Najava i analiza: La Liga, 32. kolo: Može li Barsa da uhvati poslednji voz za titulu na El Klasiku?

Predstojeće kolo španskog prvenstva je bez ikakve sumnje u znaku El Klasika, pošto će snage u prestonici Španije odmeriti Real Madrid i Barselona. Ukoliko Real pobedi, praktično je sve jasno oko budućeg prvaka Španije, dok bi Barselona eventualnim trijumfom prišla najljućem rivalu na pet bodova zaostatka, a ako uzmemo u obzir da Madriđani nakon El Klasika gostuju kod Sosijedada, vrlo lako bi potpuno neočekivano mogli da imamo neizvesnu završnicu španskog fudbalskog šampionata.
Od ostalih duela izdvajamo susret između Valensije i Betisa, kao i Alavesa i Atletiko Madrida, koji je nažalost eliminisan iz daljeg toka Lige šampiona od Borusije iz Dortmunda.
Biće zanimljivo i na poslednjem meču ovog kola pošto će u Andaluziji Sevilja ugostiti Majorku, dok nas dosta uzbuđenja sasvim sigurno očekuje i u predgrađu Madrida gde će Hetafe ugostiti Sosijedad.

Atletik Bilbao – Granada – 1-1 @ 1.75 u Superbet

Premijerni duel ovog kola se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao pokušati da ostane u igri za Ligu šampiona, i to protiv Granade koja je praktično novi drugoligaš.
Trenutno se Bilbao nalazi na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, a u prošlom kolu je ponos Baskije samo samo remizirao na svom stadionu protiv Viljareala, kada je bilo 1:1.
Granada je odlučila da do kraja igra pošteno, pa je tako ova ekipa koja će naredne sezone igrati u Segundi u prošlom kolu slavila na svom stadionu protiv Alavesa, a taj duel je završen pobedom domaće ekipe od 2:0. Međutim, trenutno Andalužani imaju čak devet bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, pa je i više nego jasno šta sledi.
Veliki favorit ja domaćin, pa toplo preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 uz sjajnu kvotu 1.75 u Superbetu.

Selta – Las Palmas – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Drugu godinu zaredom Selta ima dosta problema da sačuva prvoligaški status, a trenutno se tim iz Viga nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na osamanestoplasirani Kadiz.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu španskog fudbala ova ekipa je ostvarila dva veoma važna trijumfa, jedan remi, ali i i dva poraza, od kojih se poslednji u nizu desio u prošlom kolu kada je ova ekipa poražena na gostovanju kod Betisa, rezultatom 2:1.
Las Palmas je osvetleo obraz u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih, pošto se opstanak nije nijednom doveo u pitanje, mada mora se priznati da tim sa Kanarskih ostrva igra dosta loše u poslednje vreme, pa je tako ova ekipa na četiri poslednja meča doživela isto toliko poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila na svom stadionu od Sevilje, rezultatom 0:2.
Domaćinu su bodovi i te kako potrebni i to je glavni razlog zbog kojeg vam savetujemo da ovde odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 1.80 u Mozzartu.

Rajo Valjekano – Osasuna – 3+ @ 2.55 u Meridianbet

Rajo Valjekano je u jednom trenutku bio u dosta teškoj situaciji, ali je ova ekipa u poslednja tri kola odigrala isto toliko dobrih mečeva i trenutno se tim iz Valjehasa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Rajo Valjekano remizirao na svom stadionu protiv Hetafea, u duelu koji je završen bez pobednika, iako je domaća ekipa bila bliža osvajanju tri boda.
Osasuna je trenutno stacionirana na jedanaestom mestu na tabeli, a tim iz Pamplone čitavim tokom šampionata igra veoma promenljivo. U prošlom kolu je Osasuna poražena na svom stadionu od Valensije sa 0:1, uz konstataciju da domaći tim u finišu susreta nije iskoristio jedanaesterac.
Težak meč za prognoziranje sasvim sigurno, ali nije isključeno da nam ovaj duel u Valjehasu donese dosta pogodaka, pa savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Valensija – Betis – GG @ 2.00 u Maxbet

