TIP DANA: Atalanta – Liverpul: Mogu li Redsi do čuda u Bergamu?

U četvrtak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, pošto nam ovaj dan donosi revanš susrete četvrtfinala Liga Evrope i Lige konferencija.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Atalante i Liverpula, uz konstataciju da je italijanski tim u prvom duelu na sred Enfilda slavio sa više nego ubedljivih 0:3, pa je pred engleskim predstavnikom praktično nemoguća misija.
Početak revanša u Bergamu je zakazan za 21h.

Atalanta: Polufinale Liga Evrope na vidiku!

Atalanta je prošle sezone igrala promenljivo, međutim, i to je bilo dovoljno za šesto mesto na tabeli i plasman u Ligu Evrope.
Kada samo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja moramo napomenuti da je ova ekipa bez većih problema stigla do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je italijanski predstavnik na kraju završio na prvom mestu u grupi, a sve to je popularnoj Boginji donelo direktan plasman u osminu finala.
Tamo se Atalanta susrela sa Sportingom, a veoma zanimljivo je da su ova dva tima bila i u grupi. U dvomeču su puleni Đanpjera Gasperinija potpuno zasluženo eliminisali ekipu koja ove sezone igra sjajno i na pragu je novog naslova prvaka Portugala.
Žreb je prema italijanskom predstavniku bio nemilosrdan, pošto je ova ekipa za protivnika u osmini finala dobila Liverpul koji naravno slovi za glavnog favorita za osvajanje Liga Evrope, ali je onda Atalanta odigrala jedan od svojih najboljih evropskih mečeva u poslednjih desetak godina.
Mimo svih očekivanja je tim iz Bergama slavio na gostovanju kod Liverpula, a taj duel na Enfildu je završen rezultatom 0:3, pa se italijanska ekipa nalazi na pragu plasmana u polufinale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče Serije A, kao i prošle sezone, popularna Boginja igra poprilično promenljivo, a u ovom trenutku se puleni Đanpjera Gasperinija nalaze na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Romu.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala Atalanta je ostvarila samo jedan trijumf, i to na gostovanju kod aktuelnog šampiona Napolija, kada je bilo 0:3, a pored toga je ova ekipa dva puta remizirala uz dva poraza.
U prošlom kolu je tim iz Bergama samo remizirao protiv Verone na domaćem terenu, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Atalanta odigrala petnaest mečeva na svom stadionu u Seriji A i ostvarila čak deset trijumfa, uz dva remija i tri poraza, a i u Ligi Evrope ovaj tim na četiri odigrana susreta ne zna za poraz, i videćemo da li će tako biti nakon ovog meča protiv glavnog favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Liverpul: Dva teška poraza u najgorem mogućem trenutku!

Nije se Liverpul proslavio prošle sezone, i na kraju su svi u klubu morali da se zadovolje sa Ligom Evope, što je svakako proglašeno velikim neuspehom.
Ipak, Jirgen Klop je pred početak sezone obećao navijačima da će dati sve od sebe da dođe do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, što znači da su Redsi na najozbiljniji mogući način shvatili ovo takmičenje.
Naravno, engleski predstavnik je grupu završio na prvom mestu na tabeli i obezbedio direktan plasman u osminu finala, a tamo je tim sa Enfilda odmerio snage protiv češke Sparte, koja je pre toga pomalo i neočekivano eliminisala Galatasaraj.
Liverpul je baš dominirao na oba meča, a na kraju su puleni Jirgena Klopa koji na kraju sezone napušta klupu Liverpula slavili ukupnim rezultatom 11:2, čime je engleska ekipa pokazala svima da je glavni favorit za naslov prvaka u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Međutim, usledio je duel protiv Atalante, koja je šokirala čitavu Evropu i na sred Enfilda slavila sa 0:3, pa fudbalerima Liverpula predstoji pakleno težak zadatak, mada treba podsetiti da je slavni engleski tim već znao da napravi neverovatne preokrete u evropskim takmičenjima. Setimo se samo onog dvomeča protiv Barselone, kada su Katalonci u prvom duelu pred svojim navijačima slavili sa 3:0, da bi nakon toga Liverpul pobedio na Enfildu sa 4:0 i stigao do finala Lige šampiona, a kasnije i trofeja u tom takmičenju.
Što se tiče Premijer lige, nažalost u prošlom kolu je Liverpul ostao bez prvog mesta na tabeli i to pošto je ova ekipa na svom stadionu mimo svih očekivanja poražena od Kristal Palasa, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Sada više ništa ne zavisi od tima sa Enfilda, koji se trenutno nalazi na deobi drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Arsenal, ali i uz dva boda manje od prvoplasiranog Mančester sitija, koji se pobedom na domaćem terenu protiv Lutona probio na prvo mesto.
Kada su u pitanju partije na strani, puleni Jirgena Klopa su u engleskom prvenstvu odigrali petnaest mečeva van svog terena i ostvarili osam trijumfa, čak pet remija, ali i dva poraza, dok je Liverpul u Ligi Evrope do sada doživeo dva poraza na strani, i to od Tuluza i Sen Žiloa, u grupnoj fazi.

Naš predlog

Ne sumnjamo da će Liverpul od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Boginje, međutim, poznato je da Atalanta igra dosta dobro na svom terenu, pa je najrealnije da se i ovog puta fokusiramo na golove, kojih će po našem mišljenju biti na obe strane i zato savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.46.

Kladionice veće šanse za trijumf daju gostima, što je donekle i logično, međutim, smatramo da tim iz Bergama neće doživeti poraz na svom stadionu, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X uz sjajnu kvotu 2.21 u Meridianu.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret između italijanskog i engleskog predstavnika donese makar dva pogotka u prvom delu igre pa predlažemo da odigrate igru I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.06 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.