Najava i analiza: Bundesliga, 30. kolo: Šampionska trka je završena, ali borba za opstanak odavno nije bila uzbudljivija!

Ovog vikenda je pred nama 30. po redu kolo popularne Bundeslige. U prethodnom kolu smo dobili novog šampiona, a to je Bajer Leverkuzen, koji je tako osvojio svoju prvu istorijsku titulu. Prekinuta je decenijska vladavina Bajerna koji nema sigurnu ni drugu poziciju na tabeli, pa bi zaista bilo čudno na kraju sezone Bavarce vidjeti na poziciji broj 3. Trećeplasirani Štutgart ima isti broj bodova, pa će sigurno biti silno motivisan da pretekne Bajern na tabeli. Lajpcig i Borusija nastavljaju svoju borbu za poziciju broj 4, ali kako stvari stoje i pozicija broj 5 će naredne sezone garantovati direktan plasman u Ligu šampiona. U borbi za opstanak odavno nije bilo uzbudljivije, a čak 6 ekipa će se do kraja boriti za ostanak u eliti. Meč između Ajntrahta i Augzburga je posebno analiziran u našoj rubrici “Tiket dana”, pa ga iz tog razloga nema u nedeljnoj analizi ovog kola. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Hajdenhajm – Lajpcig – GG3+ @ 1.75 u MozzartBet

Sjajni Hajdenhajm ćemo i naredne sezone gledati u Bundesligi i nadamo se ne samo sledeće, nego i mnogo narednih. U svojoj debitantskoj sezoni su odigrali zaista mnogo sjajnih mečeva, a to ih je lansiralo na trenutnu 10. poziciju na tabeli sa ukupno 34 osvojena boda. Igraju veoma ofanzivan fudbal, pogotovo na svom stadionu. U poslednja 4 meča ne znaju za poraz, u tom periodu su upisali 3 remija i 1 trijumf. Lajpcig je sa druge strane na poziciji broj 4 sa 56 osvojenih bodova i čini se da smo nekako svi više očekivali od ekipe koja je na samom početku sezone porpedovala Bajern sa 3:0 u finalu Super kupa. Izvjesno je da će i naredne sezone igrati Ligu šampiona, a forma u poslednje vrijeme itekako obećava pred sam završetak sezone. Na poslednjih 5 mečeva su upisali 4 trijumfa i 1 remi, sa 14 postignutih golova u tom periodu. Mišljenja smo da će ovo biti jedna veoma zanimljiva utakmica, pa vam predalažemo igru GG3+ po kvoti 1.75 u MozzartBet kladionici.

Hofenhajm – Menhengladbah – GG3+ @ 1.60 u MeridianBet

Ušao je Hofenhajm u ovu sezonu sa ciljem plasmana u Evropu, ali čini se da će to biti veoma teško izvodljivo ove sezone, makar po do sada prikazanom. Trenutno se nalaze na 9. mjestu na tabeli sa 36 osvojenih bodova, a forma u poslednjih mjesec dana je blago rečeno katastrofalna. U poslednjih 5 mečeva imaju čak 4 poraza i samo jedan trijumf, a u poslednjem kolu su ubjedljivo poraženi od Majnca sa 4:1. Gladbah je sa druge strane u još goroj poziciji pošto sa 31. osvojenim bodom zauzima tek 11. mjesto na tabeli, te su njihove ambicije za ovu sezonu okončane. Moglo bi se reći da još uvijek nisu sigurni u borbi za opstanak, pošto je opasna zona na samo 5 bodova ispod njih. Oba tima su na poslednjih 5 mečeva svaki put primala makar po jedan gol, pa vam prema tome predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.60 u MeridianBet kladionici.

Keln – Darmštadt – 1 @ 1.52 u MaxBet

Popularni “Jarčevi” su u veoma nezavidnoj situaciji pred sam kraj sezone, pošto se trenutno nalaze na pretposlednjem 17. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda. Imaju najslabiji napad u ligi sa samo 23 postignuta gola, ali na poslednjih 5 mečeva su postigli čak 7 od ukupna 23 gola. Osjetno su podigli formu i zaigrali bolje, a u ovom meču jednostavno moraju napasti sva 3 boda ukoliko žele da se domognu pozicije koja im garantuje opstanak ili barem baraž. Darmštadt je već prežaljen i trenutno se nalazi na poslednjem mjestu na tabeli sa svega 14 osvojenih bodova i samo 2 ostvarena trijumfa ove sezone. Imaju ubjedljivo najgoru odbranu u ligi sa 72 primljena gola, a na poslednjih 5 mečeva su primili čak 14 golova i osvojili samo jedan bod. Keln je ovde apsolutni favorit, te vam shodno tome predlažemo čistog keca po kvoti 1.52 u MaxBet kladionici.

Volfsburg – Bohum – 1X&0-3 @ 1.62 u SuperBet

Volfsburg ove sezone ne liči na sebe i neće biti nikakvo iznenađenje ako ih budemo gledali u baražu za opstanak u eliti. Trenutno se nalaze na 14. mjestu sa 28 osvojenih bodova, svega 2 boda više od Majnca koji se nalazi u opasnoj “baraž zoni”. Nalaze se u veoma lošoj formi, sa čak 4 poraza na poslednjih 5 mečeva, od kojih je zadnji bio protiv Lajpciga sa 3:0. Njihov naredni protivnik Bohum je sa samo bodom manje na poziciji broj 15, pa će ovaj meč sigurno biti začinjen sa dosta borbe. Bohum je poslednja 3 meča upisao 2 remija i 1 poraz i to sve protiv timova iz donjeg dijela tabele. I jedan i drugi tim su ove sezone znali odigrati efikasne mečeve, ali mišljenja smo da će važnost ovog meča donijeti nešto mirniju utakmicu sa manjim brojem golova. Naš prijedlog je igra 1X&0-3 po kvoti 1.62 u SuperBet kladionici.

