DERBI DANA: Crvena zvezda – Partizan: Kraj svih nadanja crno-belih ili nova doza adrenalina?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, gde će Crvena zvezda ugostiti Partizan u novom večitom derbiju.
Biće ovo ujedno i duel koji će najverovatnije odlučiti naslov prvaka Srbije, pošto crveno-beli trenutno imaju sedam bodova prednosti u odnosu na svog najljućeg rivala.
Početak ovog duela je zakazan za 18 časova.

Crvena zvezda: Pobeda donosi titulu šampiona Srbije!

Deluje da čitava zvedaška javnost odavno nije imala veća očekivanja od početka prošle sezone, a po prvi put je najtrofejniji srpski klub obezbedio direktan plasman u Ligu šampiona.
Za novog trenera je imenovan Barak Bahar, međutim, iz ove perspektive deluje da to nije bio najbolji potez, pošto se izraelski stručnjak nije proslavio na klupi crveno-belih.
Pre svega, primarni cilj je bio plasman na treće mesto u grupi Lige šampiona, kako bi srpski predstavnik obezbedio nastavak takmičenja u Ligi Evrope, međutim to se nije desilo, pošto je Zvezda na kraju završila na poslednjem mestu u grupi, iza Mančester sitija, Lajpciga i Jang Bojsa i to sa samo jednim osvojenim bodom do kog je ovaj tim stigao nakon remija na domaćem terenu protiv Jang Bojsa kada je bilo 2:2.
Barak Bahar je uspeo da izgubi ključni meč u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i to na gostovanju u Bernu, kada je Jang Bojs slavio sa 2:0, uz konstataciju da je Zvezda propustila pregršt veoma dobrih prilika za postizanje pogotka.
Na sve to najtrofejniji srpski klub nije briljirao ni u domaćem šampionatu, a nakon poraza u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata od Partizana, izraelski stručnjak je dobio otkaz, a njega je na klupi nasledio Vladan Milojević, koji je pre nekoliko godina sa dosta uspeha sedeo na klupi crveno-belih.
Pedantni stručnjak je za veoma kratko vreme uspeo da stabilizuje igru aktuelnog šampiona Srbije, i od tima koji je na kraju jesenjeg dela prvenstva završio na drugom mestu na tabeli, došli smo u situaciju da Zvezda pred početak plej-ofa ima čak sedam bodova viška u odnosu na crno-bele, pa je sedmi uzastopni naslov prvaka veoma blizu.
Od kako je Vladan Milojević ponovo seo na Zvezdinu klupu, tim iz Beograda je ostvario sve trijumfe osim remija u večitom derbiju protiv Partizana kada je bilo 2:2, međutim, mora se priznati da je i tada aktuelni šampion Srbije dobrano naigrao svog najljućeg rivala, i pravo je čudo kako tim sa Marakane nije ostvario trijumf. U prošlom kolu je lider na tabeli srpskog šampionata slavio na svom stadionu protiv Železničara iz Pančeva, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Inače, moramo napomenuti podatak da je Crvena zvezda poslednji pogodak u prvenstvu primila pre 580 minuta, a upravo ta čvrstina u odbrani je i nedostajala u periodu kada je na klupi ovog tima sedeo Barak Bahar.
Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je lider na tabeli odigrao petnaest mečeva na svom stadionu i ostvario trinaest trijumfa i dva remija, a pored Partizana, i TSC je uspeo da odoli Zvezdi jesenas, u meču koji je završen rezultatom 1:1.

Partizan: Mogu li crno-beli i treći put zaredom da odole Zvezdi?

Ova sezona je za Partizan počela jako loše, makar u evropskim takmičenjima, gde je ova ekipa doživela tešku eliminaciju od danskog Nordsjelanda, koji je praktično sav posao obavio već u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto je danski predstavnik demolirao crno-bele na svom stadionu sa 5:0. Pre toga su puleni Igora Duljaja nekako uspeli da eliminišu Sabah, i pored toga što je predstavnik Azerbejdžana u prvom duelu na svom stadionu slavio sa 2:0.
Bilo kako bilo, nakon eliminacije iz kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje je klub iz Humske ostao i bez značajnog finansijskog priliva, međutim, pomalo i neočekivano su Duljajevi puleni igrali veoma dobro u prvom delu šampionata.
Bilo je naravno i nekoliko loših mečeva crno-belih, poput onog poraza na domaćem terenu od ekipe TSC-a, kada je tim iz Bačke Topole slavio sa 0:4, međutim, na kraju je Partizan na zimsku pauzu otišao sa bodom prednosti u odnosu na svog najljućeg rivala, a šlag na tortu je bila pobeda u večitom derbiju, kada je tim iz Humske slavio sa 2:1.
Usledila je zimska pauza, a u Partizan je stiglo nekoliko veoma zanimljivih pojačanja u borbi za naslov prvaka Srbije, međutim, ne smemo zaboraviti ni da su klub napustili Kristijan Belić koji je prešao u AZ Alkmar, ali i Mihajlo Ilić koji je potpisao za Bolonju, koju ćemo kako sada stvari stoje naredne sezone gledati u Ligi šampiona.
Delovalo je da su crno-beli veoma blizu naslova prvaka Srbije i to kada je ova ekipa uspela da remizira na gostovanju kod Crvene zvezde, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2, i pored toga što je domaćin imao nekoliko neverovatnih prilika za postizanje pogotka.
Nažalost, od tog remija na gostovanju kod Zvezde, Partizan se raspao pa je tako odmah nakon toga ovaj tim na svom stadionu mimo svih očekivanja poražen od Napretka iz Kruševca sa 0:1, a usledio je i remi u gostima kod Mladosti iz Lučana kada je bilo 1:1, i već u tom trenutku su puleni Vladana Milojevića stekli pristojnu prednost u odnosu na svoj najljućeg rivala.
Usledila su tri uzastopna trijumfa, ali je u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva Partizan poražen na gostovanju kod Čukaričkog, u jednom fantastičnom meču na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju je tim sa Banovog Brda do trijumfa stigao u dubokoj sudijskoj nadoknadi, pa crno-beli pred novi večiti derbi imaju čak sedam bodova manjka u odnosu na Zvezdu, i ukoliko tim iz Humske ne pobedi na derbiju, biće to definitivni oproštaj od borbe za šampionsku titulu.
Za kraj, podsećamo vas da je Partizan poslednji put u prvenstvenim mečevima trijumfovao na stadionu “Rajko Mitić” još 2017. godine, kada je bilo 1:3, a upravo te godine je ovaj tim stigao do za sada svoje poslednje titule.

Naš predlog

Nakon dva vezana meča u kojima Partizan nije izgubio od Zvezde, kada se sve sabere i oduzme, deluje da je zaista došlo vreme za jedan trijumf crveno-belih koji igraju na veoma visokom nivou u poslednje vreme, i koji su ruku na srce bili dosta bolji rival i na poslednjem večitom derbiju, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.52.

Navikli smo da nema previše pogodaka u međusobnim susretima između Crvene zvezde i Partizana, međutim, ove sezone to nije slučaj, a deluje da nas i ovog puta na najvećem srpskom stadionu očekuje prava goleada, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, mišljenja smo da je lider na tabeli veliki favorit na ovom duelu, a pored jedinice, mišljenja smo da će crveno-beli postići i makar dva gola na ovom večitom derbiju, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 1.47 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.