Najava i analiza: Serija A, 33. kolo: “Derbi dela Madonina” i obračun u Rimu za Ligu šampiona!

Od petka su na programu mečevi 33. kola italijanske Serije A. Derbi kola se bez ikakve sumnje igra u Milanu gde će snage odmeriti istoimena ekipa i Inter, i ukoliko Neroazuri dođu do trijumfa i zvanično će postati novi šampioni Italije, mada se to svakako ne dovodi u pitanje, pošto četa Simonea Inzagija ima ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svog gradskog rivala.
Pored toga izdvajamo i meč između Rome i Bolonje, a vrlo lako se može dogoditi da i jedne i druge naredne sezone gledamo u Ligi šampiona, pošto je u četvrtak uveče postalo i zvanično da će Italija naredne sezone imati čak pet predstavnika u elitnom takmičenju.
Od ostalih susreta izdvajamo premijerni duel između Đenove i Lacija, dok će Juve imati težak posao na vrućem gostovanju na Sardiniji kod Kaljarija. Aktuelni šampion Napoli gostuje kod Empolija, dok će Atalanta gostovati kod nimalo naivne Monce, gde će tim iz Bergama pokušati da ostane u igri za plasman u Ligu šampiona.

Đenova – Lacio – X2 @ 1.42 u Primobet

Premijerni duel ovog kola se igra na Marasiju gde će fudbaleri Đenove ugostiti Lacio. Sigurno je da svi moraju da budu prezadovoljni sa partijama Grifona u ovogodišnjem izdanju Serije A, a trenutno se ova ekipa nalazi na sjajnom dvanaestom mestu na tabeli.
Svakako, najvažnije je da ćemo pulene Alberta Đilardina i naredne sezone gledati u društvu najboljih, a u prošlom kolu su Đenovljani remizirali na gostovanju kod favorizovane Fiorentine, kada je bilo 1:1.
Što se tiče Lacija, evidentno je da Rimljani pružaju dosta bolje partije od kako je na klupu ovog tima seo Igor Tudor, a trenutno se Lacijali nalaze na sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i osmoplasirani Napoli, i deluje da će ova dva tima do kraja voditi veliku borbu za plasman u evropska takmičenja. U prošlom kolu su Tudorovi puleni bez većih problema savladali Salernitanu sa 4:1, a deluje da tim iz prestonice neće izgubiti ni na ovom duelu pa vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.42 u Primobetu.

Kaljari – Juventus – 3+ @ 2.08 u Meridianbet

Kaljari je trenutno stacioniran na četrnaestom mestu na tabeli i ono što je najvažnije je da tim sa Sardinije u završnoj fazi šampionata igra na veoma visokom nivou.
To se verovatno i najbolje videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa uspela da odoli na gostovanju kod Intera, pošto je taj duel završen bez pobednika, rezultatom 2:2. Kako sada stvari stoje deluje da ćemo tim sa Sardinije i naredne sezone gledati u Seriji A, međutim, popularni Sardi imaju dobrano težak raspored do kraja šampionata, pa je sve moguće.
Juve je u prošlom kolu u velikom derbiju Torina remizirao protiv istoimene ekipe a taj duel je završen bez pogodaka, posle čega se Stara dama nalazi na trećem mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju.
Utisak je da Bjankoneri imaju veće šanse za pobedu na ovom duelu, ali je ipak realnije da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 2.08 u Meridianu.

Empoli – Napoli – GG @ 1.78 u Maxbet

Subota nam donosi nekoliko izuzetno interesantnih mečeva iz italijanskog šampionata, a prvi se igra u Toskani gde će Empoli na svom stadionu ugostiti aktuelnog šampiona – ekipu Napolija.
Plavci se trenutno nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju donosi opstanak u eliti, a trenutno tim iz Toskane ima samo bod viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli. Na poslednjih pet mečeva ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf uz čak četiri poraza, a u prošlom kolu je Empoli poražen na gostovanju kod Lećea, kada je bilo 1:0.
Napoli igra promenljivo čitavim tokom šampionata i trenutno se ovaj tim nalazi na deobi sedmog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Lacio i neće biti iznenađenje ukoliko aktuelni šampion Italije ne izbori plasman u Evropu naredne sezone. U prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala na svom stadionu protiv Frosinonea, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Deluje da nas i u Toskani očekuju golovi na obe strane, pa vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom GG uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Verona – Udineze – 1 @ 2.70 u Mozzartbet

