DERBI DANA: Roma – Milan: Finalni obračun italijanskih velikana u “večnom” gradu!

U četvrtak su na programu revanš mečevi četvrtfinala Liga Evrope i Lige konferencija, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Roma i Milan.
Inače, prvi duel između dva italijanska predstavnika je završen pobedom Vučice od 1:0, a revanš u prestonici Italije je zakazan za 21h.

Roma: De Rosi je izvukao čitavu sezonu!

Roma je imala dosta problema na startu prvenstva, a cenu loših rezultata je platio Žoze Murinjo koji je smenjen, a na njegovo mesto je pomalo i neočekivano stigla legenda kluba, Danijele De Rosi, i kako sada stvari stoje to je bio pun pogodak.
Od tima koji se nalazio na sredini tabele, došli smo do toga da se Vučica bori za plasman u Ligu šampiona, pošto se u ovom trenutku Rimljani nalaze na petom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, a na sve to će ova ekipa na svom stadionu u sledećem kolu upravo ugostiti tim koji sa klupe predvodi Tijago Mota, za koga se u ovom trenutku otima čitava Evropa, a kako sada stvari stoje, on je najbliži da nasledi Masimilijana Alegrija na klupi Juventusa.
Inače, moramo napomenuti da Roma nažalost nije završila svoj meč prošlog kola, pošto se u finišu susreta u Udinama pri rezultatu 1:1 srušio Endika, koji je odmah prevezen u bolnicu, a kako sada stvari stoje deluje da se radi o srčanom udaru, i na veliku sreću je sve na kraju prošlo bez strašnijih posledica.
Pre toga je puleni Danijelea De Rosija odigrali sjajan meč protiv gradskog rivala Lacija i slavili sa 1:0, a junak je bio Mančini koji je postigao jedini pogodak na tom susretu.
Zaista, iako Roma ima četiri boda viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, ukoliko Vučica pobedi ovu ekipu za vikend, deluje da će se ona najviše pitati za to četvrto mesto i direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje što je davnašnji cilj.
Podsećamo vas da je Roma grupnu fazu završila na drugom mestu na tabeli, što je još jedna od stvari koja se posebno zamerala Murinju, pa je italijanski predstavnik morao da krene od šesnaestine finala.
Tamo su Rimljani odigrali dobar dvomeč protiv Fejnorda i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeli da eliminišu ovu ekipu, a u osmini finala je Vučica za protivnika dobila nimalo naivnu ekipu Brajtona.
Pitanje četvrtfinaliste je rešeno već u prvom meču između ova dva tima pošto je tim sa Olimpika na svom stadionu prvi duel dobio rezultatom 4:0, dok je u revanšu bilo 1:0 za Brajton, pa je tako italijanski predstavnik zakazao sebi dvomeč sa Milanom.
Pomalo neočekivano je Roma u prvom meču slavila na San Siru rezultatom 0:1, i sada puleni De Rosija drže apsolutno sve u svojim rukama po pitanju plasmana u polufinale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja i nema nikakve sumnje da će Olimpiko biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Milan: Mogu li Rosoneri da se revanširaju Romi?

Milan je prošle sezone stigao do svog primarnog cilja, a to je godinama unazad plasman u Ligu šampiona, međutim, nekadašnji šampion Evrope nije imao nimalo sreće pri žrebu za ovo takmičenje, pošto su Rosoneri dobili ubedljivo najjaču grupu u kojoj su pored njih tu još bili i PSŽ, Dortmund i Njukasl, a na kraju je italijanski predstavnik došao do trećeg mesta na tabeli i morao je da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Ako se vratimo još jednom na grupu, najbolji pokazatelj zašto je ona bila najteža je ta da su od četiri ekipe čak dve izborile plasman u polufinale, PSŽ i Dortmund, i upravo jedan od ova dva tima će doći i do finala, pošto će francuski i nemački predstavnik odmeriti snage u međusobnom okršaju.
Milan je sa druge strane u šesnaestini finala prvo bez većih problema eliminisao francuski Ren, uz sjajnu partiju na San Siru, da bi u osmini finala četa Stefana Piolija naletela na Slaviju iz Praga, koja je u dvomeču primila čak sedam pogodaka, pa su Rosoneri bez mnogo problema stigli do plasmana u četvrfinale.
Delovalo je da je Milan makar u prvom duelu protiv Rome na svom stadionu favorit, međutim, Vučica je slavila sa 0:1, pa je sigurno da nekadašnjem šampionu Evrope predstoji pakleno težak zadatak večeras.
Što se tiče Serije A, čini se da je nekadašnji šampion Evrope zacementirao drugo mesto na tabeli, a ono što je najvažnije je da ćemo Piolijeve pulene kako sada stvari stoje gotovo sigurno naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, što naravno i jeste bio primarni cilj.
U prošlom kolu su Rosoneri remizirali na gostovanju kod Sasuola kome su inače bodovi preko potrebni u borbi za opstanak, a taj duel u Ređo Emiliji nam je doneo čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.
Inače, pre toga je tim sa San Sira vezao nekoliko veoma važnih trijumfa, zbog čega ova ekipa trenutno i ima šest bodova viška u odnosu na trećeplasirani Juventus, i deluje zaista da se ta druga pozicija ne sme dovesti u pitanje, ali uz podatak da Milan već u narednom kolu Serije A očekuje duel protiv svog gradskog rivala Intera, koji bi pobedom na tom gradskom derbiju stigao i defeinitivno do Skudeta, i sigurno je da Piolijevi puleni neće to tek tako lako dopustiti, iako Inter igra gotovo savršeno u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Za kraj, Milan je poslednji poraz na strani doživeo još sredinom februara protiv Rena, u meču koji praktično nije ništa značio, pošto je u prvom duelu između ove dve ekipe Milan ostvario ubedljiv trijumf.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom preteškom duelu za prognoziranje, a između ostalog i prvi duel između ova dva ekipa je završen pomalo neočekivanom pobedom Rome. Ovog puta smatramo da nas očekuje izuzetno drugačiji duel i pored toga što je ulog ogroman savetujemo vam da se fokusirate na golove, i to na obe strane, pa toplo preporučujemo igru GG uz kvotu 1.72 u Meridianu.

Iz istog razloga vam savetujemo da okušate sreću i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Za kraj, nismo baš najsigurniji u konačan ishod duela, ali smo u velikoj meri ubeđeni u to da će gosti iz grada mode postići makar dva pogotka, pošto Rosoneri zaista nemaju šta da izgube na Olimpiku, pa vam hrabro preporučujemo da usmerite fokus na igru G2+ uz kvotu 2.33 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.