slavili na gostovanju kod Fulama, golom u finišu meča, što bi moglo da bude najava uspešne serije na kraju prvenstva. Totenhem se bori da zadrži četvrto mesto i tako se vrati u Ligu šampiona. Podsetimo da Pevci ove sezone nisu igrali Evropu i sve karte su bacili na domaće prvenstvo. Tim trenera Postekoglua imao je dobrih serija rezultata ali i neke neplanirane poraze. Golovi su prva opcija za ovaj meč a za GG4+ kvota je 1.99 u kladionici Meridianbet.

Brentford – Šefild Junajted – 1,2+ @ 1.60 u MaxBet

Zanimljivo je da je i jedna i druga ekipa poslednji put pobedila 10. februara, pre više od dva meseca. Tada je Brentford slavio u Vulverhemptonu dok je Šefild pobedio na gostovanju u Lutonu. Od tada je Šefild odigrao sedam utakmica a Brentford čak 9, na kojima nisu osetili slast pobede. Situacija je takva da Oštrice nemaju nikakve šanse da opstanu u eliti a Pčelice moraju još osta da se pomuče da izbegnu isti scenario. Jeste Brentford van zone ispadanja, sa četiri boda prednosti u odnosu na Luton, prog ispod crte, ali ne može da bude spokojan u narednim utakmicama pogotovo jer se ne zna da li će možda neki bodovi biti vreaćeni evertonu ili Notingemu, koje je Savez kaznio. Treba biti iskren i reći da Brentford igra dobro u poslednje vreme, vezali su tri remija i to u mečevima sa Mančester Junajtedom, Brajtonom i Aston Vilom. Čak je i Šefild bio uspešan u poslednja četiri kola u kojima je tri puta uzeo po bod, ali mu je to donelo malo benefita u borbi za spas. U prvom delu sezone na Bramal Lejnu je slavio Šefild sa 1:0 i to je bila jedna od samo tri pobede koliko ovaj tim ima u aktuelnoj sezoni. Sada bodovi ostaju u Londonu a uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ kvota je 1.60 u kladionici MaxBet.

Barnli – Brajton – 1x @ 1.80 u SuperBet

Posle četiri vezana meča bez poraza Barnli je izgubio najvažniji meč, onaj protiv Evertona na Gudisonu. Karamele su direktan konkurent Klaretsima u borbi za opstanak i sada su umakli na 8 bodova razlike, i pored činjenice da im je Savez dodao još dva boda kazne u međuvremenu, a ponovo zbog kršenja finasijske discipline. Teško će Kompanijev tim opstati u eliti. Ostalo je da se igra malo utakmica a oni su od prvog tima iznad crte udaljeni šest bodova. to jesu samo dve utakmice, ali kako očekivati od Barnlija da vezuje pobede kada ih do sada ima samo 4 iz 32 odigrana meča? Na Turf Mur dolazi Brajton koji je bez problema. Galebovi, za sada, nisu ponovili rezultat iz prethodne sezne i daleko su od plasmana u Evropu. Ipak, kada znamo koliko su igrača prodali, i za koliki novac, teško je reći da su neuspešni. Mogao je Brajton da ima neki bod više ali su u prethodnom periodu imali i težak raspored. Gostovali su kod Liverpula i dočekali Arsenal, od kojih su izgubili, dok su kod Brentforda osvojili bod. U Barnliju će biti rasterećeni i to može biti opasnost za domaćina. Ipak predažemo duplu šansu na Barnli a za 1x kvota je 1.80 u kladionici SuperBet.

Mančester Siti – Luton – 1,GG @ 2.45 u Mozzartbet

Siti brani i trofej u Premijer ligi i u Ligi šampiona, a da bi nastavio da ih brani mora da dobije naredna dva meča. Prvi protiv Lutona u prvenstvu, kada i ima malo vremena za ispravak ako naprave kiks, a drugi protiv Reala u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona već u utorak. Prvi meč je završen 3:3, posle spektakularne igre oba tima. Dok ljubitelji fudbala širom sveta sa nestrpljenjem čekaju revanš na Etihadu, na istom mestu igra se utakmica 33. kola Premijer lige. U goste Sitiju dolazi debitant Luton, tim koji je i dalj u zoni ispadanja i pokušava da uskoči u poslednji vagon voza koji vodi ka spasonosnoj stanici. Šeširdžije su u prethodnom kolu pobedile Bornmut na svom terenu, posle preokreta, i sačuvale nadu da u preostalih 6 kola mogu da preskoče barem još jedan tim na tabeli. Njihova prva meta je Notingem Forest, sa kojim imaju isti broj bodova, ali i dva boda udaljeni Evrton i na četiri poena prednosti ukotvljeni Brentford. Tim iz londonskog predgrađa prosto nema šta da izgubi na Etihadu i može se nadati samo tome da domaćin više razmišlja o Realu nego o njima. Ov o je treći duel iva dva tima u aktuelnoj sezoni ali prvi u Mančesteru. U prvenstvu je Siti slavio sa 2:1 dok su u FA kupu Građani pobedili sa čak 6:2. Jedina igra koja uključuje pobedu Sitija i donosi dobru kvotu je kombinacija jedinice i ige gol-gol. Za 1,GG kvota je 2.45 u kladionici Mozzartbet.