Jedan od najinteresantnijih susreta ovog kola se igra na Mestalji gde će snage odmeriti ekipe Valensije i Betisa.
Vrlo lako na kraju sezone neće biti mesta za oba tima u evropskim takmičenjima, pošto se trenutno Valensija nalazi na sedmoj poziciji, dok su Zeleni na osmom mestu, i imaju samo dva boda manjka u odnosu na nekadašnjeg šampiona Španije.
U prošlom kolu je Valensija ostvarila trijumf na teškom gostovanju kod Osasune, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Sa druge strane, Betis je nakon jedne katastrofalne serije rezultata konačno ostvario trijumf u prošlom kolu i to na svom terenu protiv Selte iz Viga, a taj meč na Benito Viljamarinu je završen rezultatom 2:1.
Kako su i jednima i drugima potrebni bodovi na ovom duelu, predlažemo vam da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Đirona – Kadiz – 1 @ 1.42 u Primobet

Naravno, nije bilo realno da Đirona čitavim tokom šampionata igra na onakvom nivou iz prvog dela sezone, kada su se Katalonci mimo svih očekivanja nalazili na prvom mestu na tabeli.
Ipak, kako sada stvari stoje, ovu simpatičnu ekipu ćemo gotovo sigurno naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što je bez ikakve sumnje ogroman uspeh. Trenutno se Đirona nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na petoplasirani Atletik Bilbao. U prošlom kolu su izabranici trenera Mičua poraženi na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel na Vanda Metropolitanu je završen rezultatom 3:1, uz konstataciju da su gosti prvi došli do prednosti.
Kadizu su bodovi na ovom duelu preko potrebni, međutim, poznato je kako Đirona igra na svom terenu pa trenutno osamnaestoplasiranu ekipu na tabeli očekuje izuzetno težak posao. Inače, u prošlom kolu je Kadiz poražen od Barselone sa 0:1, što je dodatno zakomplikovalo posao oko opstanka u eliti.
Bez mnogo razmišljanja vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.42 u Primobetu.

Hetafe – Sosijedad – 2+ @ 1.54 u Meridianbet

Dosta dobra sezona za Hetafe, a nekako nam je najbolji parametar za to i to što ekipa iz predgrađa Madrida niti jednog trenutka nije strahovala za opstanak u društvu najboljih.
Trenutno je Hetafe na sredini tabele, bolje rečeno na desetoj poziciji, a da je ova ekipa bila malo bolja na strani, sada bi se govorilo i o borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Inače, u prošlom kolu je tim iz predgrađa Madrida remizirao na gostovanju kod Rajo Valjekana kada nije bilo pogodaka.
Sosijedad je sa druge strane vezao četiri meča bez trijumfa, ali je nažalost u prošlom kolu ova ekipa samo remizirala na svom stadionu protiv već prežaljene Almerije kada je bilo 2:2, pa se trenutno tim iz Baskije nalazi na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Valensiju koja ozbiljno preti u poslednje vreme.
Deluje da ćemo u predgrađu prestonice videti makar dva pogotka, za šta je Meridianbet pripremio sasvim pristojnu kvotu 1.54.

Almerija – Viljareal – 2 @ 2.15 u Mozzartbet

Almerija je odigrala jednu izuzetno lošu sezonu i na kraju je ovaj tim potpuno zasluženo ispao u Segundu, iako to još uvek nije definitivno, ali će uskoro i biti, možda već i posle ovog kola.
U prošlom kolu je “fenjeraš” potpuno neočekivano uspeo da odoli na gostovanju kod favorizovanog Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da su gosti do izjednačenja stigli u poslednjim trenucima susreta.
Viljareal je odigrao jednu sezonu ispod očekivanja, pošto se popularna “žuta podmornica” nalazi trenutno na devetom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje tim sa Keramike posle dosta vremena nećemo gledati u evropskim takmičenjima, što naravno i jeste bio primarni cilj. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Bilbaa kada je bilo 1:1, a deluje zaista da je ovaj tim veliki favorit u gostima kod Almerije, pa savetujemo da ovde probate sa 2 uz kvotu 2.15 u Mozzartu.