Verona u poslednje vreme igra dosta dobro na strani, uz jako loše partije na domaćem terenu, a u prošlom kolu je tim iz grada ljubavi ponovo odigrao jedan odličan meč na gostovanju i to kod favorizovane Atalante, a taj duel je završen rezultatom 2:2, nakon čega se Darko Lazović i drugari nalaze na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije timove.
Pre toga je ovaj tim izgubio na svom stadionu od Đenove sa 1:2, a zanimljivo je da je Verona poslednji trijumf na svom stadionu ostvarila još početkom marta na svom stadionu protiv Sasuola, koji je direktni rival u borbi za opstanak.
Udineze nije završio meč prošlog kola protiv Rome (1:1), koji je prekinut nakon što se Endika srušio na terenu, i veliko je pitanje kada će ovaj duel biti nastavljen, a trenutno se popularne Zebre nalaze na petnaestom mestu na tabeli i grčevito se bore za opstanak.
Vreme je za jednu dobru partiju Verone na svom stadionu pa hrabro savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.70 u Mozzartu.

Sasuolo – Leće – 1 @ 2.35 u Superbet

Odavno Sasuolo nije imao ovoliko problema oko opstanka u društvu najboljih, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da tim iz Ređo Emilije naredne sezone gledamo u Seriji B.
Naime, trenutno su Neroverdi stacionirani na pretposlednjem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni, a u prošlom kolu su Berardi i drugari odigrali jedan dobar meč na svom stadionu na kom je ova ekipa remizirala protiv Milana kada je bilo 3:3.
Sa druge strane, Leće je u prošlom kolu došao do zlata vredna tri boda na svom stadionu protiv Empolija, koji bi ovoj ekipi kako sada stvari stoje mogli da donesu opstanak u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, pošto tim sa juga Italije ima četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Ipak, za domaćina iz Ređo Emilije je ovaj susret biti ili ne biti, pa je jasno da Sasuolo od prvog minuta mora da krene ofanzivno ka golu gostiju, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Superbet plaća sa sjajnom kvotom 2.35.

Torino – Frosinone – 3+ @ 1.92 u Meridianbet

Torino je po starom običaju stacioniran na sredini tabele, a i dalje ova ekipa ima šanse da dođe do plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije, pošto trenutno popularni Bikovi imaju samo četiri boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Lacio, međutim, neće sve do kraja zavisiti samo od izabranika Ivana Jurića. U prošlom kolu je Torino na svom terenu remizirao protiv gradskog rivala Juventusa, a taj duel je završen bez pogodaka, i bio je to bez ikakve sumnje jedan od najslabijih duela u dosadašnjem toku šampionata.
U goste im stiže Frosinone kome preti selidba u niži rang, pošto se trenutno tim iz prestonice nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na timove koji su stacionirani u bezbednoj zoni.
Ruku na srce u prošlom kolu je ova ekipa odigrala dosta dobar meč na gostovanju kod Napolija koji je završen rezultato 2:2, što je bio treći vezani remi za ovu ekipu.
Miriše da će i ovde biti dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da usmerite fokus na igru 3+ uz kvotu 1.92 u Meridianu.

Salernitana – Fiorentina – GG @ 1.80 u Maxbet

Salernitana je tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao, i sada više nema nikakve dileme da ćemo ovu simpatičnu ekipu naredne sezone gledati u Seriji B. Naime, Očoa i drugari su trenutno na poslednjem mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na Empoli, koji je prva ekipa koja je stacionirana u bezbednoj zoni. U prošlom kolu je tim iz Salerna doživeo težak poraz na gostovanju kod Lacija, a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Fiorentina u veoma lepom raspoloženju dolazi na ovaj duel, pošto se tim iz Firence drugi put zaredom plasirao u polufinale Lige konferencija, a sve to nakon trijumfa nad Plzenom, nakon produžetaka.
Nažalost u Seriji A je ovaj tim trenutno na desetom mestu na tabeli i neizvesno je da li ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u nekom od evropskih takmičenja.
Salernitana će sasvim sigurno skupo prodati kožu na ovom duelu, i deluje da je najrealnije da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.80 u Maxbetu.

