DERBI DANA: Real Madrid – Barselona: Real za titulu, Barsa za obraz!

U nedelju nas očekuje nekoliko spektakularnih mečeva širom Evrope, ali i Južne Amerike, a derbi dana se bez mnogo razmišljanja igra na “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Barselonu u novom El Klasiku.
Biće ovo i duel koji će nam u mnogome dati odgovor na pitanje, mogu li Katalonci da se umešaju u borbu za naslov prvaka Španije, pošto Madriđani trenutno imaju osam bodova viška.
Početak susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 21h.

Real Madrid: Pobeda donosi naslov prvaka Španije!

Nakon prošle sezone u kojoj je kraljevski klub stigao samo do trofeja u španskom Kupu Kralja, Karlo Ančeloti je bio odlučan u nameri da pokuša da ponovi preprošlu sezonu u kojoj je kraljevski klub stigao do trofeja u Ligi šampiona, ali i u La Ligi, i kako sada stvari stoje taj scenario je veoma moguć i ovog puta.
Naime, u ovom trenutku se najtrofejniji klub na svetu nalazi na prvom mestu na tabeli španskog prvenstva uz osam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, koja između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, što će biti veoma lepa prilika da ova ekipa i zvanično dođe do novog naslova prvaka, iako i da ne pobedi, Real Madrid ima ogromne šanse da dođe do nove šampionske titule.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu španskog fudbala, puleni popularnog Don Karla su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Valensije kada je bilo 2:2, a sigurno je da se svi sećate tog duela na kome je Madriđanima čudno poništen pogodak u poslednjim trenucima susreta.
Bilo kako bilo, lider na tabeli drži sve u svojim rukama kada je u pitanju naslov prvaka Španije, a u prošlom kolu je klub iz prestonice slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Majorke, kada je bilo 0:1.
Inače, Madriđani su već stigli do jednog trofeja ove sezone i to u španskom Superkupu, gde je ova ekipa u velikom finalu demolirala Barselonu sa 4:1.
Jedino takmičenje gde je najtrofejniji klub u Evropi podbacio bio je španski Kup Kralja, međutim, to i nije bilo prioritetno takmičenje ove sezone, pošto je prošle Real u istom stigao do trofeja nakon trijumfa nad Osasunom.
U Ligi šampiona od samog starta sve teče po planu, pošto je prvo Real Madrid bez većih problema uspeo da dođe do prvog mesta u grupi i to uz svih šest trijumfa i maksimalan broj bodova.
U osmini finala se španski predstavnik baš i nije proslavio protiv Lajpciga, međutim, na kraju se broji rezultat, a on je bio na strani kraljevskog kluba, koji je tako zakazao sebi dvomeč protiv Mančester sitija, i bio je to treći uzastopni put da španski i engleski predstavnik igraju u nokaut fazi elitnog takmičenja.
Prvi duel na Sanjago Bernabeu nam je doneo čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3, dok je u revanšu bilo nerešeno (1:1), a Madriđani su do plasmana u polufinale stigli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, i svakako da je to jedan od razloga zbog čega ova ekipa u veoma lepom raspoloženju dočekuju predstojeći duel protiv Barselone.

Barselona: Kataloncima je teško pala eliminacija iz Lige šampiona!

Sigurno je da će svi navijači Barselone dosta dugo pamtiti prošlu sezonu u kojoj je njihova omiljena ekipa posle četiri godine posta stigla do naslova prvaka Španije, i to na jedan veoma ubedljiv način, gde se pitanje šampiona i nije previše dovodilo u pitanje.
Sve to je ovom klubu donelo i plasman u Ligu šampiona, uz konstataciju da Katalonci na dva poslednja izdanja elitnog klupskog takmičenja nisu uspeli da prođu grupnu fazu, pa je logično zašto je Liga šampiona posmatrana kao prioritet.
Nisu se Ćavijevi puleni preterano proslavili ni u ovogodišenjem izdanju elitnog takmičenja, ali na kraju je španski predstavnik stigao do primarnog cilja, tačnije, plasmana u osminu finala, i to sa prvog mesta u grupi, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Porto.
Na šest odigranih mečeva u grupnoj fazi Katalonci su ostvarili četiri trijumfa, ali i dva neočekivana poraza i to na gostovanjima kod Šahtjora i Antverpena.
Bilo kako bilo u osmini finala je ovaj tim za protivnika dobio Napoli, i na prvi pogled je delovalo da se radi o dvomeču između dve ekipe skoro pa istog kvaliteta. Nakon nerešenog ishoda na “Maradoni” u revanšu je Barsa pružila jednu od svojih najboljih partija ove sezone i tako obezbedila sebi plasman u četvrtfinale.
Nisu Katalonci imali previše sreće na žrebu, pošto su za protivnika dobili PSŽ, ali je Barsa odigrala sjajno prvi meč na Parku Prinčeva i slavila sa 2:3. Kada su svi očekivali prolaz ovog tima u polufinale, Sveci su odigrali odlično u revanšu i slavili sa 1:4, uz konstataciju da su fudbaleri Barselone prvi stigli do prednosti, a ko zna šta bi bilo da u sredinom prvog dela igre nije isključen Arauho.
U dva Kup takmičenja se Katalonci nisu previše proslavili, a sigurno je da dosta boli poraz u finalu Superkupa od Real Madrida, kada je bilo 4:1.
Što se tiče šampionata Španije, poznato je da Barselona brani naslov prvaka, međutim, sva je prilika da će svi u klubu ovog puta morati da se zadovolje sa vicešampionskom titulom, pošto se trenuto Ćavijevi puleni nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, i ukoliko Barselona ne slavi na večerašnjem El Klasiku pitanje naslova prvaka Španije se više neće dovoditi u pitanje.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Španije uz dosta poteškoća slavio na gostovanju kod Kadiza, a taj duel je završen rezultatom 0:1, što je bila deveta pobeda Barselone na strani, i treba napomenuti da tim iz Katalonije do sada nije doživeo niti jedan poraz na strani.

Naš predlog

Kada se podvuče crta, mišljenja smo da je ovo prilika koju kraljevski klub neće da propusti, a i generalno su Madriđani ove sezone daleko više pokazali od svog naljućeg rivala, pa bi šlag na tortu bila pobeda u El Klasiku i titula šampiona Španije, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Pored toga, nešto što se u poslednje vreme kada je El Klasiko u pitanju, ne dovodi u pitanje je igra GG, pa vam preporučujemo da probate sa ovom igrom, uz kvotu 1.54 u Meridianu.

Za kraj, mišljenja smo da će kraljevski klub od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Barselone, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa prelazom 1-1, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.70 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.