Tip dana košarka: Studentski centar – Crvena zvezda: Partija iz Beograda ne sme da se ponovi u Podgorici!

Studentski centar će u renavš meču četvrtfinala ABA lige ugostiti ekipu Crvene zvezde. Podgoričani su u prethodnom duelu imali ogromnih 20 poena prednosti ali na kraju ipak nisu uspijeli da slave u neizvjesnoj završnici. Utakmica je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Studentski centar: Svaka čast ovim momcima!

Sjajno se držala ekipa Studentskog tokom čitavog meča i samo je malo nedostajalo ovoj hrabroj ekipi da još jednom iznenadi.
Dobro su sjećanju gosti držali četvrtfinale prošlogodišnje takmičarske godine kada su drugog vječitog rivala, Partizana, “opekli” na startu serije brejkom u gostima, tako da im je tadašnje iskustvo umnogome pomoglo da pred ovosezonskog lidera izađu spremni. Poveli su najpre 1:8 preko razigranog Tomislava Ivišića, potom se njemu kasnije priključio Obri Dokins (5:13), da bi se u završnici četvrtine na raport javio i Igor Drobnjak te tako u drugu dionicu odveo svoj tim sa prednošću od 15:21.
Ozbiljnu su štetu Podgoričani radili u centralnoj pik igri, dok je sa druge strane raspucavanje sa linije 6,75 metara izgledalo kao da su došli na jutarnji šuterski trening (2/11). Stigao je na šest minuta do velikog odmora SC Derbi do dvocifrene prednosti (20:31), što je iniciralo pojavljivanje prvih znakova nervoze kod crveno-bijelih koje možda još vuku od Istanbula i debakla od Efesa.
Oni su se intevizirali kada je u poslednjim sekundama drugog kvartala minus šest očas posla naraslo na minus deset sa kojim se otišlo put svlačionice (30:40). Prvo je Ivišić pogodio u stilu Dirka Novickog, da bi potom Dokins ukrao loptu i silovito zakucao uz zvuk sirene čime je totalno dotukao crveno-bijele u prvih 20 minuta.
Kada se pomislilo da će 15-minutni predah doći kao naručen za Zvezdu, nastavak meča je zapravo bio još gori. Nisu uspijeli da crveno-bijeli ohlade glavu, saberu misli, možda i opale sebi koji šamar po licu kako bi se otreznuli, jer su početkom drugog kvartala dopustili da gube skoro 20 razlike (38:56).
Dobar tajmaut je zatražio trener Jakara, uvidjevši da njegovi momci ulaze u prvu krizu na meču, a posle minuta odmora su serijom 6:0 zatvorili treću četvrtinu sa prednošću od čak 49:64! Deset minuta ih je dijelilo od senzacije.
Nije to u modernoj košarci bog zna kakva prednost, ali je sigurno značila na psihološkom aspektu pred odlučujuću dionicu. To samopouzdanje se najbolje ogledalo u šutevima koje je pogađao mladi Luka Bogavac i tako održavao prednost svog tima.
Međutim ni to na kraju nije bilo dovoljno, a ekipa iz Podgorice je kao šlag na tortu promašila i šut za pobjedu kojom su mogli ozbiljno da poremete planove crveno-bijelih na samom startu plejofa.
Ostaje nam da vidimo kako će večeras odigrati, a sigurno je da im je meč iz Beograda još uvijek tu negdje u glavi.

Crvena zvezda: Bitno je trijumfovati u ovom meču!

Pred još jednim ponižavajućim ishodom je bila Crvena zvezda, međutim čast su joj u poslednjoj dionici spasili do tada uspavani Nedović koji je na svoj pogon uspio da nadoknadi minus od 15 poena razlike, te Adam Hanga trojkom iz ugla i Dejan Davidovac sa linije penala koji su načinili konačni preokret u prvom meču četvrtfinalne serije ABA lige protiv SC Derbija koji je u beogradskoj Areni pripao crveno-bijelima rezultatom 83:81. Pune tri četvrtine je srpski šampion gubio, dijelovalo je da posle debakla od Efesa u Istanbulu srlja ka novoj propasti, ali je u završnih deset minuta uspio da izvuče živu glavu i upiše trijumf koji ga stavlja na korak od plasmana u polufinale.
Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Miloš Teodosić sa 17 poena i osam asistecnija, Luka Mitrović je brojao do 14, dok su Nedović i Davidovac postigli po 13.
Otužno prazne tribine najveće srpske hale nisu odavale utisak da su crveno-bijeli ekipa koja u doigravanje ulazi sa šampionskim ambicijama. Pogotovo ne da njihovi navijači o tome sanjaju i to žele pošto broj okupljenih lica ne bi napunio ni dvoranu “Aleksandar Nikolić”.
Sve glavne uzdanice – Nedović, Gedraitis, Bolomboj, Dos Santos pa i Hanga bili su potpuno van ritma u tim trenucima, što je po inerciji povuklo Teodosića da povuče, a nerijetko i previše solira, uglavnom na štetu sebe i svog tima. Kada je postalo jasno da je vrag odnio šalu, probudila se i dotad pozorišna publika, a krv se u glavu sjurila i igračima domaćina koji je na dva i po minuta prepolovio razliku ne dozvolivši gostima da koš vide puna tri minuta.
Kada su gosti odmakli na 15 razlike na kraju treće četvrtine, to je bio poslednji signal crveno-bijelima da se uključe. Konačno je na četiri minuta do kraja pokazana neka požrtvovanost, na čijem kontu se na dva minuta prije kraja stiglo do potpunog egala (74:74). Nedović se konačno probudio, Mitrović i Davidovac su uvijek vrebali ofanzivni skok, i tako se mic po mic rezultat smanjivao.
Bacali su se crveno-bijeli po parketu kao u bazen, svaku ničiju loptu su uspijevali da ugrabe, a napokon je proradio i šut spolja. U pravom trenutku! Na minut i po do kraja je Hanga pogodio trojku iz ugla za prvo vođstvo na meču da bi u penal završnici mirnu ruku imao Davidovac, a i sreća je pogledala Sferopulosovu ekipu.
Preživela je Zvezda ovo, nekako.

Naš prijedlog:

Zvezda je apsolutni favorit u ovom meču ali ovog puta je kvota nešto veća na njih, trijumf gostiju se plaća kvotom 1.20 u MeridianBet kladionici. Trijumf domaćih plaća se kvotom 5.20.

Mišljenja smo da će Zvezda mnogo ozbiljnije ući u ovaj meč, znajući kako su teško izvojevali trijumf pred svojim navijačima. Naš prijedlog je dupla pobjeda gostiju, tj. da će crveno-bijeli pobjediti u oba poluvremena. Kvota na ovu igru je 1.80 u MeridianBet kladionici. Takođe mišljenja smo da ovo neće biti pretjerano efikasan meč, te je naš drugi prijedlog igra UP- (granica 167.5) po kvoti 1.70. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&UP- po kvoti 2.40 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.