MEČ DANA: Olimpik Marsej – Benfika: Može li pakao Velodroma da proguta Orlove?

Olimpik iz Marseja će na krcatom Velodromu ugostiti ekipu Benfike u okviru revanš meča četvrtfinala Lige Evrope. U prvom meču je tim iz Portugala slavio sa 2:1, pa su tako nade večerašnjeg domaćina itekako opravdane. Utakmica je na programu od 21 čas.

Marsej: Kući su opasna ekipa!

Baš iz razloga što Benfika nije iskoristila domaći teren u pravoj mjeri, iako jeste bila za nijansu bolji protivnik, još živi Olimpikova nada u prolaz dalje. Moraće da odigra mnogo bolje nego u prethodnom duelu, a nada tinja posle gola Pjera Emerika Obamejana nakon velike greške Antonija Silve. Momak koji je od ranije projektovan da bude Benfikina sledeća zlatna koka i donese možda čak devetocifreni profit napravio je nesvakidašnji propust kada mu je lopta ‘pobjegla’ što je brzonogi Gabonac iskoristio da zatrese mrežu.
Goriće Velodrom večeras, Marselj i te kako ima razloga da se bori, a Benfika mora da pokaže klasu. Olimpikova serija poraza se i dalje nastavlja. Mjesec crnih, ili u ovom slučaju, crvenih dana za nekadašnjeg šampiona Evrope nastavlja se porazom koji bi lako mogao da zaokruži sezonu koja je takođe bila više crna, nego bijela. Ali, plamen nade i dalje gori. Osjetilo se i u igri fudbalera Marselja da im ozbiljno nedostaje samopouzdanja, što se jasno vidjelo i u situaciji iz 16. minuta kada je Rafa Silva rutinski probio odbranu i zatim matirao Paua Lopeza.
Dok je Benfika izašla ofanzivno, Žan Luj Gase je na drugoj strani odlučio da igra sa petoricom pozadi i opet se ništa nije promjenilo jer je Olimpik ponovo izgledao loše u poslednjoj liniji. Naprijed je još i bilo nekih konkretnih dešavanja, ali sve dok Obamejan nije dobio poklon, nije izgledalo da može do gola niti boljeg rezultata. Zato na kraju minimalan poraz i ne izgleda toliko loše.
Gosti su za revanš, možda i za ostatak sezone, izvjesno izgubili Kventana Merlana. Desni bek Olimpika povrijedio se tik pre kraja poluvremena posle duela sa jednim igračem Benfike, posle čega je iznijet sa terena na nosilima.
Koliko je Olimpikova odbrana neorganizovana i šuplja vidjelo se i u kontri iz 52. minuta, kada je Benfika vrlo jednostavno izašla pred šesnaesterac, da bi Anhel Di Marija završio akciju lucidnom reakcijom.
Iako ošamućen posle dva primljena gola, Olimpik je uspio da povrati dah i nađe razlog da se bori u revanšu. Moglo je čak do kraja da bude i neriješeno, gosti su imali nekoliko dobrih situacija da možda potpuno poravnaju rezultat, ali su se igrači lisabonskog tima držali do kraja.

Benfika: Evropski trofej nakon 62 godine?

Pobjeda Sportinga u lisabonskom derbiju predstavljala je korak koji dijeluje kao krucijalan u šampionskoj trci, međutim odlazak gradskog rivala na plus sedam nije obeshrabrio Benfiku koja je za vikend trijumfom (3:0) protiv Moreirensea održala kakve-takve šanse u borbi za tron.
Iako će biti potrebno pravo čudo da Sporting ispusti prednost u preostalom dijelu šampionske trke, Benfika je u poslednjem kolu šampionata pokazala da će predstavljati prijetnju po gradskog rivala dokle god to matematički bude izvodljivo. Gorak ukus poraza na stadionu Žoze Alvalade ublažio je trijumf u Ligi Evrope protiv Olimpik Marselja, a da je udarac velikog rivala sada već daleka prošlost Orlovi su potvrdili ovim trijumfom.
Pobjedu protiv Moreirensea najavio je Orkun Kokču u 18. minutu. Turski fudbaler je poveo kontru u kojoj je posle duplog pasa sa Guvejom zatresao mrežu gostiju. Minimalnna prednost Benfike ostala je na snazi do sudijske nadoknade prvog poluvremena i kornera posle kojeg se u konfiuziji pred golom rivala najbolje snašao Tomas Arauho i odbijenu loptu pretočio u pogodak.
Dva gola prednosti predstavljala su zalihu dovoljnu da domaćin rasterećeno uđe u nastavak, kao i povod Rodžeru Šmitu da promješa karte. Upravo jedan od rezervista kojima je njemački strateg pružio šansu, Benhamin Rolhejser, je pogotkom stavio tačku na susret na Lužu.
Argentinski fudbaler je odlično umakao čuvarima što je primjetio Guveja i idealnom asistencijom obavio značajan dio posla. Dodavanje Portugalca Rolhejser je primirio grudima, a potom uputio neodbranjiv udarac za konačnih 3:0 i ovjeru pobjede kojom je Benfika uz utakmicu više prišlana četiri boda Sportingu.
Titula u Portugaliji je vjerovatno izgubljena, ali šanse da se Benfika okiti evropskim peharom posle 62 godine čekanja sve više rastu. Nije ekipa Rodžera Šmita oduševila igrom, ali je dobila prvu rundu protiv Olimpika iz Marselja posle trijumfa rezultatom 2:1. Benfika mora bolje, ako želi dalje. Pa, ko bude izdržao ludilo Velodroma.

Naš prijedlog:

Marsej kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.45 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.00.

Ni jedna ni druga ekipa pretjerano ne briljiraju u odbrani ove sezone, pa je za očekivati da i na ovom meču biti makar po jednu loptu u obje mreže, a kvota na igru GG iznosi 1.58 u MaxBet kladionici. Marsej je samo jednom poražen na svom stadionu ove sezone i mišljenja smo da će i večeras ostati neporaženi, pa vam predlažemo igru 1X&2-6 po kvoti 1.85. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom “PROLAZ tim 1” koja se plaća kvotom 3.05 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.