TIP DANA: Čelsi – Everton: Domaćin se pobedom ponovo uključuje u borbu za Evropu!

U ponedeljak je naravno dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Čelsija i Evertona.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Čelsi: I pored očajnog starta, Plavci i dalje u igri za Evropu!

Dosta puta smo pominjali da je prošla sezona za Plavce bila blago rečeno katastrofalna, i pored toga što je tim sa Stamford Bridža potršio enormnu svotu novca.
Na kraju tim iz prestonice Engleske nije uspeo da dođe ni do plasmana u neko od evropskih klupskih takmičenja, što se u prethodnih nekoliko sezona nije dovodilo u pitanje.
Pred početak ove sezone je odrađena ozbiljna rekonstrukcija, a novi trener kluba postao je Maurisio Poketino, i na prvi pogled deluje da je to bilo dovoljno da navijači nekadašnjeg šampiona Evrope imaju velike ambicije u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga engleskog fudbala.
Nažalost, ponovo je Čelsi imao ogromnih problema u prvom delu šampionata i kada se sve sabere i oduzme, deluje da je tim sa Stamford Bridža tek u poslednje vreme počeo da pruža onakve partije kakve se i očekuju od giganta iz Londona.
Naime, trenutno se Plavci nalaze na devetom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Njukasl, ali i uz dva meča manjka u odnosu na tim sa Sent Džejms Parka, a sve to znači, da ukoliko fudbaleri Čelsija na ta dva zaostala susreta upišu dva trijumfa, što se i očekuje, ovaj tim će se ponovo aktivno uključiti u borbu za plasman u evropska takmičenja.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Poketinovi puleni su bez poraza, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila dva trijuma uz tri remija.
U prošlom kolu su Plavci samo remizirali na gostovanju kod Šefilda, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da je domaća ekipa postigla izjednačujući pogodak u trećem minutu sudijske nadoknade.
Ipak, ne smemo zaboraviti ni da je tim sa Stamford Bridža pre toga upisao trijumf u jednom neverovatnom meču na svom stadionu protiv Mančester Junajteda, iako su gosti sve do desetog minuta sudijske nadoknade vodili sa 2:3, ali je onda na scenu stupio sjajni Kol Palmer i sa dva pogotka u dva minuta doneo svom timu veoma važan trijumf.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, u poslednje vreme Čelsi igra dosta dobro na Stamford Bridžu, a generalno, do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao petnaest susreta na svom stadionu i ostvario sedam trijumfa, uz po četiri remija i poraza.

Everton: Veoma važan trijumf u prošlom kolu!

Ništa bolju sezonu u odnosu na Čelsi nije imao ni Everton, pošto je ova ekipa na kraju završila na sedamnaestom mestu na tabeli, što je ipak na veliku sreću svih navijača ovog tima bilo dovoljno za opstanak u društvu najboljih.
Na kraju je ova ekipa imala samo dva boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Lester, koji je ispao u Čempionšip, a na prvi pogled deluje da je najzaslužniji čovek za ostanak Karamela u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala bio Šon Dajč, koji je za kratko vreme nakon što je preuzeo tim sa Gudisona uspeo da stabilizuje ekipu i dođe do primarnog cilja.
Naravno, poznato je da timovi koje vodi ovaj stručnjak ne igraju lep fudbal na oko, međutim, nikome u klubu to nije previše zasmetalo pošto je ostvaren primarni cilj, uz napomenu da je dovoljan podatak za to koliko je konkurencija bila jaka u prošlom izdanju Premijer lige, ispadanje Lestera, koji je ne tako davno stigao do naslova prvaka Engleske.
Bilo kako bilo i više nego jasno je bilo da je ponovni primarni cilj opstanak u društvu najboljih, a to nažalost neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, trenutno se popularne Karamele nalaze na šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Luton, koji trenutno zauzima osamnaestu poziciju, koja je ujedno i poslednja koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang. Ipak, ne smemo zaboraviti na podatak da izabranici Šona Dajča imaju čak dva meča manjka u odnosu na upravo Luton, ali i na sedamnaestoplasirani Notingem Forest, pa je za očekivati da tim sa Gudisona ipak i naredne godine gledamo u društvu najboljih.
Poznato je da je Everton kažnjen oduzimanjem šest bodova zbog kršenja finansijskih pravila Premijer lige, a nedavno su ovom timu oduzeta još dva boda.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, a u prošlom kolu su Karamele bile bolje na svom stadionu od Barnlija, a taj duel je završen pobedom domaćina od 1:0, i junak susreta bio je Kalvert-Lujin. Pre toga su Dajčovi puleni remizirali na veoma teškom gostovanju kod Njukasla, što je svakako odličan rezultat.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je Everton odigrao šesnaest mečeva van svog terena i upisao pet trijumfa, četiri remija i sedam poraza, uz konstataciju da je poslednju pobedu na strani ovaj tim ostvario još sredinom decembra kod Barnlija, kada je bilo 0:2.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ukoliko Čelsi slavi na ovom duelu, tim sa Stamford Bridža će se u potpunosti vratiti u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, a deluje da je to realan scenario pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.72.

Mečevi Čelsija na domaćem terenu nam u poslednje vreme donose baš dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.31.

Za kraj, puleni Maurisija Poketina će od prvog minuta krenuti silovito ka golu popularnih Karamela a sve u cilju da što pre reše pitanje pobednika ovog susreta, pa vam preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1, a sve to uz kvotu 2.50 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.