Monca – Atalanta – 2 @ 1.90 u Mozzartbet

Još jedan veoma zanimljiv duel u okviru ovog kola se igra u Monci gde će istoimena ekipa ugostiti Atalantu. Ono što je najvažnije kada je Monca u pitanju je da ćemo ovu ekipu i naredne sezone sasvim sigurno gledati u Seriji A, a trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na desetoplasiranu Fiorentinu.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na veoma teškom gostovanju kod Bolonje, a taj meč je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Atalanta u sjajnom raspoloženju dočekuje ovaj duel, pošto je tim iz Bergama u četvrtak obezbedio plasman u polufinale Liga Evrope, a sve to je Italiji donelo da i petoplasirani tim naredne sezone igra u Ligi šampiona. U prošlom kolu Serije A je tim iz Bergama prokockao dva gola prednosti na svom stadionu protiv Verone, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Monca može da odigra rasterećeno do kraja sezone, a gostima su svakako potrebniji bodovi pa hrabro savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.90 u Mozzartu.

Roma – Bolonja – 1 @ 2.35 u Superbet

Ovo kolo nam donosi i duel između četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe na tabeli, pošto će Roma ugostiti Bolonju, i do nedavno je ovaj meč bio od ogromne važnosti i za jedne i za druge, pošto se radilo o direktnim rivalima za Ligu šampiona, međutim, od četvrtka uveče je i definitivno da će Italija naredne sezone imati čak pet predstavnika u Ligi šampiona, pa se vrlo lako može desiti da u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju naredne sezone gledamo oba tima.
Roma igra sjajno u poslednje vreme, a najbolji pokazatelj za to je i eliminacija Milana iz četvrtfinala Liga Evrope, pošto je revanš susret sinoć završen rezultatom 2:1.
Sa druge strane, Bolonja je najprijatnije iznenađenje šampionata a najzaslužniji čovek za to je bez ikakve sumnje Tijago Mota, koji bi po svemu sudeći naredne sezone mogao da preuzme Juventus. Ruku na srce, u prošlom kolu je Bolonja samo remizirala na svom stadionu protiv Monce kada nije bilo pogodaka.
I jedni i drugi igraju sjajno u poslednje vreme, ali prednost ipak dajemo Rimljanima koji su u ozbiljnom naletu od kako je na klupu ovog tima seo Danijele De Rosi pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.35 u Superbetu.

Milan – Inter – 3+ @ 1.74 u Meridianbet

Poslednji meč je ujedno i prava poslastica, pošto će snage odmeriti gradski rivali Milan i Inter. Računica je jasna, ukoliko Neroazuri pobede na ovom duelu i zvanično će doći do naslova prvaka Italije, mada i ukoliko Milan pobedi, samo je pitanje trenutka kada će četa Simonea Inzagija doći do Skuedeta, pošto ova ekipa ima ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svog gradskog rivala.
Milan je u prošlom kolu remizirao na gostovanju kod Sasuola kome su bodovi bili preko potrebni, a taj duel je završen rezultatom 3:3. Nažalost, u međuvremenu su Rosoneri eliminisani iz daljeg toga Liga Evrope i to od Rome, koja je i u revanšu slavila, i to rezultatom 2:1.
Inter je sa druge strane mimo svih očekivanja remizirao na svom stadionu protiv Kaljarija kada je bilo 2:2, ali sigurno je da to nije previše zasmetalo navijačima Neroazura koji generalno mogu da budu prezadovoljni sa načinom na koji njihova omiljena ekipa igra ove sezone.
U poslednje vreme nam “Derbi dela Madonina” donosi veliki broj pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 1.74 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.