TIP DANA: Milan – Inter: Rosoneri prvi čestitaju Skudeto gradskom rivalu!

U ponedeljak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i “Derbi dela Madonina” pošto će snage na San Siru odmeriti Milan i Inter.
Početak susreta između dva gradska rivala je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Milan: Rosoneri ponovo u krizi!

Teško je zaista opisati dosadašnji tok sezone Milana, koji će po svemu sudeći i drugu godinu zaredom ostati bez trofeja.
Primarni cilj je naravno bio Skudeto, ali je već negde na sredini šampionata bilo jasno da od svega toga neće biti ništa, pošto je gradski rival već u tom trenutku imao praktično nedostižnu bodovnu prednost.
Kako sada stvari stoje, trenutno drugo mesto na tabeli nije nešto što zadovoljava čelnike jednog od najtrofejnijeg kluba na svetu, što je pomalo i čudno, pošto je pre nekoliko godina i sam plasman u Ligu šampiona bio misaona imenica.
Klupa se ozbiljno drma Stefanu Pioliju, iako je italijanski stručnjak ne tako davno uspeo da osvoji Skudeto sa Milanom, ali i da dva puta zaredom izbori plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod njega, ne možemo a da ne napomenemo da su Rosoneri bili u ubedljivo najtežoj grupi, pošto je ova ekipa za rivale imala PSŽ, Dortmund i Njukasl, a na kraju je italijanski predstavnik završio na trećem mestu na tabeli i morao je da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Tamo je ova ekipa prvo eliminisala nimalo naivnu ekipu Rena, potom i Slaviju iz Praga u osmini finala, ali je za nekadašnjeg šampiona Evrope kobna bila Roma, koja je slavila u oba četvrtfinalna duela i potpuno zasluženo došla do plasmana u polufinale, i to drugu godinu zaredom.
Nisu se Piolijevi puleni proslavili ni u Kupu, gde je ovaj tim još u četvrtfinalu eliminisan od Atalante, a zanimljivo je da je uprava Rosonera posle te eliminacije postavila ultimatum Pioliju, i po natpisima u italijanskim medijima, italijanski stručnjak bi ostao trener Milana i naredne sezone jedino ukoliko osvoji Ligu Evrope, što se nažalost neće desiti, pa je utisak da su Pioliju dani u gradu mode odbrojani.
Kada je u pitanju Serija A, Milan je trenutno stacioniran na drugom mestu na tabeli i samo od Rosonera zavisi da li će Inter u ponedeljak uveče overiti naslov prvaka Italije.
Trenutno Neroazuri imaju neverovatnih četrnaest bodova viška u odnosu na svog gradskog rivala, međutim, ne treba zaboraviti da su Rosoneri praktično već obezbedili plasman u Ligu šampiona, što pored Skudeta jeste bio jedan od glavnih primarnih ciljeva za ovu sezonu.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope remizirao na gostovanju kod Sasuola u jednom sjajnom susretu na kom smo videil čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3.
Inače, na tri poslednja meča u svim takmičenjima Piolijevi puleni su doživeli dva poraza uz jedan remi, pa deluje zaista da su fudbaleri Milana zapali u krizu u najgorem mogućem trenutku, uz ponovnu konstataciju da se plasman u elitno klupsko takmičenje ne dovodi u pitanje.

Inter: Ne postoji lepši način nego da se titula overi protiv gradskog rivala!

Da je Inter uspeo da odbrani domaći teren u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, sigurno je da bi sada pričali o savršenoj sezoni za Neroazure.
Naime, od prvog do poslednjeg kola je milanski gigant nametnuo svoj ritam, a to nam najbolje govori i trenutna tabela u Seriji A, pošto se u ovom trenutku tim sa Đuzepe Meace nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova viška u odnosu na svog gradskog rivala, što je zaista ogromna bodovna zaliha ako uzmemo u obzir da je do kraja italijanskog šampionata ostalo još samo šest kola da se odigra.
Iako je bilo nekoliko dilema u prethodnih godinu dana, sada je sigurno da je Simone Inzagi pravi izbor za klupu Neroazura, koji su u dosadašnjem toku šampionata odigrali 32 susreta i ostvarili 26 trijumfa, pet remija i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja od Sasuola, koji će kako sada stvari stoje naredne sezone igrati u Seriji B.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A, Inter je ostvario tri trijumfa, uz dva remija, i to oba puta na svom stadionu, protiv protiv još uvek aktuelnog šampiona Napolija kada je bilo 1:1, a potom i na duelu protiv Kaljarija u prošlom kolu u meču koji je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da su timu sa Sardinije bodovi iz tog duela bili preko potrebni.
Pre toga su Neroazuri slavili na veoma teškom gostovanju kod Udinezea, a taj duel na Friuliju je završen pobedom gostiju od 1:2.
Poput Milana i Inter je eliminisan odavno iz Lige šampiona, i to od ove sezone sjajne Bolonje, a kada se radi o Ligi šampiona, italijanski predstavnik je pre svega grupnu fazu završio na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Sosijedad, ali i dalje ostaje nejasno kako ova ekipa u poslednjem meču grupne faze nije uspela na Đuzepe Meaci da pobedi upravo ovu ekipu i osigura prvo mesto na tabeli, pa je voljom žreba Inter naišao na Atletiko Madrid gde su Neroazuri eliminisani i pored trijumfa u prvom meču u Milanu, kada je bilo 1:0.
U revanšu su Jorgandžije slavile nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pa je tako Inter završio svoju evropsku avanturu uz konstataciju da je možda moglo i bolje, pogotovu što je milanski gigant prošle godine igrao u velikom finalu, gde je ova ekipa poražena od Mančester sitija, ali daleko od toga da je italijanski predstavnik razočarao na tom finalnom susretu.
Za kraj, moramo napomenuti podatak da Inter na poslednjih pet međusobnih mečeva protiv svog gradskog rivala ima isto toliko trijumfa.

Naš predlog

Godinama unazad nam “Derbi dela Madonina” donosi dosta pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Takođe, iz potpuno istog razloga vam toplo preporučujemo da se oprobate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66.

Za kraj, generalni utisak je da je Inter u ovom trenutku dosta bolja ekipa, a na sve to je sigurno da ne postoji bolji način da overite naslov prvaka Italije nego da trijumfujete protiv svog gradskog rivala, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.99 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.