TIP DANA: Mančester siti – Čelsi: Sitiju ostalo da nastavi vladavinu na Ostrvu!

U subotu nas širom Evrope očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovog puta smo za vas analizirali polufinalni duel FA Kupa u kom će snage na Vembliju odmeriti Mančester siti i Čelsi.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 15 minuta
.

Mančester siti: Bolna eliminacija iz Lige šampiona!

Siti godinama unazad dominira engleskim fudbalom, a iako nije tako izgledalo, sva je prilika da će to biti slučaj i ove sezone.
Dosta dugo su Građani gledali u leđa ove sezone Liverpulu i Arsenalu, međutim, četa Pepa Gvardiole je dočekala i kikseve svojih najbližih rivala, i to u prošlom kolu, pa se trenutno aktuelni šampion Evrope nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na ove dve pomenute ekipe, uz konstataciju da tim sa Etihada drži apsolutno sve u svojim rukama i ako se nešto neplanirano ne dogodi, sva je prilika da će Siti doći do novog naslova prvaka Engleske.
U prošlom kolu su Građani ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Lutona, kada je bilo 5:1, dok je Liverpul poražen na svom stadionu od Kristal Palasa, kao i Arsenal od Aston Vile.
Pored Premijer lige, puleni Pepa Gvardiole su u trci i za trofej u FA Kupu, gde će ova ekipa večeras odmeriti snage protiv Čelsija, a zanimljivo je da i pored sjajnih partija i ove sezone, Haland i drugari u dosadašnjem toku sezone još uvek nisu uspeli da dobiju Plavce, za koje se baš i ne može reći da briljiraju u dosadašnjem toku prvenstva.
U četvrtfinalu je aktuelni šampion Engleske bio bolji od Njukasla, a taj duel meč na Etihadu je završen pobedom domaće ekipe od 2:0.
Ipak, verovatno i primarni cilj je i ove sezone bio trofej u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju ali od toga nažalost neće biti ništa.
Naime, sredinom nedelje je engleski predstavnik eliminisan u četvrtfinalu od Real Madrida i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je regularni tok susreta završen rezultatom 1:1. Sigurno je da to svima u klubu palo dosta teško, a posebno se to odnosi na Pepa Gvardiolu koji je burno reagovao i na konferencije za medije nakon tog susreta.
Međutim, ukoliko Građani dođu do naslova prvaka Engleske, ali i do trofeja u FA Kupu, što su naravno i dva najvažnija fudbalska takmičenja u ovoj zemlji, sezona će biti sve, samo ne neuspešna.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, pod velikim znakom pitanja su Haland i De Brujne, i ukoliko ova dva sjajna fudbalera ne budu spremni za polufinalni meč u FA Kupu, biće to sasvim sigurno ogroman hendikep za Pepa Gvardiolu.

Čelsi: Plavci igraju dosta dobro u poslednje vreme!

Nakon prošle sezone koja je bila blago rečeno košmarna, svi smo u novom izdanju najkvalitetnije lige na svetu očekivali dosta više od Čelsija, čak se od čelnika ovog kluba pre početka šampionata pominjala i borba za naslov prvaka Engleske.
Da to neće biti slučaj bilo je jasno već posle prvih nekoliko kola, pošto su Plavci katastrofalno startovali, a kako sada stvari stoje, biće veliki uspeh ukoliko ova ekipa obezbedi plasman u neko od evropskih takmičenja, što prošle sezone tim sa Stamford Bridža nije uspeo.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Engleske, ali i Evrope, nalazi na devetom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Njukasl, a moramo napomenuti i to da izabranici Maurisija Poketina imaju i meč manjka u odnosu na popularne Svrake, što znači da bi se Čelsi eventualnim trijumfom na tom zaostalom susretu izjednačio na tabeli sa šestoplasiranim timom na tabeli, a ta pozicija donosi plasman u Ligu konferencija naredne sezone.
U poslednje vreme Poketinovi puleni igraju dosta bolje nego što je to bio slučaj većim delom šampionata, a to se vro verovatno i najbolje videlo u prošlom kolu Premijer lige kada su Plavci na svom stadionu demolirali ekipu Evertona, a taj duel na Stamford Bridžu je završen rezultatom 6:0.
Čak četiri pogotka na tom susretu delo su Kola Palmera, koji je bez ikakve sumnje ubedljivo najbolji fudbaler Čelsija u dosadašnjem toku šampionata, a moramo napomenuti i da je Palmer trenutno najbolji strelac Premijer lige.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Plavci su ostvarili tri trijumfa i dva remija, a pre te pobede u prošlom kolu kada popularnim Karamelama, Čelsi je samo remizirao na gostovanju kod Šefilda kada je bilo 2:2, uz konstataciju da je Šefild ubedljivo najslabiji tim u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, o čemu verovatno i najbolje svedoči trenutno poslednje mesto na tabeli.
Velike ambicije Poketinovi puleni imaju u FA Kupu, što je možda i lakši put do plasmana u evropsko takmičenje, mada, na tom putu će tim sa Stamford Bridža morati da eliminiše Mančester siti. Ruku na srce, da su fudbaleri Čelsija mogli da biraju momenat kada će odmeriti snage protiv aktuelnog šampiona Evrope, sigurno da bi to bio ovaj, nakon bolnog ispadanja iz Lige šampiona.
Podsećanja radi, Plavci su na putu do polufinala FA Kupa eliminisali Lester i to u jednom fantastičnom meču na kom smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 4:2.

Naš predlog

Do sada su ove dve ekipe odigrale dva meča ove sezone, i zanimljivo je da je oba puta Čelsi uspeo da odoli Građanima. Kako je ovo lepa prilika da tim sa Stamford Bridža dođe do plasmana u veliko finale, a samim tim i ostane u igri za plasmanom u evropska takmičenja, što donosi pobednik FA Kupa, mišljenja smo da će Čelsi uspeti da odolo aktuelnog šampionu Engleske i ovog puta i hrabro vam preporučujemo da se fokusirate na duplu šansu X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.29.

Pamtimo prvi ovosezonski duel na Stamford Bridžu koji nam je doneo čak osam pogodaka, a deluje da nas i ovog puta očekuje prava goleada, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ uz kvotu 2.38 u Meridianu.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj susret na Vembliju je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa vam predlažemo da fokus usmerite na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.