Tip dana košarka: Partizan – Igokea: Crno-beli kreću u odbranu trona!

Aktuelni šampion ABA lige – ekipa Partizana – će u okviru četvrtfinala ovog takmičenja dočekati ekipu Igokee. Ovom utakmicom izabranici Željka Obradovića kreću u misiju odbrane šampionskog trona, a prvu prepreku bi bez problema trebali preskočiti. Zanimljivo je da je ekipa iz Laktaša ove sezone savladala Partizan upravo u Areni. Meč je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Partizan: Maksimalan fokus od starta!

Pobjedom je Partizan spustio zavjesu na ovosezonsko izdanje u Evroligi. Sa gorkim ukusom u ustima, crno-bijeli su proslavili trijumf protiv Valensije u 34. kolu rezultatom 79:66. Očekivalo se da ovaj meč bude ključan za prolaz u narednu rundu takmičenja, da će sve na tribinama i na parketu prštati. Ipak, prethodni kiksevi su mnogo koštali klub iz Humske, pa se moglo samo konstatovati da je crno-bijeli tim časno završio takmičenje, borio se do samog kraja i barem malo obradovao navijače, koji su sve začinili bakljadom.
Došao je i kraj dugogodišnjeg niza Željka Obradovića u Evroligi. Naime, posle 10 godina, najtrofejniji trener Evrolige neće biti dio plej-ofa elitnog takmičenja. Poslednji put nije bio dio plej-ofa još u sezoni 2013/14 kada je preuzeo Fenerbahče.
Ono što je svakako za pohvalu je angažovanje na ovom meču. Znali su crno-bijeli da pobjeda ili poraz ništa suštinski ne mjenja, ali su odigrali maksimalno kao bilo koju drugu takmičarsku utakmicu. Žestoko od prve sekunde, zato su i nagrađeni aplauzima i skandiranjima.
Podsjetimo, Partizan ligaški dio ABA lige završio na drugom mjestu, pa će imati prednost domaćeg terena sve do finala. Termin drugog meča protiv Igokee je u 21. aprila u Laktašima, a ako dođe do odlučujućeg duela on će biti odigran 28. aprila u Beogradu. Crno-bijeli prvi meč protiv ovog rivala izgubili u ligaškom dijelu (89:91), a drugi put su slavili rezultatom 98:52.
Počela je već borba za ABA titulu, a Partizan u plej-of ulazi oslabljen. Naime, za početak četvrtfinalne serije protiv Igokee neće biti Pi Džej Doužera.
Amerikanac nije trenirao još od prošle nedelje i prije meča sa Valensijom u poslednjem kolu Evrolige koji je propustio, a koji su crno-bijeli riješili u svoju korist. Očigledno se situacija i pred ABA plej-of nije dovoljno popravila kada je u pitanju nekadašnji plejmejker Denver Nagetsa.
Prema nezvaničnim informacijama, povreda nije teže prirode, protiv Igokee neće igrati preventivno kako bi okončao terapije i bio spreman za ostatak plej-ofa.
To znači da će protiv kluba iz Laktaša u Beogradu povećanu minutažu ponovo imati Džejlin Smit koji u poslednje vrijeme ima znatno veću ulogu na parketu. Protiv Valensije je postigao 15 poena i bio jedan od najboljih na parketu.

Igokea: Makar približno ponoviti partiju od jesenas!

Obećavao je početak sezone, a sve što što se dešavalo po zavšetku nastupa u FIBA Ligi šampiona kompletno promjenilo je kompletan tok sezone za ekipu Vlade Jovanovića. Nikola Tanasković, Stefan Mudi, Zoran Nikolić, Haris Delalić i Nemanja Gordić napustili su Igokeu u prethodna tri mjeseca, a neadvno je sidro digao i “Poslednji Mohikanac” Edin Atić.
Bek Aleksandrovčana nije igrao još od utakmice s Partizanom početkom februara, bilo je jasno da će uskoro otići iz kluba, a to je sve zvanično i potvrđeno. Bivši košarkaš Mege i Budućnosti igraće do kraja sezone u španskoj drugoj ligi za San Pablo Burgos.
Tako su popularni “Igosi” regularni dio sezone završili na sedmom mjestu Jadranske lige sa skorom od 13 trijumfa i 13 poraza. Od toga čak 6 pobjeda je upisano u gostima, dok je preostalih 7 trijumfa upisano na domaćem parketu. Međutim u poslednje vrijeme je bilo jasno da se neće mnogo pitati o konačnom plasmanu na tabeli, a u jednom trenutku su imali mogućnosti da u ovaj dio sezone uđu sa pete pozicije. Međutim u poslednjih 5 kola su upisali 3 poraza i time sebe smjestili na poziciju broj 7.
U poslednjem kolu su poraženi na domaćem parketu od furiozne Mege sa ubjedljivih 78:92, a u tom meču je najefikasniji bio Filipović sa 18, dok je Dragan Milosavljević postigao 17 poena.
Njihov glavni cilj je osvajajnje šampionskog trona u Bosni i Hercegovini, a tamo su trenutno na prvoj poziciji u plejof sa skorom od 3 trijumfa i 0 poraza. Prije par dana su na domaćem parketu slavili protiv Slobode iz Tuzle sa 87:76, čime su još jednom potvrdili da su neprikosnoveni u svojoj državi, te da će i ove godine biti glavni favoriti za osvajanje.
Jesenas su slavili u Beogradu protiv Partizana, da bi potom u drugom dijelu sezone upisali veoma ubjedljiv poraz sa čak 46 poena razlike, pa je u glavama igrača Vlade Jovanovića sigurno i taj podatak.

Naš prijedlog:

Partizan kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.05 u MeridianBet kladionici. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 9.35.

Gostujući tim jednostavno nema šta da traži u Beogradu i posle svega navedenog gore, jasno je da Igokea nema nikakve veće ambicije u ABA ligi. Mišljenja smo da će Partizan ubjedljivo slaviti u ovom meču, pa vam predlažemo igru H1 (18.5) po kvoti 1.75 u MeridianBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će Partizan u prvom poluvremenu postići preko 46 poena, a kvota na igru “Ukupno poena prvo poluvrijeme tim 1 (granica 46.5)” iznosi 1.85. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru H1 (24.5) po kvoti 2.55 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.