Alaves – Atletiko Madrid – GG @ 2.00 u Maxbet

Alaves je igrao sjajno u prvom delu šampionata, međutim tim iz Baskije ni nalik tome ne igra u drugom delu prvenstva. Na poslednjih pet mečeva je nekadašnji finalista Liga Evrope ostvario samo jedan trijumf, uz čak četiri poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila na gostovanju kod već prežaljene Granade, a taj duel je završen pobedom domaćeg tima od 2:0.
Atletiko Madrid u ne baš lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje, pošto su popularne Jorgandžije eliminisane iz daljeg toka Lige šampiona od Dortmunda, nakon što je nemački predstavnik u revanšu slavio rezultatom 4:2. Nismo navikli da ekipa koju predvodi Čolo Simeone u nokaut fazi evropskih takmičenja prima čak četiri pogotka na jednom meču, ali je na fudbalerima Atletika da se što pre oporave od tog bolnog poraza na Signal Iduna Parku i nastave borbu za četvrtu poziciju.
Madriđani su favorit na ovom duelu, ali očekuje se i otpor domaćina, pa je možda najbolje da odigrate igru GG uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Real Madrid – Barselona – 1 @ 1.88 u Primobet

Derbi kola, ali i derbi čitavog šampionata se igra na Santjago Bernabeu gde će Real Madrid dočekati Barselonu u novom El Klasiku.
Madriđani su sredinom nedelje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeli da eliminišu Mančester siti iz daljeg toka Lige šampiona, i sigurno je da zbog toga izabranici Karla Ančelotija u veoma lepom raspoloženju dočekuju Barselonu. Trenutno kraljevski klub ima čak osam bodova viška u odnosu na najljućeg rivala, pa bi eventualnim trijumf na ovom El Klasiku fudbaleri Real Madrida praktično stavili jednu ruku na šampionski pehar.
Barselona je nažalost eliminisana iz Lige šampiona od PSŽ-a, pa Ćavijevi puleni u nedelju igraju za spas sezone, pošto bi eventualnim trijumfom ovaj tim stigao na pet bodova manjka u odnosu na Real, pa ako na sve to dodamo da Madriđani posle El Klasika gostuju kod Sosijedada, mogli bi pomalo i neočekivano da imamo neizvesnu borbu za naslov prvaka Španije. U prošlom kolu je inače ova ekipa uspela nekako da slavi na gostovanju kod Kadiza, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Kako sada stvari stoje, i ako se podvuče crta, utisak je da je kraljevski klub na svom stadionu favorit protiv Katalonaca, pa hrabro preporučujemo da se fokusirate na jedinicu uz kvotu 1.88 u Primobetu.

Sevilja – Majorka – 3+ @ 2.65 u Meridianbet

Poslednji duel 32. kola španske La Lige se igra u Andaluziji gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Majorku. Naravno, nema nikakve sumnje da smo od Sevilje očekivali dosta više ove sezone, a kako je šampionat počeo, deluje da navijači još uvek aktuelnog osvajača Liga Evrope mogu da budu čak i zadovoljni što je njihova omiljena ekipa opstala u društvu najboljih.
U prošlom kolu je Sevilja odigrala jedan dosta dobar meč na nimalo lakom gostovanju kod Las Palmasa, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Majorka je trenutno stacionirana na petnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je finalista Kupa Kralja poražen na svom stadionu od Real Madrida, kada je bilo 0:1, što je bio dvanaesti poraz u sezoni.
Mečevi ovog tima nam u poslednje vreme donese baš malo golova, ali kako očekujemo silovite napade domaćina od prvog minuta, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje nešto drugačiiji susret pa savetujemo igru 3+ uz fantastičnu kvotu 2.65 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.