Notingem Forest – Vulverhempton – 1 @ 2.20 u Primobet

Za Šumare je ovo jedna od ključnih utakmica u borbi za opstanak. Notingem ima teške utakmice u dva naredna kola ali i nešto, barem na papiru, lakši raspored na samom kraju. Zato je trijumf nad Vukovima imperativ jer Forest je van zone ispadanja samo zbog bolje gol razlike u odnosu na ekipu Lutona. Pošto Luton gostuje Sitiju eto šanse da se Šumari odmaknu barem na tri koraka udaljenosti. U prošlom kolu su poraženi na gostovanju kod Totenhema, bilo je 3:1 za domaćina na Vajt Hart Lejnu, ali to i nije bio meč u kome su se nadali bodovima. Prekinuli su niz od tri meča bez poraza i to je još jedan pritsak pred meč sa Vulvsima. Šumari su kažnjeni od strane Saveza sa četiri oduzeta boda i sve bi bilo drugačije da nema te kazne. Ne vred plakati za prosutim mlekom i tim Nuna Espirita Santa ne sme da se osvrće. Na svom Siti Graundu Forest je osvojio gotovo duplo više bodova nego na strani, to je adut protiv Vulverhemptona koji je uzeo samo bod u tri poslednja kola a pre toga je ispao iz FA kupa u četvrtfinalu i to od drugoligaša Koventrija. Rasterećeni gosti mogu da zaprete ali bi bodovi trebalo da ostanu u Notingemskoj šumi, Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 2.20.

Bornmut – Mančester Junajted – 2 @ 2.60 u SuperBet

Ne predaje se Junajted još uvek, kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju, ali posle svakog kola šanse su im sve manje. U prošlom kolu igrali su najveći derbi Engleske protiv Liverpula i na kraju osvojili bod. Bili su razbijeni posle prvih 45 minuta ali su onda pobedu ispustili na 5 minuta pre kraja. Osvajanjem boda na kraju nisu bili zadovoljni i Klopovi ni Ten Hagovi momci, i dok je Liverpul ostao na vrhu, doduše sada u društvu Arsenala, Junajted je dodatno zaostao za Vilom i Totenhemom. Bio je to treći uzastopni meč bez pobede za Junajted i sve smo bliže surovoj istini da je njima FA kup jedino takmičenje u kome mogu ostaviti trag u ovoj sezoni. Čak ih meč polufinala u Koventriju naredne sedmice, a tu su veliki favoriti. Bornmut igra potpuno rasterećeno, Trešnjice su svoj cilj, a to je opstanak, ispunile i sada im je želja da sezonu završe u gornjoj polovini tabele. Imali su niz bez poraza od pet utakmica, sve do prošlog kola i meča sa Lutonom. Tada su prvo ispustili prednost a onda na kraju ostali i bez jednog boda. Šta je tu je, i dalje su na sigurnom u sredini tabele, sa čak 16 bodova više od prvog tima ispod crte. Pobeda na Old Trafordu jesenas od 3:0 bio je trenutak slave za Bornmut, a Junajted će se truditi da uzvrati. Naš predlog je dvojka sa kvotom 2.60 u kladionici SuperBet.

Liverpul – Kristal Palas – 1,0-4 @ 1.74 u Meridianbet

Teška sedmica je za Redsima. Prvo su odigrali nerešeno na Old Trafordu sa Junajtedom i tako prihvatili i Arsenal na deobi prvog mesta na tabeli. Borba za titulu se nastavlja a u Junajtedu mogu da žale za silnim prilikama koje su propustili u prvom delu meča u Mančesteru. Još teži udarac zadala im je Atalanta u četvrtfinalu Lige Evrope u četvrtak. Malo ko je mogao da pretpostavi da će Gasperinijev tim slaviti na Enfildu sa 3:0 i tako šanse Liverpula da prođe u polufinale ovog takmičenja svede na minimum. Sve će se to zaboraviti brzo ako titula sleti na Enfild, u suprtonom veliko je pitanje kako će biti ocenjena sezona u kojoj je Liverpul, na oproštaju Klopa od Enfilda, osvojio samo EFL kup, a mogao je do četiri trofeja. Boginju iz Bergama moraju izbaciti iz glave barem do završetka meča sa Palasom da ne bi dodatno produbili kanal u koji su upali. Orlovi se i dalje bore za opstanak, imaju 5 bodova više od prvog tima ispod crte i sigurno da nisu sasvim spokojni. Palas je izgubio dve poslednje utakmice, prvo u Bornmutu a onda i od Sitija na svom Selhurst parku. Jedinica mora da dođe a golova ne bi trebalo da bude previše. Za kombinaciju 1,0-4 kvota je 1.74 u kladionici Meridianbet.

