DERBI DANA: Arsenal – Čelsi: Čelsi završio sezonu porazom od Sitija, Arsenal i dalje sanja titulu!

U utorak nas širom Evrope očekuje nekoliko zaista vrhunskih duela, a derbi dana se igra na Emirejtsu gde će fudbaleri Arsenala ugostititi Čelsi.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Arsenal: Mogu li Tobdžije do naslova prvaka?

Arsenal ove sezone igra na veoma visokom nivou, međutim, veliko je pitanje da li će to biti dovoljno za naslov prvaka Engleske.
Naime, trenutno se Tobdžije nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa Liverpulom, uz napomenu da trećeplasirani Mančester siti koji ima bod manjka, ima i meč manje, pa moramo istaći da popularni Građani drže sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za šampionsku titulu.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu izabranici Mikela Artete su ostvarili tri trijumfa, uz jedan remi i to baš na gostovanju kod Sitija kada nije bilo pogodaka, ali i jedan poraz i to poprilično bolan, pre dva kola na Emirejtsu protiv Aston Vile, kada je tim iz Birmingema slavio sa 0:2, što bi vrlo verovatno mogao da bude i ključan poraz kada je u pitanju Arsenalova borba za titulu.
U prošlom kolu su Tobdžije pokazale karakter i slavile na gostovanju kod nimalo naivnog Vulverhemptona, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Generalno, kada se radi o mečevima na domaćem terenu u prvenstvu, do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao šesnaest mečeva i ostvario dvanaest trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
Do nedavno je tim iz Londona sa dosta uspeha predstavljao Englesku u Ligi šampiona, međutim, Tobdžije su u četvrtfinalu poražene od Bajerna iz Minhena, iako je delovalo da su puleni Mikela Artete bili favoriti u tom dvomeču, a sve zbog katastrofalnih partija nemačkog velikana ove sezone.
Prvi duel u Londonu je završen rezultatom 2:2, dok su u revanšu Bavarci slavili sa 1:0 i zakazali sebi dvomeč protiv Reala iz Madrida.
Sigurno je da će se Arsenal u nastavku sezone fokusirati isključivo na englesku Premijer ligu, međutim, veliki problem je što više ništa ne zavisi od Tobdžija, a na sve to raspored nije nimalo naivan, uz napomenu da timu sa Emirejtsa već u ovom kolu gostuje Čelsi, koji igra dosta bolje nego u prvom delu šampionata, a ni tada puleni Mikela Artete nisu uspeli da slave na Stamford Bridžu, u jednom sjajnom susretu na kom smo videli četiri pogotka, a na kraju je bilo 2:2.

Čelsi: Nakon katastrofe na startu, stvari u finišu idu na bolje!

Čelsi prošle sezone nije uspeo da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja, a samim tim je i sezona proglašena neuspešnom, iako je u prelaznom roku pred početak prošlog šampionata, uprava Plavaca potrošila rekordnu sumu novca za pojačanja.
Na početku ove sezone je novi menadžer nekadašnjeg šampiona Evrope postao Maurisio Poketino, od koga se očekivali da tim Čelsija dovede do plasmana u Ligu šampiona, međutim, vrlo brzo je postalo jasno da od toga neće biti ništa, pa slobodno možemo govoriti o još jednoj razočaravajućoj sezoni za tim iz Londona.
Moramo pohvaliti dobre partije Plavaca u engleskim Kupovima, pre svega u Liga Kupu gde je ova ekipa stigla do velikog finala, ali je na kraju Poketinova ekipa poražena od Liverpula, a nedavno je Čelsi eliminisan i iz polufinala FA Kupa, od Mančester sitija, iako je tim sa Stamford Bridža u pojedinim delovima tog susreta bio i bolja ekipa na terenu, ali su Građani golom Bernarda Silve došli do plasmana u finale i novog duela sa svojim gradskim rivalom Mančester Junajtedom, koji je tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Koventri.
I pored te eliminacije od Sitija, ali i bolnog poraza u finalu Liga Kupa u Liverpulu, slobodno možemo konstatovati da bi stvari za Plavce bile dosta bolje da je ova ekipa igrala u prvenstvu na isti način na koji je to radila u Kup takmičenjima.
Naime, trenutno se izabranici Maurisija Poketina nalaze na devetom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na petoplasirani Totenhem, pa je i više nego jasno da Čelsi naredne sezone ponovo nećemo gledati u evropskim takmičenjima, što je novi ozbiljan udarac za ovaj klub.
Ruku na srce u poslednje vreme tim sa Stamford Bridža igra dosta bolje nego što je to bio slučaj većim delom šampionata, pa je tako ova ekipa slavila u prošlom kolu na svom stadionu protiv Evertona sa više nego ubedljivih 6:0, a slobodno možemo govoriti i na taj način da je to bila verovatno i najbolja partija nekadašnjeg šampiona. Ipak, pre toga su Poketinovi puleni samo remizirali na gostovanju kod “fenjeraša” Šefilda, a taj meč je završen rezultatom 2:2.

Naš predlog

Ovaj duel je veoma važan za Arsenal jer samo pobeda ovom timu donosi nastavak borbe za naslov prvaka Engleske, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.49.

Utisak je da nas očekuje prava goleada u Londonu, a sva je prilika da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa je idealno da odigrate igru GG uz kvotu 1.68 u Meridianu.

Za kraj, Arsenal mora od prvog minuta meča krenuti ofanzivno ka golu svog gradskog rivala, a kao što smo već istakli, utisak je da ćemo prisustvovati pravoj goleadi, pa smo za vas ovog puta pripremili kombinaciju igara 1-1&4+ uz fantastičnu kvotu 4.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.