Tiket dana: Poeni NBA igrača

Pred nama je druga polovina prvih mečeva prvog kola plej-ofa. Igraju se po dve utakmice na Zapadu i Istoku, a mi smo se odlučili za poene ovog puta. Kvote i granice bile su važeće u trenutku pisanja predloga.

Tajler Hiro (Majami) – Poeni + (granica 23,5) @ 1.90 u MaxBet

Šanse Majamija u seriji sa Bostonom, pogotovo bez Džimija Batlera, stvarno su minimalne. Neće ni Erik Spolstra uspeti da napravi još jedno čudo, poput onog iz prošlogodišnjeg plej-ofa kada je tim preko plej-ina doveo do titule na Istoku i velikog finala NBA lige protiv Denvera. Tajler Hiro je propustio prošlogodišnji plej-of, bio je povređen i vratio se tek u poslednjem meču sezone ali nije bio od prevelike pomoći. Sada je sve palo na njegova i na leđa Bama Adebaja. To je bilo dovoljno za Čikago Bulse u plej-inu ali neće biti za sjajne Seltikse. Hit je izgubio prvi meč plej-ina od Filadelfije ali se pobedom nad Bulsima našao među najboljih 8 timova na Istoku. Hiro je digrao odlično oba ta meča, Siksersima je ubacio 25 a Čikagu 24 poena. To je više o njegovog ovosezonskog proseka koji je u regularnom toku iznosi 20,8 poena po meču. Ovaj momak je do sada u karijeri nosio samo dres Majamija i igra sa posebnom strašću. Ne očekujemo pobedu Majamija u Bostonu ali verujemo da Tajler Hiro biti na visokom nivou i prebaciti granicu od 23,5 poena koliko mu je procenjeno u kladionici MaxBet. Kvota za (+) koševe je 1.90.

Kristaps Porzingis (Boston) – Poeni + (granica 18,5) @ 1.88 u MaxBet

Letonac je stigao u Boston iz Vašingtona nadajući se da može sa Seltiksima do šampionskog ”prstena”. Posle regularnog dela sezone čini se da je to vrlo verovatno, Seltiksi su tim sa najboljim učinkom u ligi i imaće prednost domaćeg parketa do velikog finala, ako do njega stignu. Svoju ulogu Porzingis je odradio na maksimalan način, rasteretio je Tejtuma u napadu ali je zahvaljujući svojoj visini uspevao da brani i neke od najboljih igrača protivničkih timova. Svesno je propustio Mundobasket prošlog leta mada je njegovoj reprezentaciji, pod vođstvom Luke Bankija, trebalo baš malo da se domogne Olimpijskih Igara. Finiš regularne sezone propustio je zbog povrede, ali nam se čini da je trener Džo Macula svesno odmarao svoje najbolje igrače kada je već prvo mesto bilo osigurano. Porzingis je ubacivao prosečno 20 poena po meču za nešto manje od 30 minuta u igri. Ima veliku slobodo i često se odlučuje na šut za tri poena. Treći je strelac tima posle Tejtuma i Brauna. Granica za prvi meč u plej-ofu je 18,5 na Porzingisa i očekujemo da ide u plus. Za (+) koševe kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Ivica Zubac (L.A. Klipers) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u MaxBet

Silnih problema imaju Klipersi pred start plej-of serije protiv Dalasa. Nekako su sedomogli četvrtog mesta na Zapadu i prednosti domaćeg parketa u prvok kolu ali bi tu prednost mogli da izgube već posle prvog meča protiv Teksašana. Pod velikim znakom pitanja su nastupi Pola Džordža, Kavaji Lenarda i Rasela Vestbruka, anije potpuno fit ni Džems Harden. Moraće Tajron Lu da pronađe način da sa preostalim snagama sačuva domaći teren, mada verujemo da će bar neko od pomenutih košarkaša istrčati na parket, na kraju krajeva ovo je plej-of. Jedan od onih koji će sigurno igrati je Ivica Zubac. Hrvatski centar je ove sezone odigrao najbolje u karijeri i ubacivao je 11,7 poena po meču, što je za ceo poen u proeku više u odnosu na prošlu. Radi se o igraču koji uglavnom završava ”prljav” posao i u odbrani i u napadu, ali je to tako kada u timu imate nekoliko zvezda i saigrače koji se ne libe da odapnu ka košu sa bilo koje pozicije. Zubac se junački bori pod oba koša i ofanzivne skokove uglavnom završi poenima. Sada mu je granica na 11,5 poena a ako neko od nosilaca ne bude igrao, onda on mora da bude iznad proseka. za (+) koševe na centra iz Hrvatske kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Luka Dončić (Dalas) – Poeni + (granica 33,5) @ 1.90 u MaxBet

Možda je neko pomislio da Dončić ne može da podigne lestvicu u odnosu na prošlu sezonu ali je on sve to demantovao. Posle regularnog dela sezone neverovatni Slovenac je ubacivao skoro 34 poena po meču a popravio je svoj učinak i u skokovima i asistencija. I kod uhvaćenih lopti i kod dodavanja prebacio je ”devetku” u proseku i bio je stvarno blizu tripl-dabla računajući kompletan učinak. Prošle godine je bio bez plej-ofa i sada je naoštren da ode daleko. Sa Kajrijem Irvingom čini neverovatan tandem, mada je on igrač koji mora da ima loptu u svom posedu. Irving ima neku lakšu povredu i pitanje je da li će igrati na prvom meču u Los Anđelesu, i koliko će igrati ako bude u timu. Ostatak tima je u službi ove dvojice a pravo osveženje u Dalasu je bivši igrač Partizana Dante Egzum koji je imao skoro 8 poena u proseku. Dončić je protiv Atlante ubacio 73 poena u meču odigranom krajem januara a često je prelazio 40 koševa na utakmicama. Granica za prvi duel sa Klipersima je na 33,5 a verujemo da će Luka uzeti stvar u svoje ruke i prebaciti tu cifru. za (+) koševe na Dončića kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 12.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.