Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se igraju dve utakmice plej-ina košarkaške Evrolige. Makabi i Baskonija će igrati za pobedu i četvrtfinalnu seriju sa Panatinaikosom, dok će Anadolu Efes i Virtus tražiti šansu da izazovu aktuelnog evropskog prvaka Real Madrid. Evo predloga za učinak košarkaša iz ove dve utakmice. Kvote i granice važile su u momentu pisanja teksta.

Bonzi Kolson (Makabi) – Skokovi + (granica 5,5) @ 2.00 u MaxBet

Krilni košarkaš Ponosa Izraela odigrao je odličnu sezonu uzimajući u obzir sve probleme sa kojima se Makabi susretao. Samo meč prvog kola protiv Partizana Makabi je odigrao u Tel Avivu a sve ostale je kao domaćin igrao u Beogradu. S obzirom da se nije izborio za plej-of moraće do četvrtfinala da preskoči još jednu prepreku u vidu ekipe Baskonije, ponovo u glavnom gradu Srbije. Trijumf ih vodi na megan Panatinaikosu u četvrtfinalu i sigurno je da imaju svoje šanse u toj seriji. Što se Kolsona tiče on je za dva poena popravio svoj prosek iz prošle sezone. Sada je ubacivao preko 12 koševa po utakmici a imao je i 5,5 skokova po meču i u toj kategoriji je bio veliki adut trenera Odeda Kataša. Mada su i Makabi i Baskonija ekipe koje igraju na koš više, sada je ovo jedan meč koji za pobednika znači ulazak u plej-of. Odbrane će biti bolje, koliko je to moguće kada su ova dva tima u pitanju, a očekujemo da Kolson bude aktivan na skoku pod oba obruča. Granica je na 5,5 skokova a za (+) kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Tadas Sedekerskis (Baskonija) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.87 u MaxBet

Litvancu je ovo bila sezona pune afirmacije. U ekipi koja je pretežno napadački orjentisana uspeo je da se iskaže u oba pravca. Bio je odličan u odbrani ali i vrlo upotrebljiv u napadu, ne samo kada su poeni u pitanju nego i skokovi . Tako je u oonoj presudnoj pobedi nad Realom, uz 9 ubačenih poena, imao čak i 14 skokova, i odigrao jednu od glavnih rola u trijumfu koji je Baskijce odveo u doigravanje. Prossek u Evroligi mu je gotovo 9 koševa po meču i 6,8 uhvaćenih lopti. U odnosu na prethodnu sezonu to je za 3 poena više u proseku i za 2,5 skokova, pa je napredak očigledan. U prvom meču sezone protiv Makabija imao je dabl-dabl učinak, ali je njegov tim poražen u Beogradu. U revanšu je Baskonija slavila ali tada je Sedekerskis bio na listi povređenih igrača. Očekujemo njegovu dobru partiju u ovom važnom meču koji Baskoniju može da odvede u četvrtfinale. Ipak, ako izgube imaće još jednu šansu. Za Sedekerskisa verujemo da će prebaciti granicu od 7,5 poena a za (+) kvota je 1.87 u kladionici MaxBet.

Vil Klajburn (Anadolu Efes) – Poeni + (granica 14,5) @ 1.87 u MaxBet

Pivari su bili otpisani u jednom momentu i činilo se da će, kao i prethodne sezone, propustiti doigravanje. Ipak, uvođenje plej-auta dalo im je šansu da se na mala vrata probiju do četvrtfinala a da bi se to dogodilo, za početak, moraju da eliminišu Virtus a onda i poraženog iz duela Makabija i Baskonije, i to na strani. Korak po korak, Efes je u sjajnoj formi, trener trener Tomislav Mijatović je uradio odličan posao iako mu nije stavljena obaveza da Pivari moraju u doigravanje. Vezao je istanbulski tim pet pobeda u Evroligi i taj niz ih je uveo u plej-in. U poslednjem kolu im je trebala pobeda na Crvenom zvezdom i to su ostvarili na vrlo ubedljiv način. Prethodno su slavili i u ključnom meču protiv Fenera kao gosti. U sredini sezone, pored većine ostalih igrača, povredio se i Vil Klajburn, bilo je to na gostovanju Zvezdi i to se osetilo na rezultatima Pivara. Sada je Klajburn u top formi, najbolji je igrač tima i konstantno je dvocifren u poenima. Konačni prosek u sezoni Evrolige mu je 13 koševa po meču ali je mnogo veći ako se gledaju samo poslednjih desetak utakmica. Zato i verujemo da će protiv Virtusa, koji igra dobru odbranu, prebaciti granicu koja je u kladionici MaxBet na 14,5 poena. Kvota za (+) je 1.87.

Tornike Šengelija (Virtus) – Skokovi + (granica 4,5) @ 2.00 u MaxBet

Nit je Virtus ono što je bio u prvom delu sezone, niti je Šengelija u onoj formi koju je imao pre povrede. Na kraju su Bolonjezi jedva uhvatili plej-in, završili su na 10. mestu, mada su veći deo takmičenja bili na drugoj poziciji. sedam uzastopnih poraza na kraju sezone umalo da ih ostave bez doigravanja mada nam se čini da će i ovako brzo na odmor, koliko posle ovog meča u Istanbulu. Šta je tu je, tim Luke Bankija je doveden pred zid i sada nema nazad. Moraju da pokažu zube protiv dvostrukog šampiona Evrope i pokušaju da naprave veliko iznenađenje, mada je to samo pola posla do četvrtfinala i serije sa Realom. Gruzijac ubacivao 14,5 poena u Evroligi ove sezone, mnogo više u prvoj polovini, a što se skokova tiče tu je na 5 uhvaćenih lopi u proseku. Moraće da bude dugo na terenu u Istanbulu i da se bori sa centrima Efesa. Kvalitetniji je od njih a naš predlog su skokovi za koje verujemo da će biti barem na svom dosadašnjem proseku. Granica je na 4,5 skoka a za (+) kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 13.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.