Vest Hem – Fulam – GG3+ @ 1.88 u MaxBet

Mali londonski derbi igra se u momentu kada nijedan od ova dva tima nije pod pritiskom što se ishoda tiče. Doduše Čekićari se i dalje nadaju da mogu izboriti Evropu kroz domaće takmičenja ali je i njima bitniji revanš sa Bajerom u četvrtak. Popustili su u Leverkuzenu u finišu i izgubili sa 2:0, mada je do desetak minuta pred kraj rezultat bio 0:0. Biće teško nadoknaditi dva gola minusa protiv tima koji još nije poražen u aktuelnoj sezoni ni na jednom polju, ali mogao bi Vest Hem da iskoristi slavljeničku atmosferu među Farmaceutima, u slaučaju da ono postanu šampioni Nemačke ovog vikenda. Fulam igra promenjivo, protiv Totehema je blistao i slavio sa 3:0 ali je odmah zatim poražen u Notingemu, a u prošlom kolu i od Njukalsa na svom Krejven Kotidžu. Kolibari su naneli katastrofu Vest Hemu u prvom delu sezone, pobedili su ih sa 5:0 i sada je na Čekićarima da uzvrate. Možda je šansa Fulama to što će domaćin razmišljati o Nemcima ali sigurno da to neće preterano uticati na njihov motiv. Probajte sa igrom GG3+ za koju se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.88.

Arsenal – Aston Vila – GG3+ @ 2.00 u Mozzartbet

Derbi kola je meč na Emirejtsu i on može biti velika opasnost po domaćina. Ne samo da Arsenal ima revanš sa Bajernom kroz par dana, kada mora da juri pobedu da bi se našao u polufinalu Lige šampiona, već je preko puta njih tim koji se bori za svoj prvi plasman u Ligu šampiona, a bio je uspešan i u Ligi konferencija u četvrtak. Jeste pobedila Vila ekipu Lila, ovo se baš rimuje, ali nije stekla prednost zbog koje bi mogla da bude spokojna pred revanš na severu Francuske. Gol koji su Buldozi postigli u finišu meča daje im lepu šansu da se plasiraju u polufinale najmlađeg evropskog takmičenja, pod uslovom da savladaju Engleze u revanšu. Dakle, motiv imaju i jedni i drugi, poraz može mnogo da im odnese a pobeda, još uvek, ne donosi ništa, samo ostanak u trci. Tobdžije su bez poraza u prvenstvu u 2024. godini, jedino ih je Porto pobedio u Ligi šampiona, a u Premijer ligi je to niz od 11 utakmica sa čak 10 pobeda i samo jednim remijem, onim na Etihadu sa Sitijem. Vila ima svoje adute ali je podbacila prošle sedmice protiv Brentforda na svom terenu kada je u finišu spašavala bod i to posle vođstva od 2:0. Na kraju je bilo 3:3. U prvom delu sezone Arsenal je, kao i mnogi drugi, poražen u Birmingemu, i to minimalnim rezultatom. Sada golova mora biti, naš predlog je GG3+ sa koeficijentom 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Čelsi – Everton – T12+ @ 1.60 u Primobet

Karamele taman podignu glavu a Savez ih ”časti” novom kaznom. Prvo su im oduzeli deset, pa im ”oprostili” četiri, da bi između dve prvenstvene runde usledila nova kazna od dva oduzeta boda, opet zbog kršanja finasijske discipline. Sreća da je Everton uzeo četiri boda iz dva poslednja kola, bod u Njukaslu i tri protiv Barnlija na Gudisonu, pa je sada van zone ispadanja, ali samo sa dva boda više od Lutona, prvog tima ispod crte. Na drugoj strani Čelsi nema ambicija u prvenstvu, Plavci su opet daleko od vrha tabele i pored mnogo boljih partizja i rezultata u poslednje vreme. Čelsi nije izgubio na 7 poslednjih utakmica u ligi, ali mu je meč sezone onaj sa Sitijem u FA kupu. To polufinale je na programu uskoro i biće to jedina šansa da tim sa Stamford Bridža uradi nešto značajno ove sezone sa Poketinom na klupi. Jesu igrali finale EFL kupa, i izgubili od Liverpula, ali je to takmičenje daleko od ovog drugog. FA kup je i šansa da Plavci ponovo uplove u Evropu. Efikasan je Čelsi u poslednje vreme i verujemo da može do dva gola i protiv Evertona, od koga je izgubio u prvom delu sezone. Za igru domaćin daje dva gola kvota je 1.60 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.