TIP DANA: Dortmund – Leverkuzen: Milioneri blistaju u Evropi, novi šampion bez takmičarskog motiva dolazi na Signal Iduna Park!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na Signal Iduna Parku, gde će snage odmeriti Borusija iz Dortmunda i Bajer Leverkuzen.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Dortmund: Mogu li Milioneri do plasmana u Ligu šampiona?

Plasman u Ligu šampiona se godinama unazad nije dovodio u pitanje, međutim, deluje da će ovog puta popularni Milioneri imati dosta poteškoća da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naime, u ovom trenutku se puleni Edina Terzića nalaze na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lajpcig, koji ruku na srce ima i meč viška pošto je ova ekipa juče uz dosta muke slavila na veoma teškom gostovanju kod Hajdenhajma, a taj duel je završen pobedom popularnih Bikova od 1:2, čime je ponovo pojačan pritisak na Borusiju, koja ovog puta ima najteži mogući posao, pošto im u goste dolazi novi šampion Nemačke, Bajer Leverkuzen, koji u svim takmičenjima do sada ne zna za poraz.
Što se tiče Dortmunda, ova ekipa je na pet poslednih susreta u elitnom rangu nemačkog fudbala ostvarila četiri trijumfa uz jedan poraz, koji bi možda na kraju ovaj tim mogao i da košta plasmana u Ligu šampiona, i to na Signal Iduna Parku protiv trećeplasiranog Štutgarta, kada je bilo 0:1.
Ipak, Milioneri ove sezone pomalo i neočekivano blistaju u Ligi šampiona, gde je nemački predstavnik stigao do plasmana u polufinale.
Pre svega, ovaj tim je u ubedljivo najtežoj grupi, u kojoj su tu pored Dortmunda bili još i PSŽ, Milan i Njukasl zauzeli prvo mesto na tabeli i zakazali sebi dvomeč protiv holandskog PSV-a, koji je eliminisan, pa je sve bilo spremno za duel protiv favorizovanog Atletiko Madrida, koji je u osmini finala nadigrao italijanski Inter.
Prvi duel između ova dva tima odigran na prelepom Vanda Metropolitanu je pripao španskog predstavniku koji je slavio sa 2:1, i kada su svi mislili da će Jorgandžije u revanšu samo potvrditi plasman u polufinale, Milioneri su odigrali svoj najbolji meč u dosadašnjem toku šampionata, slavili rezultatom 4:2, i uspeli da dođu do plasmana među ćetiri najbolje evropske ekipe u ovom trenutku.
Nije lako dati četiri gola na jednom meču ekipi koju sa klupe predvodi Čolo Simeone, ali je na kraju nemački predstavnik potpuno zasluženo eliminisao Kolćonerose.
Ipak, i pored svega toga, primarni cilj je trenutno četvrto mesto u Bundesligi, pošto samo ono donosi novo učešće nekadašnjeg šampiona Evrope u narednom izdanju Lige šampiona.

Leverkuzen: Savršena sezona za Farmaceute!

Prošle sezone je Leverkuzen tavorio u donjem delu tabele, kada je na klupu ovog tima seo Ćabi Alonso, i uspeo popularne Farmaceute da dovede do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje – Ligu Evrope.
Pred početak šampionata u tim je stiglo nekoliko vrhunskih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Grimalda i Džaku, a kada na sve to dodamo i oporavljenog Virca, sigurno je da je postojala dobra osnova za napad na plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što ruku na srce i jeste bio primarni cilj.
Ipak, moramo biti realni pa reći da je malo ko mogao da pretpostavi da će popularni Farmaceuti igrati ovako dobar fudbal u dosadašnjem toku šampionata, a sve to je bilo dovoljno za prvu šampionsku titulu u istoriji ovog kluba.
Naime, trenutno Virc i drugari zauzimaju prvo mesto na tabeli i imaju čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bajern iz Minhena, pa je nakon trijumfa u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Verdera iz Bremena (5:0) i definitivno postalo jasno da je prekinuta jedanaestogodišnja dominacija Bajerna iz Minhena.
Ono što prosto moramo napomenuti je da su puleni Ćabija Alonsa u dosadašnjem toku šampionata odigrali 29 susreta u elitnom rangu nemačkog fudbala i ostvarili čak 25 trijumfa uz četiri remija, što znači da Leverkuzen nema još uvek niti jedan poraz.
Brutalno dobro Alonsovi puleni igraju i u Ligi Evrope, gde je ovaj tim stigao do plasmana u polufinale, i to pošto je u četvrtak nemački predstavnik remizirao na gostovanju kod Vest Hema, a taj duel u prestonici Engleske je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da su nedelju dana pre toga Farmaceuti na svom stadionu slavili sa 2:0.
Najzad, Bajer igra fenomenalno i u ovogodišnjem izdanju nemačkog Kupa gde je ova ekipa stigla do plasmana u veliko finale, a tamo će novi šampion Nemačke odmeriti snage protiv drugoligaša Kajzerslauterna, i već sada slobodno možemo izjaviti da izabranici Ćabi Alonsa na tom susretu slove za velikog favorita.
Za kraj, u prvom delu sezone Leverkuzen je na svom stadionu remizirao protiv popularnih Milionera, a taj duel je završen rezultatom 1:1, a poslednji trijumf su Farmaceuti u međusobnim duelima ostvarili u februaru 2022. na Signal Iduna Parku kada je bilo 2:5.

Naš predlog

Vrlo lako se može dogoditi da prisustvujemo prvom porazu Leverkuzena ove sezone, pogovu što je ova ekipa usmerila fokus ka Ligi Evrope i nemačkom Kupu, dok su Dortmundu bodovi preko potrebni u borbi za plasman u Ligu šampiona, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.50.

Mišljenja smo zaista da je i dupla šansa na Milionere i više nego pristojna, pošto u kladionici Meridianbet iznosi 1.51.

Za kraj, golovi su nešto što ove večeri na Signal Iduna Parku ne bi smelo da se dovede u pitanje, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.