Najava i analiza: Premijer liga, 34. kolo: Siti preskače prvenstvene obaveze zbog FA kupa, Arsenal i Liverpul vade fleke

premijer liga

Pred nama je nekompletno 34. kolo engleske Premijer lige. Neće se igrati tri utakmice u kojima su akteri trebalo da budu Mančester Siti, Čelsi i Mančester Junajted. Ova trojka, uz ekipu Koventrija, čini polufinale FA kupa koje je na programu ovog vikenda. Posle šokantnih poraza u prošlom kolu, pa zatim i ispadanja iz Evrope, Liverpul i Arsenal pokušaće da se vrate na pobednički kolosek i ostanu u trci za titulu, za koju se više ne pitanju oni nego Siti. Čekaju nas i važni mečevi u borbi za opstanak u kojima će igrati Luton. Barnli, Everton i Notingem Forest. Predložene kvote važile su u vreme pisanja analize.

Luton – Brentford – GG3+ @ 1.78 u MaxBet

Luton nikako da napusti zonu ispadanja ali i dalje ima šansu da i naredne sezone igra u Premijer ligi pre svega zbog odluke Saveza da kazni oduzimanjem bodova Notingemu i Evertonu. Od Šumara su na samo bod manje a od Karamela na dva. Jedna od presudnih utakmica je i ova sa Brentfordom koji takođe još uvek nije potpuno siguran. Pčelice imaju 32 boda, 7 više od Lutona, što bi trebalo da bude dovoljno za miran finiš, pogotovo ako ostanu neporaženi na Kenivort Roudu u subotu popodne. Pobeda nad Šefild Junajtedom je znatno uticala na to da Brentford relaksiranije čeka ovo gostovanje. Luton mora da pobedi, u prošlom kolu su bili bez šansi na Etihadu ali su zato pre toga uspeli da preokrenu protiv Bornmuta i dođu do pobede posle niza od 10 utakmica bez pobede u prvenstvu. Igraće se otvoreno, na pobedu, i golovi su zagarantovani. Za GG3+ kvota je 1.78 u kladionici MaxBet.

Šefild Junajted – Barnli – GG3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Da se radi o nekoj drugoj ligi a ne o engleskoj Premijer ligi, bili bismo sigurni da Barnli pobeđuje u ovom meču. Šefild Junajted je poslednji, ostao je bez šansi za spas, dok se Klaretsi, koji su mesto ispred njih, još uvek nadaju čudu i pozitivnom epilogu po njih. Sa 20 osvojenih bodova Barnli je na 6 manje od Notingema koji je iznad crte i matematički su oni u igri, ali u preostalim mečevima moraju da osvoje baš dosta bodova. Za Oštrice spasa nema mada su oni samo 4 boda iza Barnlija i uz meč manje. Ukoliko bi dobili zaostalu utakmicu, i sada Klaretse, barem ne bi bili poslednji pre sam finiš, a i to je dovoljan motiv za ovaj ponosni tim. Da tako razmišljaju u ovom jorkširskom timu pokazuju i rezultati. Oni su u poslednjih 5 kola izgubili dva puta, od Liverpula i Brentforda, dok su tri puta igrali nerešeno. Bilo je to protiv Bornmuta na strani i Čelsija i Fulama na svom terenu. Barnli je takođe popravio učinak, imaju samo jedan poraz u poslednjih 6 utamica ali i samo jednu pobedu. U prvom delu sezone Barnli je na Turf Muru slavio sa 5:0 i Oštrice žele osvetu. Igrajte na golove, biće ih na obe strane. Za GG3+ kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Vulverhempton – Arsenal – 2,2+ @ 1.59 u Meridianbet

Sve se nekako srušila kao kula od karata u samo sedam dana. Arsenal je prvo poražen pred svojim navijačima od Aston Vile i predao lidersku palicu Sitiju, da bi onda u revanšu četvrtfinala Lige šampiona poražen minimalnim rezultatom na minhenskoj Alijanc areni i završio i sa Evropom za ovu sezonu. Sada imaju niz od tri utakmice bez pobede, računajući i one dve u Ligi šampiona, pa u Vulverhempton dolaze sa imperativom osvajanja bodova. S jedne strane je dobro za Artetin tim što Vukovi nemaju obavezu da pobede, a s druge im ne ide na ruku rasterećenost rivala koji bi mogao da im napakosti. Nije Vulverhempton u nekoj posebno dobroj formi, na poslednja četiri meča imaju po dva remija i dva poraza, ali su daleko od opasne zone i nemaju nikakvih briga oko opstanka. Tobdžije su dobile prethodnih pet mečeva protiv Vukova i verujemo da će i šesti, bez obzira što nisu u najboljem momentumu. Verujemo da će Arsenal, pored pobede, bar dva puta pogoditi mrežu domaćina na Molinjuu. Za 2,2+ kvota je 1.59 u kladionici Meridianbet.

