Tip dana košarka: Real Madrid – Baskonija: Kralj kreće u odbranu svoje krune!

Real Madrid će u okviru prvog meča četvrtfinala Evrolige dočekati ekipu Baskonije. Tim koji prvi dođe do 3 trijumfa plasiraće se na F4, a branilac krune je upravo tim iz Madrida. Utakmica je na programu od 21 čas.

Real Madrid: Svi znamo kako je prošle godine počelo!

Svi znamo kako je kraljevski klub prošle godine došao do šampionskog trofeja iako na startu plejofa nisu bili glavni favoriti za tron. Međutim prelomni momenat u ovoj ekipi je bio petom meču protiv Partizana i kasnije je sve došlo na svoje u odlučujućim mečevima.
Ove sezone su se bukvalno prošetali regularnim dijelom sezone i već negdje na pola sezone bilo je jasno da će upravo oni sa prve pozicije u četvrtfinale. Upravo su oni u ovom momentu najveći favoriti za odbranu trona, a na drugom mjestu kao glavni izazivač je prema bukmejkerima ekipa Panatinaikosa.
Nakon okončanja Evrolige odigrali su dva meča u ACB ligi, gdje zajedno sa Unikahom dijele prvu poziciju. Prvo su u jednom veoma zanimljivom meču slavili protiv Huventuda na domaćem parketu rezultatom 95:92.
Real u jednom momentu bio u dvocifrenom zaostatku, ali na kraju ludom serijom koja je obilježila nestvarna trojka Serhija Ljulja, a posle toga i Gabrijela Deka, aktuelni šampion Evrope je došao do pobjede.
Dek je pogodio za pobjedu, baš kao što je to bio slučaj prije više od 10 dana u Kaunasu protiv Žalgirisa u poslednjem kolu ligaškog dijela.
Međutim očigledno je da Real ima dosta oscilacija u igri u drugom dijelu sezone, pa se čini da se neće tek tako olako prošetati do samog kraja. Najbolje se to moglo vidjeti u El klasiku koji je odigran prije nešto više od 2 sedmice.
Ništa nije funkcionisalo u napadu Reala. Posle poraza od Baskonije u Evroligi, ponovo su pali u velikom derbiju, a jedini vrijedan pomene je i tog puta bio Dek. Argentinac je imao 14 poena i 13 skokova, dobar je bio i Džanan Musa sa istim brojem poena, ali ostatak tima je zakazao. Mario Hezonja je primjera radi ostao na samo devet poena jer je promašio šest od osam šuteva za tri poena.
Baskonija je slavila u Madridu prije svega petnaestak dana i sigurno je da će Real maskimalno fokusirano ući u novi meč, koji je mnogo važniji.

Baskonija: Ima li Ivanović recept za kraljevski klub?

Mali se broj košarkaških trenera širom Evrope možem pohvaliti bogatom biografijom kakvu ima Duško Ivanović. Preko 30 trofeja osvojio je 67-godišnji stručnjak iz Bijelog Polja, a tu ne ubrajamo ona individulna, sa kojima bi ta cifra dodatno narasla. Skoro da nema kluba u kom je Ivanović radio, a da nije osvojio trofej, a uvijek je njegov dolazak značio rezultatski boljitak. Kada je u novembru prošle godine preuzeo Baskoniju, stanje ekipe ukazivalo je da će tim prije završiti u rangu Asvela i Albe, nego u borbi za plej-of. Posle svega nekoliko utakmica u novom klubu, sama Evroliga napravila je objavu na društvenim mrežama pod nazivom “The Dusko effect”, a sada je on potpun.
Čim je potpisao za Baske, prošlosezonski trener Crvene zvezde oživio je igru u jednom od dijelova Španije gdje košarka ima poseban značaj i učinio Baskoniju relevantnom u tekućoj sezoni Evrolige. Sve što je “Šef stanice” radio u prethodnih šest, sedam mjeseci došlo je na naplatu. Baskonija je u odlučujućoj plej-in utakmici pobjedila Virtus 89:77 i plasirala se u četvrtfinale plej-ofa Evrolige, gdje je čeka serija sa aktuelnim evropskim šampionom Realom. Markus Hauard je još jednom pokazao kakva je zvijer i ubacio ekipi iz Bolonje 28 poena, uz osam pogođenih trojki.
Nije Baskonija u beogradskom duelu protiv Makabija prije sedam dana pokazala ni dijelić potencijala. Počistili su Izraelci Hauarda i društvo, ali je pred vrelom publikom u Vitoriji sve bilo drugačije. Trijumf Virtusa usred Istanbula nad Efesom nije nimalo zaplašio Ivanovićeve izabranike, a nekadašnji evropski šampion iz Italije dobro se držao samo jedno poluvrijeme. Rezultatski egal posle 20. minuta ukazivao je na novu pravu dramu, karakterističnu za ekipu Luke Bankija u tekućoj takmičarskoj godini, a onda se terminatoru Hauardu pridružio i dvojac iz unutrašnje linije: Metju Kostelo – Tadas Sedekerskis.
Baskonija će se u četvrtfinalnoj seriji sastati sa Realom, kog je prije samo tri sedmice pobjedila u ligaškom dijelu i jasno je da će tim iz Fernando Buesa Arene imati svoje šanse u susretu sa Kraljevićima. Prvi dva duela u seriji biće odigrana u Madridu večeras i u četvrtak.

Naš prijedlog:

Real kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.15 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju iz Vitorije plaća se kvotom 5.70.

Znala su ova dva tima ove sezone da odigraju neke veoma efikasne mečeve, pa zbog toga ovde očekujemo jednu veoma efikasnu utakmicu, sa velikim brojem poena, te vam predlažemo igru UP+ (170.5) po kvoti 1.80 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će gosti pružiti dobar otpor u ovom meču, pa shodno tome predlažemo igu H2 (granica 11.5) po kvoti 1.85. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ po kvoti 2.35 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.