Union Berlin – Bajern – 2 @ 1.65 u PrimoBet

Uspio je Union da uplovi u “mirne vode” ali ne i da u potpunosti obezbijedi opstanak u elitnom rangu. Sa 29 osvojenih bodova nalaze se na 13. mjestu na tabeli, sa svega 3 boda više od opasne zone i moraće osvojiti još po neki bod do kraja. U nizu su od 2 uzastopna poraza, a u goste im ovog vikenda dolazi Bajern koji je ove sedmice ovjerio plasman u polufinale Lige šampiona. Izgubili su izabranici Tomaša Tuhela titulu nakon 10 godina ali je sigurno da će učiniti sve da zadrže makar 2. mjesto na tabeli, pošto bi treća pozicija bila svojevrsno poniženje za njih. Bajern je istina imao iscrpljujuću utakmicu protiv Arsenala ali vjerujemo da posjeduju kvalitet da u ovom meču lagano osvoje nova 3 boda. Tim iz Berlina igra veoma slabo u napadu, pa sa 25 postignutih golova imaju drugi najgori napad u ligi, dok Bavarci imaju najbolji napad u ligi sa 82 postignuta gola. Naš prijedlog za ovaj meč je dvojka po kvoti 1.65 u PrimoBet kladionici.

Verder – Štutgart – 3-6 @ 1.65 u MaxBet

Kao i većina timova iz donjeg dijela tabele, tako ni Verder za sada nije ostvario opstanak u eliti. Sa 31. osvojenim bodom nalaze se na 12. mjestu na tabeli, pa nešto mirnije mogu ući u samu završnicu. Međutim njihova forma nimalo ne obećava, na poslednjih 5 mečeva imaju osvojen samo 1 bod, uz čak 4 poraza. Štutgart sa druge strane dijeluje nezaustavljivo i čini se da će njihova istorijska sezone biti krunisana plasmanom u Ligu šampiona, a zašto i ne vicešampionskim odličijem? Štutgart kao i Bajern ima 63 osvojena boda i sigurno je da će željeti preteći Bavarce u ovoj maloj trci za prestiž. Igraju veoma efikasno tokom čitave sezone, pa je za očekivati da i na ovom meču protiv jedne od lošijih odbrana odrade ono što najbolje znaju – postizanje golova. Naš prijedlog za ovaj meč je igra 3-6 a ona se plaća kvotom 1.65 u MaxBet kladionici.

Dortmund – Leverkuzen – GG3+ @ 1.65 u MozzartBet

Prosto nevjerovatno zvuči da je Borusija bila potpuno nekonkurentna u sezoni u kojoj su se nakon mnogo godina plasirali polufinale u Lige šampiona!? Klub iz Dortmunda je slavio u svojoj tvrđavi sa 4:2 protiv Atletiko Madrida i tako obradovao svoje navijače posle mnogo mnogo vremena. U borbi za finale će morati eliminisati ekipu PSŽ-a, što se i ne čini tako nemogućim. U Bundesligi su trenutno na tek 5. mjestu na tabeli sa 56 osvojenih bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Lajpcig. Igraju sjajno u poslednje vrijeme i za očekivati je da u ovom meču odigraju maksimalno. Leverkuzen je u prethodnom kolu krunisan za novog šampiona Njemačke i sada će moći utakmice da odigraju sa manje strijepnje, međutim sigurno će željeti da ostanu neporaženi do samog kraja prvenstva. U četvrtak su imali težak meč protiv Vest Hema u okviru četvrtfinala Lige Evrope, ali sigurno su sačuvali energiju i za ovaj veoma težak meč u najavi. Obje ekipe su napadački orijentisane, pa vam predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici.

Frajburg – Majnc – 1X&2-5 @ 2.10 u MeridianBet

Igranje Evrope je ove sezone dosta uticalo na trenutni plasman Frajburga, koji i nije toliko loš. Nalaze se na 8. mjestu na tabeli sa 39 osvojenih bodova, koliko ima i sedmoplasirani Augzburg, pa nas ne bi iznenadilo ukoliko i naredne sezone budu igrali u Evropi. U poslednje vrijeme igraju dosta bolje van svog stadiona, što potvrđuju 3 vezana trijumfa u gostima i 2 vezana poraza na njihovom stadionu. Majnc na ovom teško gostovanje dolazi nakon serije sjajnih rezultata u kojoj su na poslednja 4 meča osvojili čak 13 od mogućih 15 bodova. U poslednjem kolu su ubjedljivo slavili protiv Hofenhajma sa 4:1, dok su prethodno četiri gola postigli i protiv Darmštadta (4:0). Ovde treba očekivati jedan uzbudljiv meč u kom su golovi vrlo realna mogućnosti, a naš prijedlog za ovaj meč je igra 1X&2-5 po kvoti 2.10 u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.