Everton – Notingem Forest – x @ 3.56 u Primobet

Na Gudisonu se igra presudane meč za oba tima, kada je opstanak u pitanju. I jedni i drugi su bili ”žrtve” engleskog fudbalskog Saveza koji im je oduzimao bodove zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Da se to nije dogodilo sada ni Karamele ni Šumari ne bi imali ovoliko problema i verovatno bi spokojno čekali kraj prvenstva. Za pobednika ovog meča je takav scenario i dlaje mogu, dok će poraženi, ili obe ekipe ako bude nerešeno, strahovati do samog kraja. Everton doživeo blamažu na Stamford Bridžu u ponedeljak. Primili su pola tuceta golova a Palmer je sam postigao četiri. Taj poraz došao je nakon dve utakmice u kojima su uzeli 4 boda i mnoge je iznenadio. Forest nije uspeo da pobedi na svom Siti Graundu protiv Vulverhemtonu iako su taj meč označili kao jedan od onih koji se moraju dobiti. Ništa nema sigurno u Premijer ligi i Forest će bodove morati da nadoknadi na nekom drugom mestu, možda već sada na Gudisonu. Samo jedan bod je ekipa Nuna Espirita Santa ispred Lutona i lako bi moglo da se dogodi da skliznu u zonu ispadanja ako izgube. To isto važi i za Everton, s tim da oni imaju bod više od svog sadašnjeg rivala. Ovde nam sve nekako liči na remi, pa predlažemo nerešen rezultat sa kvotom 3.56 u kladionici Primobet.

Aston Vila – Bornmut – 1 @ 1.90 u SuperBet

Za Aston Vilu je prethodna sedmica bila jedna od najuspešnijih u ovom veku. Pobedili su Arsenal na Emirejtsu u Premijer ligi a onda uspeli da sačuvaju živu glavu, uz dosta sreće, u Francuskoj i posle penala eliminišu Lil. Plasman u polufinale Lige konferencija je lep uspeh, pogotovo zbog činejnice da su ostali jedni engleski predstavnik u Evropi, ali je to ujedno i loša vest pošto Premijer liga neće imati pet nego samo četiri kluba u Ligi šampiona naredne jeseni. Slede im odlične bitke da ostanu četvrti, trenutno imaju tri boda više ali i utakmicu više od Totenhema, a posle Bornmuta čekaju ih još dueli sa Čelsijem, Brajtonom, Liverpulom i Palasom, što nikako nije lak raspored. Bornmut, s drge strane, ima pravo da bude opušten. Trešnjice su svoj cilj ispunile, ostaće u ligi, a samo je pitanje na kojoj će poziciji okončati šampionat. Trenutno su 13. ali imaju samo dva boda manje od Brajtona koji je deseti. U dva poslednja kola nisu pobedili ali su igrali sasvim solidno, pogotovo protiv Mančester Junajteda prošle sedmice. Bilo kako bilo, motiv je na strani tima iz Birmingema i očekujemo jedinicu na ovom meču. Za pobedu Aston Vile dobija se koeficijent 1.90 u kladionici SuperBet.

Kristal Palas – Vest Hem – 0-2 @ 2.15 u MaxBet

Čekićari nisu uspeli da nadoknade dva gola prednosti Leverkuzena u revanšu četvrtfinala Lige Evrope. Završili su sa evropskom odisejom koja je mogla da im donese čak i plasman u Ligu pšampiona, da su kojim slučajem osvojili Ligu Evrope. Sada su daleko od novog plasmana u evropske kupove i jedino neka serija pobeda na kraju sezone mogla bi da im pomogne. Veliko je pitanje koliko u timu Dejvida Mojesa trenutno i ima samopouzdanja da se ostvari takav rezultat, pogotovo nakon prošlonedeljnog poraza od Fulama na svom stadionu. Sada im sledi još jedan londonski mini-derbi, idu na gostovanje na Selhurst park kod ekipe Kristal Palasa. Orlovi u meč ulaze sa mnogo optimizma posle neočekivane pobede na Enfildu. Bila je to mala senzacija a Liverpul je verovatno ostao bez ključnih bodova u borbi za titulu. Palas je tom pobedom rešio svoje brige oko opstanka, sada su na 14. mestu sa 8 bodova više od prvog tima ispod crte. Ne očekujemo goleadu na ovom meču, naš predlog je 0-2 gola sa kvotom 2.15 u kladionici MaxBet.

Fulam – Liverpul – 2 @ 1.58 u Mozzartbet

Teški dani za navijače Liverpula u prvoj polovini aprila. Prvo remi sa Junajtedom zbog koga su izgubili prvo mesto na tabeli, pa ubedljiv poraz od Atalante na Enfildu u prvoj utakmici Lige Evrope i onda šokantan poraz, opet na Enfildu, od Kristal Palasa zbog koga sada zaostaju dva boda za Sitijem. U četvrtak su pobedili u Bergamu ali je to bila ”pirova” pobeda jer je dalje otišao italijanski tim. Od najavljivana četiri trofeja Liverpul će, najverovatnije, ostati na jednom, i to onom najnebitnijem. Osvojili su Liga kup, ispali iz FA kupa i Lige Evrope a u prvenstvu više ništa ne zavisi samo od njih. Naravno da Jirgen Klop želi da se oprosti od Enfilda titulom šampiona, ali sada mu treba i bar neki kiks Sitija do kraja sezone, uz maksimalni učinak njegovog tima. Prvi ispit Redsi imaju na Krejven Kotidžu protiv nepredvidivog Fulama. Kolibari su nestalni, pobeđuju na strani a onda gube na svom terenu i obrnuto. Tako su prošle sedmice slavili kod Vest Hema, a kolo ranije izgubili od Njukasla kao domaćini. Liverpul mora da se uspravi i ponovo pobeđuje u seriji. Protiv Fulama je bilo dramatično na Enfildu, na kraju su slavili sa 4:3 u prvenstvu, a bili su uspešniji i u polufinalu Liga kupa. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.