Tiket dana (petak, 19.04.2024)

Tiket dana

Pred nama je još jedan vikend i ostalo je malo vremena do kraja fudbalskih sezona u većini zemalja. Manje od dva meseca je do početka EURA i tada će klupskog fudbala biti u tragovima. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja predloga.

Nica – Lorijan – 1 @ 1.58 u Primobet

Tim sa Azurne obale je imao fantastičnu sezonu sve do početka februara. Od tada kao da su neki drugi fudbaleri obukli dres Nice i na 9 prvenstvenih utakmica pobedili su u samo jednoj. Istina taj trijumf je stigao na gostovanju kod Lansa, aktuelnog vicešampiona, ali šta to vredi kada su gubili od Nanta, Monpeljea, Tuluza i Liona. Trenutno su na 5. mestu, ta pozicija donosi igranje u Ligi Evrope ali mogu pokušati da stignu i do četvrtog mesta i tako igraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sve to pod uslovom da počnu da pružaju makar približno dobre partije kao u drugoj polovini 2023. godine. U Nicu dolazi Lorijan, ekipa koja je tek na 16. mestu, onom koje donosi igranje u baražu za opstanak. Imaju isti broj bodova kao Mec koji je ispod njih ali Lorijan ima i meč manje odigran. U prethodna četiri kola Lorijan je uzeo samo jedan bod, ali se mora reći da su imali i težak raspored. Nema sumnja da je Nica kvalitetnija ali biće teško doći do pobede. Ipak, ona je imperativ, a za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.58.

Ajntraht – Augzburg – GG3+ @ 1.95 u Primobet

U Frankfurtu se bije direktna bitka za izlazak u Evropu. Ajntraht je trenutno na 6. poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu konferencija, ali mu je prvi pratilac Augzburg koji ima samo tri boda manje. Tu razliku bi ekipa iz Bavarske mogla da neutrališe u direktnom duelu na Komercbank areni i tako učini uslugu i Frajburgu koji ima isti broj bodova kao i Augzburg. U prošlom kolu Augzburg pobedio Union Berlin na svom terenu dok je Ajntraht poražen u Štutgartu. Gledajući sve ukupno u boljoj formi su gosti koji imaju samo jedan poraz u poslednjih sedam mečeva, za razliku od Orlova koji su bez pobede već četiri kola. U prvom delu sezone Augzburg je na svom terenu pobedio Ajntraht sa 2:1 a neki sličan rezultat očekujemo i sada, pri tom mislimo na golove kojih bi trebalo da bude na obe strane. Za GG3+ kvota je 1.95 u kladionici Primobet.

Šturm – Rapid – 1 @ 2.01 u Primobet

Ekipa iz Graca se posle prethodnog kola domogla prve pozicije. Doduše imaju isti broj bodova kao i Salcburg ali je i psihološki pritisak, koji je sada na strani Bikova, važan momenat. Izgubio je Salcburg u Lincu što je Šturm iskoristio i pobedom u Hartbergu preuzeo lidersku poziciju. Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još šest kola, ali Šturmu predstoji i gostovanje u Salcburgu. Upravo su Bikove pobedili u polufinalu Kupa Austrije i izborili se za veliko finale u kome će 1. maja igrati protiv Rapida. Baš ekipa iz Beča dolazi sada u Grac. Za Rapid je najbitnije da osvoji kup, to bi ih automatski uvelo u Ligu Evrope, za koju se u Bundelsigi bore sa LASK-om. Tim iz Linca ima dva boda više, s obzirom da Rapid nije uspeo u prošlom kolu da pobedi Austriju iz Klagenfurta na svom terenu. U dva međusobna meča u toku regularnog dela prvenstva Rapid i Šturm su igrali nerešeno i oba puta je rezultat bio 1:1. Sada remi ne bi bio po volji ni jednima ni drugima, a mi očekujemo pobedu Šturma kome se sigurno sviđa na vrhu tabele. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Roda – De Grafšap – 1 @ 1.92 u Primobet

Samo četiri kola ostala su do kraja prvenstva u hlandskoj Erstediviziji a za direktan plasman u elitu bori se četiri tima. Najveće šanse i dalje su na strani Viljema koji je lider sa 73 boda, Roda je na 70 a Groningen na 67. Tu je i Dordreht sa 63 ali smatramo da ovaj tim nema ambiciju da se nađe u društvu PSV-a, Fejnorda, Ajaksa i ostalih, bar ne još uvek. Roda je u seriji od pet pobeda i deset utakmica bez poraza. Do kraja sezone igraju sa Jong Ajaksom, Kamburom i, u poslednjem kolu, gostuju u Groningenu. Sva je prilika da će taj meč odlučiti o drugom putniku u elitu, ako Viljem nešto ne upropasti u poslednje četiri utakmice. U Kerkrade dolazi tim De Grafšapa, ekipa koja je na 6. mestu i koja će sigurno igrati u plej-ofu. Na njima je da tempiraju formu za doigravanje i da pokušaju da budu treći tim koji će se iz druge preseliti u prvu ligu. De Grafšap ima tri poraza i dve pobede u poslednjih pet kola, a na strani su slavili samo jednom u poslednjih pet mečeva. Roda ima veći motiv i verujemo da će nastaviti s pobedama. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.92.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Primobet iznosi 11.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.