Tip dana košarka: Makabi Tel Aviv – Baskonija: U Beogradu se i dalje igra Evroliga, iako su večiti rivali eliminisani!

Došli smo do same završnice elitnog košarkaškog takmičenja, a pred nama je meč u kom će Makabi na alternativnom domaćem terenu u okviru plej-ina Evrolige dočekati ekipu Baskonije. Igra se na jednu pobjedu i posle ovog meča neće imati popravnog. Utakmica je na programu od 19 časova.

Makabi: Jako turbulentna sezona!

Kažu da je Beograd i domaći teren najveća prednost Partizana i Crvene zvezde u Evroligi. Konstatacija koja je uglavnom tačna, veći dio pobjeda su vječiti rivali obezbijedili baš na domaćem terenu, doduše ove sezone to više važi za crno-bijele, međutim na iznenađenje mnogih, Beograd je ove sezone zapravo najviše pomogao Makabiju.
Vjerovali ili ne Makabi je u glavnom gradu Srbije ostvario bolji skor od Partizana i od Zvezde.
Izraelci su odigrali 16 mečeva u Pioniru. Od toga su upisali čak 12 pobjeda. Da stvar bude još upečatljivija, kako je vrijeme prolazilo, Makabi se sve više navikavao na Beograd pa je ligaški dio Evrolige okončao sa čak sedam uzastopnih pobjeda u beogradskom hramu košarke.
Jedini koji su dolazili do pobjeda u Beogradu protiv Makabija su Olimpijakos, Barselona, Real Madrid i Crvena zvezda.
Razlozi dolaska Makabija u Beograd su već odavno poznati. Ponos Izraela je samo jedan meč odigrao u Tel Avivu i to protiv Partizana u prvom kolu kada su slavili. Dan kasnije izbio je rat sa Hamasom, a Srbija je otvorila vrata Makabiju da sve svoje mečeve Evrolige igra u Pioniru. Situacija se dodatno pogoršala posle raketnog napada Irana, pa je bilo veliko pitanje da li će tim uopšte doputovati u glavni grad Srbije na meč plej-ina protiv Baskonije, u poslednji čas su dobili dozvolu da polete iz Tel Aviva.
Igrajući u Beogradu su obezbijedili plej-in koji igraju protiv Baskonije, samo što će sada igrati u Beogradskoj areni, umjesto u Pioniru.

Baskonija: Ivanović i družina na dobro poznatom mjestu!

Podarila nam je aktuelna sezona mnoge velike evroligaške priče. Majk Džejms postao je najbolji strelac u istroji Evrolige, Najdžel Hejs Dejvis dao je najviše poena na jednoj utakmici, ali je najveća senzacija sezone Markus Hauard. Stigao je Amerikanac u Vitoriju sa statusom igrača koji nije ostavio dublji trag u NBA ligi i prilična nepoznanica najvećem broju ljubitelja evropske košarke. Ne da je uspio da doprinese uspijesima Baskonije na evropskoj sceni, već je postao najbolji strelac Evrolige u ligaškom dijelu.
Ekipa Duška Ivanovića trijumfovala je na gostovanju u Bolonji protiv Virtusa 91:95 u poslednjem kolu Evrolige i tako završila na osmoj poziciji, a Hauard je i na trećoj uzastopnoj utakmici dao više od 30 poena. Pošto je spakovao 35 Realu, a zatim 36 Valensiji, bijes je iskalio i u Italiji, pošto je duel u Paladoci završio sa 34 poena. Na nivou cijele sezone davao 19 poena u prosijeku, što je 0,3 od drugog strelca Majka Džejmsa. Najveću pomoć imao je u liku Vanje Marinkovića. Srpski reprezentativac meč je završio sa 17 poena. Kodi Miler Mekintajer je poznat kao vrsni asistent, ali se sada pokazao i kao koristan košgeter, bugarski reprezentativac dao je 16 poena, dok je nezaobilazni Čima Moneke dodao 12.
Za vikend je tim iz Vitorije odigrao jedan nevjerovatan meč, Baskonija je gubila skoro svih 40 minuta, tačnije 39 minuta i 57 sekundi, a onda ponovo Markus Hauard… svemogući šuter koji trojkom donosi pobjedu četi Duška Ivanovića u okršaju protiv Breograna u ACB ligi – 76:74.
Ipak, da bi Baskonija uopšte došla u priliku da napravi veličanstven preokret morao je Vanja Marinković da zapsne. Srpski reprezentativac je postigao jedan od najvažnijih koševa na meču i to u ludom maniru… u padu.
To je bilo na 30 sekundi prije kraja kada je Baskonija smanjila na pola koša razlike. Zanimljivo da su to bili jedini poeni Vanje Marinkovića na ovom meču. Posle toga, na scenu stupa Markus Hauard.
Ponovo je Vanja Marinković bio uključen. On je odabran da izvede aut, pronašao je Hauarda i sve ostalo je bilo u njegovim rukama. Serija driblinga i koš za pobjedu.
Baskonija će u večeras gostovati u beogradskoj Areni protiv Makabiju u direktno okršaju za plasman u plej-in, a u slučaju poraza imaće popravnu šansu na svom terenu protiv pobjednika meča Anadolu Efes – Virtus Bolonja.

Naš prijedlog:

Makabi kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.60 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju iz Vitorije plaća se kvotom 2.65.

Oba tima tokom čitave sezone forsiraju ofanzivnu košarku na veliki broj poena, a mišljenja smo da ćemo večeras gledati upravo jedan takav meč. Prema tome predlažemo igru UP+ (granica 171.5) po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici. Takođe mislimo da domaći tim neće tako lako slaviti u ovom meču, gosti iz Španije znaju biti veoma nezgodno i prema tome predlažemo igru H2 (6.5) po kvoti 1.63. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa pobjedom gostujućeg tima po kvoti 2.65 takođe u MozzartBet kladionici.

Kada je riječ o poenima igrača, predlažemo igru poeni (+) za Markusa Hauvarda (Baskonija) i Vejda Boldvina (Makabi). Riječ je o sjajnim šuterima koji će sigurno imati loptu dosta vremena u svojim rukama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.